Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Tumbling

Q&A - Geslaagd EK TU TRA DMT 2024

Vrijdag 19 april 2024

In Portugal zagen we begin april de gymnasten in Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline schitteren op het Europees kampioenschap. Ze kwamen naar huis met 2 bronzen medailles in de seniorencompetitie en een Europese titel en zilveren medaille bij de jeugd, van een geslaagd EK gesproken!

120 juryleden in de schijnwerpers

Woensdag 17 april 2024

Zonder juryleden geen wedstrijden. Ze zijn met meer dan 200 en zitten vaak wat aan de zijkant in hun donkerblauwe kledij, maar nu willen we er een aantal wat meer op de voorgrond plaatsen. Juryleden die dit seizoen hun 'juryjubileum' vieren. 

Europese titel voor Lani Spiessens op jeugd EK Tumbling

Zondag 7 april 2024

In Guimaraes, Portugal, gaat van 3 tot 7 april het Jeugd Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Op jeugd EK pakt Lani Spiessens de Europese titel in de discipline Tumbling. Ook het meisjesteam behaalt de zilveren medaille in de teamfinale Tumbling.

Bronzen medaille voor Brent Deklerck op Europees kampioenschap DMT

Zondag 7 april 2024

Van 3 tot 7 april ging in Guimaraes, Portugal, het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) behaalt de bronzen medaille in de discipline Dubbele Minitrampoline. Damesteam Tumbling behaalt bronzen medaille in teamfinale.

Tachina en Louise knallen naar Tumblingfinale

Vrijdag 5 april 2024

Van 3 tot 7 april staat het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline op het programma. België zal met een delegatie van 17 juniores en seniores afreizen naar Guimaraes, Portugal. 

Masterclass Sportblessures

Vrijdag 29 maart 2024

Blessures strooien heel vaak roet in het eten. Ze verstoren het trainingsproces, vertragen de ontwikkeling van sporters en kunnen tot drop-out leiden. Het voorkomen van blessures is een belangrijke taak van de trainer en vormt de focus van deze masterclass.

Aanvraag wild cards voor VK en/of BK

Woensdag 20 maart 2024

Was jouw gymnast gekwetst tijdens de provinciale voorrondes, maar een topper in zijn/haar categorie? Dan kan je een wild card aanvragen om alsnog deel te nemen aan het Vlaams en/of Belgisch Kampioenschap. Hoe dit in z'n werk gaat en wie hiervoor in aanmerking kan komen, lees je hieronder. 

Hé trainer, wil jij jouw gymnast in de kijker zetten?

Vrijdag 9 februari 2024

Jouw sporters in de kijker zetten? Dat kan! Maandelijks zetten we graag de clubprestaties op wedstrijden, recreatoernooien, Gymtopia Happenings en internationale wedstrijden van afgelopen maand in de spotlight.

Proficiat met je trainersdiploma!

Woensdag 31 januari 2024

Nee hoor, we delen niet zomaar diploma's uit. Maar willen de spotlights wel even zetten op de 367 trainers die afgelopen jaar een eerste of hoger trainersdiploma behaalden. Chapeau! 


Hé trainer.. wil jij een stapje hoger?

Dinsdag 16 januari 2024

Voor alle initiator - die training geven aan competitiesporters - is de cursus Instructeur dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze Instructeur-opleiding bestaat uit verschillende modules en de eerste algemene module wordt nu gegeven, specifiek voor gymnastiek

Infomeeting Tumbling - opname

Vrijdag 1 december 2023

Op donderdag 30 november organiseerden we een online infomoment voor juryleden en trainers Tumbling. Hierbij hebben we veranderingen, verduidelijkingen of nieuwigheden tov van vorig seizoen op een rijtje gezet. Op die manier is iedereen goed voorbereid voor het komende wedstrijdseizoen.

Lani Spiessens vice-wereldkampioen Tumbling bij de junioren

Maandag 20 november 2023

Junioren die voldoende punten wisten te sprokkelen tijdens het WAGC werden geselecteerd om op 19 november mee te doen aan de Junior Worlds in Birmingham (GBR). 

WK TU TRA DMT 2023 - 5de en 8ste plaats in finale Tumbling

Zaterdag 11 november 2023

Van 9 tot 12 november gaat het 37ste werldkampioenschap Tumbling, Tramoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). Tien Belgische gymnasten strijden er om een plek in de finale. In de teamfinale Tumbling eindigden de vrouwen op de vierde plaats. Individueel eindigen Evi en Louise op de 5de en 8ste plaats. 

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 november 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 oktober 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 oktober 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

Tumbling French Cup 2023

Maandag 2 oktober 2023

Op 30 september en 1 oktober ging in Sevran (FRA) de Tumbling French Cup 2023 door. Vier junioren en zeven senioren uit onze topsportwerking kwamen in actie tijdens deze laatste test voor het Wereldkampioenschap in Birmingham (GBR). 

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 september 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 september 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Q&A - Het Tumbling-leven van Louise Van Regenmortel

Vrijdag 4 augustus 2023

Louise Van Regenmortel is goed op weg in de Tumbling-wereld. Zo wist ze een plekje in de finale te behalen tijdens het WK in 2022 en behaalde ze recent nog de bronzen medaille op de World Cup in Santarem begin juli en een knappe 5de plaats in de finale op de World Cup in Coimbra enkele dagen later. Ze plaatst zich momenteel als EERSTE op de FIG ranking!

Programma's en Reglementen 2023-2024 online

Zaterdag 15 juli 2023

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt binnenkort - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor.

World Cup Tumbling Coimbra 2023 - 2 finales voor België

Zaterdag 8 juli 2023

Op 7 en 8 juli ging in Coimbra (POR) de tweede World Cup Tumbling van juli door. Voor België zagen we 4 gymnasten aan de aftrap. In totaal werden er 2 finales gesprongen.

Zien we elkaar op het WK Turnen?

Maandag 3 juli 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van het Baloise Team BELGYM, dat kan! En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent.

World Cup Tumbling & Trampoline Santarem 2023 - BRONS voor Louise & Brent

Zaterdag 1 juli 2023

Op 1 en 2 juli gaat in Santarem (POR) een World Cup Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we 7 gymnasten in drie verschillende disciplines aan de aftrap. Op zaterdag 1 juli stonden de kwalificaties op het programma. Er werden in totaal 5 finales verzameld!

Wedstrijdseizoen 2022-2023, u was fantastisch!

Vrijdag 30 juni 2023

Half juni sloten onze jongste gymnasten het wedstrijdseizoen 2022-2023 af op de Gymtopia-happening in Jabbeke. Maar liefst 13268 gymnasten, skippers en dansers gaven dit seizoen het beste van zichzelf. Het werd een fantastisch wedstrijdseizoen boordevol hoogtepunten.