Zoeken

Nieuwsberichten

WK Turnen: een paar reacties van onze Belgische meisjes

Zaterdag 24 okt 2015

Het Delhaize TOP-team bij de meisjes slaagde er op het WK Turnen in Glasgow in zich bij de Top-16 te plaatsen wat hen in het selectietraject voor de Spelen houdt. We verzamelden een paar reacties...

WK Turnen 2015: Delhaize TOP-team meisjes naar Testevent in Rio

Zaterdag 24 okt 2015

Op het WK artistieke gymnastiek in Glasgow heeft het Delhaize TOP-team meisjes zich geplaatst voor het olympisch testevent in Rio (april 2016). Daar zijn nog vier olympische tickets te verdienen. Lisa Verschueren en Rune Hermans mogen naar de individuele allroundfinale.

WK Turnen: kwalificatiedag 2 meisjes: LIVE uit Glasgow

Zaterdag 24 okt 2015

Vandaag is het de kwalificatiewedstrijd van de dames op het WK Turnen in Glasgow. Gisteren zagen we 12 landen aan het werk, vandaag zijn de overige 12 landen aan de beurt. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen.

WK Turnen: kwalificatiewedstrijden dames - dag 1

Vrijdag 23 okt 2015

Vandaag en morgen zijn het de kwalificatiewedstrijden van de dames op het WK Turnen in Glasgow. We zien de 24 beste teams van het WK 2014 aan de start. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen.
Vandaag worden er 6 subdivisies afgewerkt, morgen staan de overig 12 op het programma. Het Belgische team komt in actie in subdivisie 8. In de mixed groups zien gymnasten van landen aan het werk die zich als team niet wisten te plaatsen voor dit WK en zich via een individueel traject nog proberen te selecteren voor de Olympische Spelen.

WK Turnen: L.I.V.E. verslaggeving via de Gymfed-app!

Donderdag 22 okt 2015

Van het WK Turnen in Glasgow, naar de Spelen in Rio! Binnen enkele dagen kan de Olympische droom werkelijkheid worden voor het Delhaize TOP-team en de vele andere deelnemers van de 46ste editie van de Wereldkampioenschappen Artistieke Gymnastiek!

WK TRA-TU: Belgische selectie bekend!

Woensdag 21 okt 2015

Met nog iets meer dan een maand te gaan, heeft de Koninklijke Belgische Turnbond de selectie voor het Wereldkampioenschap Trampoline en Tumbling in Odense (DEN) bekend gemaakt.

WK Turnen: selectie Delhaize TOP-team bekend!

Vrijdag 16 okt 2015

Wat na het Europees Kampioenschap?!

Woensdag 14 okt 2015

Het Acrotrio Kaat, Julie & Ineke is niet meer... Na hun deelname aan de talentenshow Belgium's Got Talent zette dit trio hun sport op de kaart en laten zo hun stempel na in het turnlandschap. Julie en Ineke namen na het EK Acrobatische Gymnastiek in Riesa (GER) afscheid van hun topsportcarrière. Maar betekent dit ook echt het einde? We polsten even naar de toekomstplannen van de meisjes:

WC TRA-TU: Net geen finale voor Belgische gymnasten

Zondag 11 okt 2015

Dit weekend verzamelde de wereldtop Trampoline en Tumbling in Mouilleron-le-Captif (FRA). Maar liefst 200 gymnasten uit 25 landen, onder hen 8 Belgen...

Novara Cup: Delhaize TOP-team derde na Roemenië en Italië

Zaterdag 10 okt 2015

't Spagaatje Hoogstraten biedt G-Gym voor volwassenen aan!

Vrijdag 9 okt 2015

EK Acro: België haalt na Rusland meeste medailles!

Donderdag 8 okt 2015

Bijscholing rope skipping in Limburg

Donderdag 8 okt 2015

Delhaize TOP-team turnt laatste voorbereidende wedstrijd voor WK!

Woensdag 7 okt 2015

EK Acro: Belgisch team haalt op laatste finaledag nog 6 medailles!

Zondag 4 okt 2015

Italië wint tweelandenwedstrijd van Delhaize TOP-team

Zaterdag 3 okt 2015

Acrogymnasten halen 3 gouden medailles op allroundfinale EK!

Zaterdag 3 okt 2015

Drie EK-selecties op eerste Antwerp Cup

Maandag 28 sep 2015

Topgym Antwerpen organiseerde op zondag 27 september de allereerste Antwerp Cup - een internationale wedstrijd voor Tumbling en Dubbele Minitrampoline. In sporthal 't Rooi in Berchem mogen de organisatoren alvast 'schoon volk' verwelkomen. Meer dan 100 gymnasten uit Denemarken, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en natuurlijk België zetten hun beste 'springbeentjes' voor.

Ondersteuning clubs met werking G-gym

Zondag 23 aug 2015

Schrijf je in voor de Demodag Dans & Turnen!

Maandag 10 aug 2015

Binnen een maand is het opnieuw zover, de Demodag Turnen. En meer zelfs! In 2015 bestaat gymnastiek 150 jaar in België! Daarom trekken we dit jaar naar verschillende steden in Vlaanderen om onze sport extra in de kijker te zetten!

G-gym, met of zonder handicap, het maakt niet uit! Als je maar sport!

Zondag 9 aug 2015

Nieuws uit 's Hertogenbosch!

Donderdag 6 aug 2015

Delhaize TOP-Team jongens op trainingsstage in Madrid

Maandag 3 aug 2015

Momenteel genieten de jongens van het Delhaize TOP-team van hun laatste stagedag in het zonnige Madrid. 27 juni stapten deze jongens het vliegtuig op voor een trainingsstage met het Spaanse Nationale Team en morgen, 6 augustus, zien we hen terug op Belgische bodem.

Belgische delegatie keert terug van Special Olympics Summer Games met NEGEN MEDAILLES!

Zaterdag 1 aug 2015

21 juli was het zover: de Belgische delegatie vertrok naar de Special Olympics Wereldzomerspelen in Los Angeles. 70 atleten en 28 coaches zullen er het allerbeste van zichzelf op dit fantastische evenement.

EYOF 2015: Belgische meisjes oogsten 6 medailles op het EYOF

Donderdag 30 jul 2015