Zoeken

Nieuwsberichten

Voorlopige dagindelingen wedstrijden 2019 online

Maandag 3 dec 2018

Na de inschrijvingsdeadline, 15 november, gingen de organisatiecoördinatoren met hun denkcellen aan de slag om de voorlopige dagindelingen op te maken voor alle wedstrijdorganisaties die dit seizoen op het programma staan.

Medicijnen en wedstrijden - wat mag en wat mag niet?

Maandag 3 dec 2018

Je bent jong, sportief en neemt deel aan wedstrijden, daar horen geen medicijnen bij, maar soms kan het niet anders. Je wil natuurlijk niet als dopinggebruiker aanzien worden, dus wat nu…?

Geniet van het ledentarief op onze activiteiten!

Zaterdag 1 dec 2018

Alle leden van de Gymnastiekfederatie krijgen op vertoon van hun lidkaart toegang tot het ledentarief op tal van activiteiten (uitgezonderd Gymgala en internationale evenementen) georganiseerd door Gymfed.

Iedereen sport - Van atletiek naar gymnastiek

Dinsdag 27 nov 2018

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

More than Gym #4 - nu online

Vrijdag 23 nov 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. In februari kondigden we de geboorte aan van ons nieuw E-magazine More than Gym. We sluiten 2018 af met nummer 4 van ons online magazine!

Inschrijven wedstrijden 2018-2019 worden verwerkt

Maandag 19 nov 2018

215 nieuwe Aspirant-Initiators in 2018. Op naar 2019!

Maandag 19 nov 2018

In 2018 behaalden maar liefst 215 jonge (hulp)trainers hun attest Aspirant-Initiator in de discipline Rope Skipping of Algemene Gymnastiek. Hiermee leren ze de basis kneepjes van het training geven en kunnen ze op een veilige en gestructureerde manier aan de slag in de club.

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: TUMBLING FINALE VOOR SAM

Zondag 18 nov 2018

Sam Van den Berghe (K.T. Aalst) sprong twee heel mooie en stabiele reeksen met dubbel hoek en ging als zevende de finale in. Niks te verliezen dus.
Ze stond haar mannetje in die finale en schoof zelfs nog twee plaatsen op. Sam werd knap VIJFDE op twee tienden van brons!

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: FINALE VOOR LAURA!

Zaterdag 17 nov 2018

Vooral op tumbling kwamen veel Belgen in actie.
De mooiste prestatie staat op naam van Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) die de hoogste moeilijkheid springt van alle deelnemers en hierdoor een plekje in de FINALE verdient! Knap gedaan Laura!

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: FINALE VOOR RIEN EN LOUIS!

Vrijdag 16 nov 2018

En het is een vrijdag die we met succes mogen afsluiten.
Rien Denolf en Louis Parent (WIK Oostende) springen een super mooie en stabiele oefeningen en worden beloond met een finaleplek. De eerste voor België!

De knapste prestatie op de tumblingbaan stond op naam van Jill Stegen (Turnkring Bilzen). Ze mist op een haar na de finale met een knappe 9de plaats. Knap werk meid!

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: WEDSTRIJDDAG 1

Vrijdag 16 nov 2018

Na drie dagen acclimatiseren, trainen en goed rusten was het donderdag 15 november D-day voor 11 van onze Belgische gymnasten op de WAGC Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline.


World Age Group Competition TRA-TU-DMT: READY FOR COMPETITION!

Donderdag 15 nov 2018

Sint-Petersburg is de komende week het turnmekka voor de beste trampoline springende en tumbelende jongeren vanuit de hele wereld. De voorbereidingen gingen vlot, de podiumtrainingen zijn achter de rug en de gymnasten staan in de startblokken voor de eerste wedstrijddag.

Club in de kijker - OTM Gent

Woensdag 14 nov 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan OTM Gent!

World Age Group Competition TRA-TU-DMT: GOED AANGEKOMEN!

Dinsdag 13 nov 2018

Na een dagje reizen zetten de 39 gymnasten en 8 trainers zondagavond voet aan land. De komende dagen staan er telkens twee trainingsmomenten gepland.

Tachina Peeters wordt 4de op het WERELDKAMPIOENSCHAP

Vrijdag 9 nov 2018

In Sint-Petersburg (RUS) is het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline volop aan de gang. Vandaag, 9 november, staan de eerste finales op de planning.

Een (hoger) trainersdiploma in 2019?

Donderdag 8 nov 2018

Het is nog even voor het nieuwe jaar start, maar waarom nu al geen goede voornemens? Wil jij in 2019 een eerste of een hoger trainersdiploma halen, schrijf je dan nu in!

Kwalificaties WK Tumbling Trampoline

Woensdag 7 nov 2018

In het verre Sint-Petersburg (Rusland) verzamelen van 7-10 november de beste tumblers en trampolinegymnasten ter wereld voor het WK. Drie Belgische gymnasten komen ook in actie.

Belgische springers op Golden Gymgala

Dinsdag 6 nov 2018

Op 15 en 16 December gaat in de Lotto Arena de 20ste editie van het Gymgala door. Een gouden editie vraagt dan ook om de allerbeste gymnasten!

Meer dan 1 000 trainers opgeleid in Multi SkillZ for Gym!

Maandag 5 nov 2018

Het voorbije weekend vond de laatste opleiding Multi SkillZ for Gym én Multi SkillZ for Gym 2.0 van 2018 plaats. Hiermee is de kaap van 1 000 opgeleide trainers overschreden. Op naar 2019! Dien nu je aanvraag in om een opleiding Multi SkillZ for Gym (2.0) in jouw club aan te vragen.

Nina Derwael is WERELDKAMPIOEN aan de Damesbrug

Vrijdag 2 nov 2018

Vrijdag 2 november, de grote dag voor België op het WK Turnen. Na de kwalificaties plaatste topfavoriete Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich als eerste voor de toestelfinale aan de damesbrug.

Gymnastiek op Dag van de Trainer

Dinsdag 23 okt 2018

Heb je er na het Kaderweekend nog geen genoeg van gekregen... er is nog een bijscholingsdag met heel wat nuttige info. Op zaterdag 15 december vindt voor de 8ste keer de Dag van de Trainer plaats in en rond de Topsporthal Vlaanderen te Gent. Je bent welkom als trainer, coach, assistent of gewoon geïnteresseerde sporter. Laat je verleiden door meer dan 100 topsprekers en experts in verschillende domeinen gaande van algemene trainingsprincipes tot sportspecifieke thema’s in theorie of praktijk. Verder is er een informatiemarkt, broodjeslunch en netwerkmogelijkheid met andere trainers. Je kan afsluiten met een receptie én theatervoorstelling! Een ideale ontmoetingsplaats.

Nieuwe juryleden Tumbling

Maandag 15 okt 2018

Russische tumblers tekenen present

Vrijdag 12 okt 2018

Op 15 en 16 december gaat in de Lotto Arena te Antwerpen de 20ste editie van het Gymgala door. Een wervelende show voor de hele familie. Twee Russische tumblinggymnasten bevestigen hun komst!

Ben jij al een Multi SkillZ for Gym coach?

Donderdag 11 okt 2018

Het seizoen is nog maar iets meer dan een maand geleden gestart, en er zijn al 150 trainers die de opleiding Multi SkillZ for Gym gevolgd hebben en hierdoor dus de komende 2 seizoen onbeperkt gratis toegang hebben tot alle video's op het webplatform Multi SkillZ for Gym: Een enorme bron van inspiratie voor leuke, uitdagende, gevarieerde oefen- en spelvormen én met concrete coaching tips. Wil jij ook voor een unieke gymbeleving gaan met Multi Skillz for Gym?

Club in de kijker - Gympuls Essen

Woensdag 10 okt 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In oktober is het de beurt aan Gympuls Essen!