Zoeken

Nieuwsberichten

Coronamaatregelen vanaf 29 november

Maandag 29 november 2021

Na het overlegcomité op 26 november goed nieuws voor de sportsector, we blijven sporten! Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor het publiek en met betrekking tot de toegang tot de sportinfrastructuur. Waar dien je rekening mee te houden?

Gymgala uitgesteld naar 2022

Woensdag 24 november 2021

In navolging van de gewijzigde Corona-maatregelen en de stijgende cijfers heeft de Gymnastiekfederatie de knoop doorgehakt, het Gymgala wordt uitgesteld naar 2022. Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven.

Belgische delegatie WAGC Tumbling & Trampoline vertrokken naar Baku

Dinsdag 23 november 2021

Na een fantastisch wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline is het van 25 tot 28 november de beurt aan onze jongeren om in Baku het beste van zichzelf te tonen op de World Age Group Competition (WAGC). 

Hou indoor sporten mogelijk!

Dinsdag 16 november 2021

Na het advies van de expertengroep GEMS om indoor contactsporten tijdelijk op te schorten vragen wij, samen met de Vlaamse sportfederatie, om niet te snel over te gaan tot het verbieden van de indoorsporten. Als federatie willen we massaal meewerken aan de bestrijding van de pandemie, zolang onze 130 000 leden en meer dan 320 clubs kunnen blijven sporten. Een verbod van indoor contactsporten is het allerlaatste redmiddel dat op tafel zou mogen liggen.

Rosy Taeymans herverkozen FIG Committee Acro

Maandag 8 november 2021

Zaterdag 6 november stond in Atalya (TUR) het FIG-congres op de agenda met de (her)verkiezingen van de verschillende voorzitters. Rosy Taeymans (BEL) werd herverkozen als voorzitter van het Technisch Committee Acro. Morinari Watanabe (JPN) neemt voor de periode 2022-2024 opnieuw de functie FIG-president voor zijn rekening.

    Gezond en ethisch sporten, thematische werkgroepen van start

    Woensdag 3 november 2021

    5 thematische werkgroepen die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een klimaat waarbinnen het mentale en fysieke welzijn van de sporter centraal staat. Een volgende stap in de cultuurverandering waarbij we als Gymfed onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van alle sporters en hun omgeving.

    De eerste Parkour skill competitie komt eraan!

    Donderdag 28 oktober 2021

    In Hal 5, Leuven, wordt op zondag 21 november de allereerste parkour skill competitie van Vlaanderen georganiseerd. Benieuwd naar hoe het er aan toe zal gaan? Geïnteresseerd om deel te nemen? Lees onderaan verder om meer te weten te komen over dit evenement. 

    Laat ons blijven sporten!

    Woensdag 27 oktober 2021

    Corona slaat weer toe. Samen met de Vlaamse sportfederatie (VSF), de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten roepen we op om de sportclubs open te houden en sportactiviteiten niet te schrappen.

    Geslaagde eerste Gymtopia happening

    Maandag 25 oktober 2021

    Op zondag 24 oktober ging in Nazareth de eerste Gymtopia happening van het seizoen door. We zagen vooral heel veel blije gezichtjes :)

    Allroundfinale WK Turnen

    Vrijdag 22 oktober 2021

    Twee gymnasten in de top 20 van de allroundfinale bij de heren op een WK Turnen. Hiermee schrijven Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) geschiedenis in het Belgische herenturnen.

    Twee allroundfinales op WK Toestelturnen

    Dinsdag 19 oktober 2021

    Van 18 tot 24 oktober staat in Kitakyushu (Japan) het wereldkampioenschap Toestelturnen op het programma. Dinsdag 19 oktober kwamen de Belgische heren in actie tijdens hun kwalificatiewedstrijd waar ze twee allroundfinales in de wacht weten te slepen voor het Belgische team.

    Geniet van 10% korting op je magnesium!

    Dinsdag 19 oktober 2021

    Het is een onmisbaar element in de turnzaal, magnesium. Zonder magnesium is het onmogelijk voor een gymnast om zijn of haar favoriete sport uit te oefenen. Ook op zoek naar magnesium voor jouw club? 

    WK Toestelturnen van start

    Vrijdag 15 oktober 2021

    Van 18 tot 24 oktober staat in Kitakyushu (Japan) het Wereldkampioenschap Toestelturnen op het programma. De Belgische heren turnen hun kwalificaties op dinsdag 19 oktober met als doel zich te plaatsen voor de mogelijke allroundfinale en toestelfinales later in de competitieweek.

    Start wedstrijdseizoen 2021-2022

    Donderdag 14 oktober 2021

    We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan x wedstrijden, x Recreatoernooien en x Gymtopia Happenings op de planning. J

    Florian Landuyt zet punt achter topsportcarrière

    Dinsdag 12 oktober 2021

    Na dertien jaar zet Florian Landuyt (Sportac Deinze) een punt achter zijn topsportcarrière. Florian was een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens en wist op heel wat internationale competities mooie prestaties neer te zetten. 

    Spektakel op Lantis World Chase Tag

    Vrijdag 8 oktober 2021

    In de park en ride Luchtbal in Antwerpen vond afgelopen zondag de Lantis World Chase Tag plaats. Internationale en Belgische teams namen het tegen elkaar op in een spectaculair kat & muis spel.  

    Gratis LIVE Q&A sportvoeding op het Kaderweekend@Home

    Maandag 4 oktober 2021

    Met het Kaderweekend@Home bieden we onze trainers, juryleden en bestuurders op 9 en 10 oktober een Corona-proof opleidingsweekend aan met een 90-tal online sessies. Op de agenda staan ook gratis sessies, waaronder deze inzake het onderwerp sportvoeding.

    Lees het E-magazine More than Gym #15

    Vrijdag 1 oktober 2021

    Een nieuwe editie van het online magazine More than Gym staat online. Kom alle laatste nieuwtjes te weten van de nationale en internationale toppers!

    Q&A op het Kaderweekend

    Donderdag 30 september 2021

    Om je extra te ondersteunen staan heel wat lesgevers klaar voor jou op 9 en 10 oktober om je vragen te beantwoorden.

    Verderzetting samenwerking Yves Kieffer en Marjorie Heuls

    Dinsdag 28 september 2021

    Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven aan de slag als hoofdcoaches van het Gymfed-topsportcentrum Toestelturnen meisjes. Na de Spelen in Tokyo werd de samenwerking tussen de coaches en Gymfed geëvalueerd op verschillende vlakken. “Zowel vanuit Gymfed als vanuit de coaches bleek de wens te bestaan om samen in een high performance sfeer verder te werken. We engageren ons dan ook om alvast tot en met de Spelen van Parijs 2024 de samenwerking verder te zetten”, aldus Tim Moriau, topsportmanager van Gymfed.

    Noam Patel en Robin Casse beëindigen fantastische topsportcarrière Acro

    Zondag 26 september 2021

    Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) zetten na een fantastische carrière in de discipline Acro een punt achter hun topsportcarrière.

    EAGC Acro - Brons voor meisjes paar 11-17

    Zondag 26 september 2021

    Van 21 tot 26 september gaat in Pesaro (ITA), de European Age Group Competition Acro door. Deze competitie is een internationaal jongerentoernooi in de leeftijdscategorieën 11-17 en 12-19 jaar.

    Kijktips op het Kaderweekend speciaal voor jou

    Vrijdag 24 september 2021

    Met een doordacht kader, sterke inhoud en experten van hoog niveau, stelde het Gymfed team het programma voor het kaderweekend 2021 nauwgezet samen.  Voor elk wat wils. We geven je graag in dit artikel onze kijktips mee. 

    Bezorg ons jouw input voor het Topsportplatform TRA & DMT

    Dinsdag 21 september 2021

    Meebouwen aan het Topsportplatform Trampoline en Dubbele Minitrampoline? Bezorg ons jouw input voor 1 oktober.

    Speel het Gymtopia gezelschapspel

    Woensdag 15 september 2021

    Download het coole Gymtopia gezelschapspel en daag je vriendjes of familie uit!