Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen jongens

Update 13.08 Corona - Sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 13 augustus 2020

Antwerps gouverneur Cathy Berx kondigt tijdens persconferentie (12/8/2020) een nieuwe aanpassing aan voor sporten in Antwerpen.

Update 31.07 Coronavirus - Update protocollen

Vrijdag 31 juli 2020

Om de sportbeoefening verantwoord en veilig te laten verlopen, heeft de klankbordgroep voor de heropstart van de sportsector gedragscodes en protocollen uitgewerkt voor verschillende doelgroepen.

Corona: sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 30 juli 2020

In de provincie Antwerpen is alleen contactloos sporten toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Update 29.07 Coronavirus - Info sportsector

Woensdag 29 juli 2020

Naar aanleiding van de Veiligheidsraad afgelopen maandag 27 juli en de verwarring inzake de sportsector kunnen we onze clubs meegeven dat de regels voor de sportsector zoals gecommuniceerd op 1 juli, voorlopig, behouden blijven.

Reactie Gymfed recente gebeurtenissen

Dinsdag 28 juli 2020

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft de afgelopen dagen het belang van een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving, evenals de prioriteit die dit krijgt binnen haar beleid, meermaals benadrukt.

Update coronavirus: nood aan verduidelijking

Dinsdag 28 juli 2020

Er heerst heel wat onduidelijkheid inzake de communicatie van de Veiligheidsraad omtrent de sportmogelijkheden voor de komende periode. Van zodra deze duidelijkheid er is communiceert Gymfed via haar kanalen.

Gymfed draagt ethisch en gezond sporten hoog in het vaandel

Zaterdag 25 juli 2020

Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Meer dan ooit is er aandacht voor de noodzaak aan een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving. Voor Gymfed is en blijft dat een prioriteit voor haar sportief beleid, zowel in de breedtesport als in de topsport.

Blijf volhouden!

Vrijdag 17 juli 2020

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt weer snel te stijgen. Experten spreken nu onomwonden van "het begin van de tweede coronagolf" Het is superbelangrijk om alle maatregelen op vlak van hygiëne en veiligheid strikt te volgen

Gymgala in 2021

Vrijdag 10 juli 2020

Het Gymgala vormt traditiegetrouw de eindejaarsshow bij uitstek voor alle gymnastiekfans. Als preventiemaatregel zal het Gymgala niet doorgaan in 2020. We verwelkomen alle gymnastiekfans graag in december 2021 voor een wervelende editie!

Overlegplatformen per discipline

Donderdag 9 juli 2020

Hoewel de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld, gaan wij als federatie toch een nieuwe beleidsperiode tegemoet. Hét moment om terug te blikken op de afgelopen 4 jaar, te kijken naar wat (nog) beter kan en nieuwe doelen te stellen en dat op verschillende vlakken.

Planning juryopleiding zomer en najaar 2020 beschikbaar

Dinsdag 30 juni 2020

Wil jij jurylid worden of ga je een recyclage of opfrissing volgen?... De planning voor de zomer en het najaar is gekend!

Indoor sporten met contact toegelaten

Vrijdag 26 juni 2020

Woensdag 24 juni was voorlopig de laatste persconferentie van de nationale veiligheidsraad. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor de maanden juli en augustus werden verder versoepeld.

Lode Grossen sluit carrière af bij Gymfed

Donderdag 25 juni 2020

Na een succesvol parcours voltooit Lode Grossen zijn carrière als Algemeen Manager bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Lode zegt Gymfed en de sportwereld echter geen vaarwel, zo zal hij vanaf september 2020 als extern adviseur de eliteploeg Toestelturnen Meisjes mee ondersteunen ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2021 en gaat hij bij de Vlaamse Zwemfederatie aan de slag als Technisch Directeur Topsport.

More than Gym #10 - Lees hem nu

Donderdag 11 juni 2020

We hebben bewogen weken achter de rug met Coronavirus Covid-19. Maar wij zaten daarom niet stil. Ontdek hier de tiende editie van het More than Gym E-magazine!

Update 09/06 Internationale kalender

Woensdag 10 juni 2020

De internationale planning werd door het coronavirus goed door elkaar geschud. UEG (Europese gymnastiekfederatie) en FIG (internationale gymnastiekfederatie) werken intussen grondig aan de kalender van de komende maanden.

Sportkamp deze zomer in je club?

Dinsdag 9 juni 2020

Het feit dat je ook indoor mag trainen én dat contactsporten (vanaf 1 juli) toegelaten worden, zet het licht op groen om de turn- en sportkampen deze zomer in onze clubs te laten doorgaan.

Gymtopia, de basis voor elke 7- en 8 jarige sporter

Zaterdag 6 juni 2020

Gymtopia is een discipline overschrijdend programma voor 7- en 8-jarigen dat kadert binnen het Gymfed-sportmodel. We gaan er vanaf seizoen 2020-2021 mee aan de slag!

Update - Opnieuw indoor sporten vanaf 8 juni

Woensdag 3 juni 2020

Na het outdoor sporten kunnen we, mits de nodige maatregelen, vanaf maandag 8 juni ook opnieuw indoor aan de slag.

Algemene Technische Vergaderingen in ander jasje

Woensdag 20 mei 2020

Door de coronacrisis blijven we nog zoveel mogelijk 'in ons kot' en dus kunnen de Algemene Technische Vergaderingen niet doorgaan zoals gepland. Maar we laten jullie niet in de steek en pakken het een klein beetje anders aan.

Volg Gymfed op social media

Maandag 18 mei 2020

Volg Gymfed op de verschillende social media en blijf op de hoogte van alles wat er in de gymnastiek- en Rope Skipping wereld gebeurt!

Outdoor sporten in groep vanaf 18 mei

Woensdag 13 mei 2020

Maandag 18 mei is het zover, outdoor sporten met maximum 20 personen (inclusief sportbegeleiders) in georganiseerd verband wordt opnieuw mogelijk. Een duidelijke stap in de heropstart van de sportsector. Gymfed roept al haar clubs en leden op om de regels strikt na te leven en samen ieders veiligheid te garanderen. We are gym, we are safe!

Voorstel stappenplan heropstart sportsector

Donderdag 7 mei 2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft met de sector een gefaseerd adviesplan uitgewerkt voor de heropstart van de sportsector. Dat plan ligt momenteel bij de experten van de GEES en wordt volgende week besproken.

Vanaf 4 mei meer buitensport mogelijk

Zaterdag 2 mei 2020

Zaterdag 2 mei werd de officiële persmededeling vanuit het kabinet van de minister van Sport Ben Weyts gepubliceerd. Vanaf 4 mei is er opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden.

Data trainersopleidingen 2020-2021 online

Maandag 27 april 2020

Waarom het nieuwe seizoen niet starten met een trainersopleiding op jouw maat? Gymfed organiseert komend seizoen in samenwerking met VTS opnieuw tal van opleidingen.

Update planning VTS-opleidingen

Zaterdag 25 april 2020

De Vlaamse Trainersschool en Gymfed hebben besloten om alle trainerscursussen die tot eind dit schooljaar gepland stonden niet te laten doorgaan omwille van de huidige stand van zaken van het coronavirus Covid-19.