Zoeken

Nieuwsberichten

Klaar om te sporten?

Woensdag 15 september 2021

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen! Ben jij ook klaar om te sporten?

Kwalificaties FIG World Challenge Cup Toestelturnen jongens

Zaterdag 4 september 2021

Van 2 tot 5 september gaat in de Arena Bonifika te Koper, Slovenië, de World Challenge Cup door voor gymnasten toestelturnen jongens en meisjes. Voor België treden drie seniores Toestelturnen jongens aan. Op donderdag en vrijdag werkten ze hun kwalificaties af.

Cluborganisatie in Gymfed-kalender

Vrijdag 3 september 2021

Organiseert jullie club een activiteit of sportkamp en wensen jullie deze graag in de Gymfed-activiteitenkalender?

7 redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind

Donderdag 2 september 2021

Die eerste double dutch, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind.

Algemene richtlijnen, inclusief nieuw tuchtreglement online

Woensdag 1 september 2021

1 september, de startschot van het nieuwe seizoen. Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2021-2022 is te raadplegen via Documenten. In de algemene richtlijnen van Gymfed kan je het nieuwe tuchtreglement raadplegen.

7 redenen waarom G-Gym goed is voor je kind

Maandag 30 augustus 2021

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom G-Gym goed is voor je kind.

7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

Donderdag 26 augustus 2021

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom turnen goed is voor je kleuter.

Het Gymfed-sportmodel

Woensdag 25 augustus 2021

Gezond en ethisch sporten is met stip een prioriteit binnen onze federatie. Met het startschot van het nieuwe seizoen stellen we dan ook met trots het Gymfed-sportmodel voor. Het Gymfed-sportmodel bundelt onze langetermijnvisie over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. 

7 facts over Freerunning

Maandag 23 augustus 2021

Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdagingen te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die ja daarbij kan hanteren. 7 facts over deze urban sport.

S.R.G.A. steunt clubs met G-werking met nalatenschap

Donderdag 19 augustus 2021

S.R.G.A. gaf Gymfed het vertrouwen om de nalatenschap van de vereniging te beheren en toe te kennen aan een maatschappelijk project. Er werd gekozen om de werking van ‘G-GYM’ in onze clubs een duwtje in de rug te geven.

7 redenen waarom dansen goed is voor je kind

Donderdag 19 augustus 2021

Die eerste pirouette, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom dansen goed is voor je kind.

De Kidies kijkwijzers zijn er!

Woensdag 18 augustus 2021

Ze zijn er ... de kijkwijzers van Kidies! Deze kijkwijzers zorgen voor heel wat inspiratie en extra ondersteuning tijdens de lessen kleutergymnastiek.

7 Redenen waarom turnen goed is voor je kind

Maandag 16 augustus 2021

Die eerste koprol of dubbele salto, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom turnen goed is voor je kind.

Programma's recreatoernooien online

Zondag 15 augustus 2021

Sinds 1 juli konden jullie reeds alle reglementen en programma's van de wedstrijdsport bekijken en nu is ook alles voor de recreatoernooien beschikbaar.

Het sportseizoen is terug!

Maandag 9 augustus 2021

We zijn er klaar voor! Klaar om onze clubs en sporters opnieuw te verwelkomen in het nieuwe sportseizoen. Klaar om iedereen in beweging te brengen en te houden!

Nina Derwael OLYMPISCH KAMPIOEN damesbrug

Zondag 1 augustus 2021

Zondag 1 augustus, na de teamfinale en allroundfinale in Tokyo waar Team BELGYM geschiedenis schreef is het tijd voor de toestelfinales. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) maakt haar favorietenrol waar en kroont zich tot OLYMPISCH KAMPIOEN aan de damesbrug!

Nina Derwael & Jutta Verkest schitteren in AA-finale

Donderdag 29 juli 2021

Donderdag 29 juli, na de teamfinale in Tokyo waar Team BELGYM knap 8ste werd is het tijd voor de allroundfinale. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Jutta Verkest (Gymflex) komen samen met de 24 beste gymnasten opnieuw in actie op de 4 toestellen in het Ariake Gymnastics Centre.

Team BELGYM wordt knap 8ste in teamfinale

Dinsdag 27 juli 2021

Dinsdag 27 juli, de teamfinale voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Na een historische 5de plaats tijdens de kwalificaties strijden Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) in deze finale tussen de 8 beste landen.

Team BELGYM haalt teamfinale in Tokyo en schrijft Belgische geschiedenis

Zondag 25 juli 2021

Zondag 25 juli, de kwalificaties voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Verdeeld over 5 subdivisies kwamen de gymnasten in de discipline Toestelturnen meisjes in actie, onder hen 4 Belgische atleten. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) schrijven Belgische geschiedenis en halen 4 finales.

"Team BELGYM: een evenwichtsoefening" op Eén

Donderdag 22 juli 2021

Donderdag 22 juli zendt Eén “Team BELGYM: een evenwichtsoefening” uit, een documentaire over het nationale meisjesteam toestelturnen. De documentaire is een vervolg op het eerste deel dat begin januari op antenne kwam en volgt de gymnasten in hun Olympische voorbereiding.

Ilse Arys, algemeen manager Gymfed: “Na het uitstel van de Spelen in 2020 is het eindelijk zover voor onze gymnasten. We zijn ongelofelijk trots op de weg die alle atleten afgelegd hebben en kijken enorm hard uit om hen tijdens de kwalificaties in actie te zien.”

Gymfed zet verder in op de bevordering van een gezond, ethisch en veilig sportklimaat

Vrijdag 16 juli 2021

Eerder dit jaar presenteerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts het rapport van de Onafhankelijke Onderzoekscommissie Gymnastiek. De commissie formuleerde in dit rapport 13 aanbevelingen die moeten bijdragen aan een geïntegreerd beleid binnen de Gymnastiekfederatie waarbij een gezonde ontwikkeling voorop staat en dit hand in hand met het nastreven van topsportprestaties. Sindsdien heeft Gymfed verschillende acties en initiatieven opgestart of verdergezet ter bevordering van een gezond, ethisch en veilig (top)sportklimaat.

Dynamo Project verdwijnt en wordt Vlaamse Sportfederatie

Woensdag 7 juli 2021

Zag je het ook al? Dynamo Project wordt Vlaamse Sportfederatie. Met een nieuw logo, een nieuwe look & feel en een nieuwe website. Als sportclubbestuurder kan je rekenen op hetzelfde team, dezelfde spirit en dezelfde vertrouwde support.

WK Acro 2021 - Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans vice-wereldkampioen Acro

Zondag 4 juli 2021

Van 2 tot 4 juli gaat in Genève het wereldkampioenschap Acro door. Vier teams verdedigen er de Belgische driekleur. Na de titel vice wereldkampioen voor Noam Patel en Robin Casse pakken ook Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans de titel vice wereldkampioen.

WK Acro 2021 - Noam Patel & Robin Casse zijn vice-wereldkampioen Acro

Zaterdag 3 juli 2021

Van 2 tot 4 juli gaat in Genève het wereldkampioenschap Acro door. Op zaterdag 3 juli stonden naast de kwalificaties ook al enkele finales gepland. De vier Belgische teams kwamen allemaal in actie in de kwalificaties. Tijdens de finale zagen we het heren paar en gemengd paar in actie. Het heren paar kroont zich tot vice-wereldkampioen.

Team BELGYM Tokyo 2021

Zaterdag 3 juli 2021

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. De gymnasten die de Belgische driekleur vertegenwoordigen in Tokyo werd 3 juli bekend gemaakt.