Starten met gymnastiek

Klimmen, klauteren, rollen en plezier maken...

De meesten onder ons zullen als peuter/kleuter voor het eerst kennismaken met gymnastiek. Balanceren, klimmen, klauteren, rollen en plezier maken... Je krijgt het allemaal mee in de turnzaal. Peuter- en kleutergymnastiek bevordert de mentale en motorische ontwikkeling van het kind. Bovendien vinden de lessen doorgaans in groep plaats, waardoor ook sociale vaardigheden gestimuleerd worden.

Doordat je al van jongs af aan in de turnles terecht kan, biedt gymnastiek ook een brede basis aan wie later voor een andere sport zou kiezen... Nog niet overtuigd? Meer info over kleutergym vind je terug op de disciplinepagina!


Back to basics...

Vanaf de leeftijd van zes jaar groeien jongens en meisjes door naar een basisgroep, waar op een speelse manier wordt gewerkt aan alle aspecten van gymnastiek: lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. De meeste gymfed-clubs werken met het methodisch-didactisch programma Gymstars, waar ze in aanraking komen met de verschillende disciplines binnen onze sport. Of je nu turnt, springt, danst of gymt,... Het fun-aspect staat hier centraal, maar wie weet staat er jou wel een toekomst te wachten in het competitiecircuit! Wil je graag turnen? - Dan maak je met basisgym een ideale start!


De meeste mutualiteiten voorzien een tegemoetkoming als je lid bent bij een club van Gymfed!

Een leven lang bewegen met gymnastiek!

Naarmate we ouder worden, veranderen onze prioriteiten. We willen wel blijven bewegen, maar gebrek aan tijd is slechts één van de vele excuses die we onszelf voor ogen houden. Ook hier willen we op inspelen door ons aanbod af te stemmen op de steeds veranderende behoeften van de mens. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan spier- en staptrainingen, sportieve danslessen, of balanstraining, ... Kortom: in de turnzaal word je met plezier een dagje ouder!


Neem snel eens een kijkje naar het aanbod bij de clubs in jouw buurt en laat je verrassen door de veelzijdigheid van onze sport!