Zoeken

Nieuwsberichten

Vier Toestelfinales voor juniores Toestelturnen jongens op Teamcup Berlijn

Maandag 2 mei 2022

Op 29 en 30 april kwamen de juniores jongens Toestelturnen in actie op de Teamcup in Berlijn. De jongens turnde een goede wedstrijd waarbij er vier Toestelfinales en een zilveren medaille behaald werd! 

Nood aan inspiratie voor jouw trainingen?

Maandag 2 mei 2022

Hoe kan ik mijn opwarming aantrekkelijk maken voor mijn sporters? Wat met fysieke voorbereiding? Hoe kan ik best een specifiek element aanleren? Kortom, nood aan inspiratie voor jouw volgende training? 

Parkour in de buitenomgeving

Parkour in de buitenomgeving - Kant-en-klaar-pakket voor leuke lessen outdoor!

Maandag 2 mei 2022

Gymfed lanceerde in mei 2021 met veel trots het project 'Parkour in de buitenomgeving'. Voor alle trainers en leerkrachten die willen proeven van de Freerunning & Parkour sport maar hier zelf geen kennis van hebben. Met een kant-en klaar pakket levert Gymfed je alles aan om een toffe Freerunning & Parkour les te geven. Met het goede weer en de laatste lesmaanden in het verschiet, is Parkour in de buitenomgeving perfect om nu in je lessen te implementeren!

Helena & Bram in actie op het WK in Baku 2022 - Foto Thomas Schreyer

What's to come - mei 2022

Zondag 1 mei 2022

Wat staat er in mei op het programma? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & vergaderingen!

Deze Vlaamse gymnasten Ritmiek behaalden hun selectie voor het Groot BK

Vrijdag 29 apr 2022

Het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af. De beste A- en B-gymnasten Ritmiek individueel en in team strijden er om de Belgische titels.

Ga voor een trainersdiploma in de zomervakantie

Donderdag 28 apr 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die elke training opnieuw met hart en ziel voor de groep staat. Ben je minimum 16 jaar en nog niet gediplomeerd? Dan is het nu tijd om het diploma van Initiator binnen te halen! Dit zal je kennis, je vaardigheden en je zelfvertrouwen als trainer een extra boost geven.

Q&A Team Organisaties & events - Groot BK Gymnastiek & Rope Skipping

Donderdag 28 apr 2022

Het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek en Rope Skipping staat voor de deur. Eind mei zien we de beste A- en B-gymnasten en skippers aan het werk in de Gentse topsporthal. Naast onze gedreven trainers die hun sporters klaarstomen voor deze competitie draait de organisatie ook bij het Gymfed-team op volle toeren. We spraken met logistiek verantwoordelijke Jean Herrel en stagiair Lise Maes. 

Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Woensdag 27 apr 2022

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 24 tot 30 juli in Sangalhos (POR).

Deze gymnasten Dubbele Minitrampoline behaalden hun selectie voor het Groot BK

Woensdag 27 apr 2022

Het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af. De beste A- en B-gymnasten Dubbele Minitrampoline strijden er om de Belgische titels.

DANS - selectie voor Best Show Teams Finale 2022 bekend

Dinsdag 26 apr 2022

Op zondag 10 april ging in Pelt de laatste danswedstrijd van het seizoen door. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale 2022 bekend te maken! 

Belgische delegatie Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline Europees kampioenschap gekend

Zaterdag 23 apr 2022

Van 1 tot 5 juni staat in het Italiaanse Rimini het 28ste Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline, Dubbele Minitrampoline op het programma. België zakt met een delegatie van 24 juniores & seniores af naar het la bella Italia om er het beste van zichzelf te geven.

Expert aan het woord: samen voor fysiek en mentaal sterke sporters

Donderdag 21 apr 2022

Elke training je sporters progressie laten maken tijdens een leuke training, dat is het doel! Maar geef toe, gemakkelijk is dat niet altijd?! Wist je dat het Gymfed-sportmodel je helpt om jouw trainingen nóg beter te maken op maat van jouw sporters?

Foto: Bart De Pooter

Trainers, bereid je sporters optimaal voor op het VK en BK!

Donderdag 21 apr 2022

Eindelijk terug Vlaamse - en Belgische kampioenschappen op ons programma! Hoe je sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijdweekends? Wij geven jullie alvast de nodige tips mee.

Een initiatorcursus in jouw club in 2023?

Woensdag 20 apr 2022

We starten nu reeds met de voorbereidingen om de planning op te maken van alle initiator cursussen in 2023. Wil jij als club ook een organisatie in jouw accommodatie en zo de trainers uit je eigen club en omgeving de kans geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp je kans!

Ticketverkoop Groot BK gaat van start

Dinsdag 19 apr 2022

Tijdens het verlengd weekend van 26 tot 29 mei gaat in de Gentse Topsporthal het Groot Belgisch kampioenschap door. Dé afsluiter van het Belgische wedstrijdseizoen in 9 verschillende disciplines.

I.V. Dans & Gym vzw en Gymfed voorzitter Peter Frederickx

40 clubs vieren jubileumverjaardag

Vrijdag 15 apr 2022

Een jubileumverjaardag, dat is feest! Zo ook voor de 40 clubs die tijdens de afgelopen Algemene Vergadering in de bloemetjes gezet werden voor hun x-jarige bestaan. Maar wat is het ‘geheim’ nu van die clubs? Waarom bestaan ze al zo lang? Of hebben ze een lid waarop ze heel trots zijn? Wij vroegen het hen!

De cursisten van de Initiator opleiding in Roeselare

Waarom is een trainersopleiding volgen nu zo belangrijk? Drie cursisten leggen het je uit!

Donderdag 14 apr 2022

Een gediplomeerde trainer is goud waard, écht waar. En waarom is die opleiding nu zo een meerwaarde? We vroegen het aan enkele trainers die de Initiatorcursus Gymnastiek volgden.

Club in de kijker - K.K.T. Deugd en Volharding Mortsel

Woensdag 13 apr 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april zetten we K.K.T. Deugd en Volharding Mortsel in de kijker.

Freerunning: Competent Creatures Challenge 22

Maandag 11 apr 2022

Op 1 mei gaat CCC22 door, een niet-competitieve parkour skill challenge in de indoor-trainingshal van Skay Urban Academy.

Masterclass: The Way of Marc Busch

Maandag 11 apr 2022

Op 29 mei geeft Marc Busch (DE) een masterclass parkour in Gent waarbij hij een groep op straat door zijn persoonlijke exploratie- en creatieproces leidt. Deze masterclass zal in het Engels gegeven worden.

Team BELGYM schittert op FIAC 2022

Flanders International Acro Cup 2022

Maandag 11 apr 2022

Van 8-10 april zagen we onze acrogymnasten in actie in eigen land tijdens de FIAC in Puurs. Het publiek en onze gymnasten genoten duidelijk van de competitie. De topsporters brachten allemaal goud mee naar huis. 

Trofeo Citta Di Jesolo & Rheintalcup

Maandag 11 apr 2022

Tijdens het weekend van 9-10 april kwamen onze gymnasten Toestelturnen meisjes in actie op Trofeo Citta Di Jesolo en de gymnasten Toestelturnen jongens op de Rheintalcup.

Selectieprocedure WK Tumbling 2022 goedgekeurd

Zondag 10 apr 2022

Van 16 tot 19 november 2022 gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling voor seniores door.

Q&A - Simon Debacker springt Belgisch record Trampoline

Maandag 4 apr 2022

Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) heeft al heel wat records en titels op zijn naam staan in de discipline Trampoline. Zo werd hij meerdere malen Belgisch kampioen en houdt hij maar liefst 4 Belgische records in het individuele en synchroon springen. Ook benieuwd naar zijn verdere ambities?

Wil jij nieuwe trainers Rope Skipping de kneepjes van het vak leren?

Donderdag 31 mrt 2022

De Gymnastiekfederatie organiseert samen met de Vlaamse Trainersschool Initiatorcursussen Rope Skipping verspreid over Vlaanderen. Om deze opleidingen te doceren, zijn we op zoek naar versterking voor het docententeam!