Zoeken

Nieuwsberichten

GEZOCHT: Docent Multi SkillZ for Gym

Vrijdag 22 nov 2019

Gymfed is op zoek naar een docent voor regionale opleidingen Multi SkillZ for Gym bij de Vlaamse gymclubs. De Multi SkillZ for Gym opleiding is een en leuke praktijkgerichte opleiding voor trainers, waarin creativiteit en samen spelend leren centraal staan.

168 clubs aan de slag met Kidies

Donderdag 21 nov 2019

Begin oktober werd het nieuwe kleuterprogramma Kidies gelanceerd op het Kaderweekend 2019. Intussen zijn reeds meer dan 160 Gymfed-clubs aan de slag gegaan met dit nieuwe programma.


More than Gym #8 - nu online

Donderdag 21 nov 2019

We sluiten 2019 af met de 8ste editie van het online magazine More than Gym. Lees alles over de voorbije grote competities, nieuwtjes over de internationale gymnasten, en misschien staat jouw club wel in de kijker bij snapshots!

Gymfed & Gymfed-clubs steunen de Warmste week

Woensdag 20 nov 2019

De Warmste Week van Studio Brussel is terug! Van 18 tot 24 december strijkt de mooiste week van het land neer in Kortrijk. Ook Gymfed en verschillende Gymfed-clubs steunen De Warmste Week!

Brons voor juniores Toestelturnen jongens op vriendschappelijke interland

Maandag 18 nov 2019

Op zaterdag 16 november vond in Dendermonde een vriendschappelijke interland plaats in de discipline Toestelturnen jongens. Vijf juniores verdedigen er de Belgische driekleur en eindigden op een knappe 3de plaats.

Gymtopia!?! - What's to come

Woensdag 13 nov 2019

Wie erbij was op de Algemene Technische Vergaderingen of de Startvergaderingen heeft hier vast al over gehoord. Gymfed werkt aan een nieuwe project 'Gymtopia'. We houden je graag op de hoogte van de stand van zaken

Club in de kijker - Esthetica Gymteam

Woensdag 13 nov 2019

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan Esthetica Gymteam.

Panathlon Vlaanderen eert Nina Derwael, mama Marijke Lammens en coach Marjorie Heuls

Dinsdag 12 nov 2019

Op donderdag 7 november werden Nina Derwael, Marijke Lammens en Marjorie Heuls gehuldigd door Panathlon Vlaanderen.

Allereerste gediplomeerde Initiators Freerunning & Parkour

Dinsdag 12 nov 2019

Dit jaar ging de allereerste trainersopleiding 'Initiator Freerunning & Parkour' door. Een samenwerking van de Vlaamse Trainersschool (VTS) en Gymfed. Met dit officiële trainersdiploma zetten we weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van Freerunning en Parkour.

Nieuwe juryleden Toestelturnen Jongens

Donderdag 7 nov 2019

Jaarlijks organiseren we jurycursussen in al onze disciplines. Zonder juryleden immers geen wedstrijden! De voorbije weken hebben verschillende kandidaat-juryleden deelgenomen aan de jurycursussen TTj en examen afgelegd.

Belangrijke info wedstrijden 2019-2020

Woensdag 6 nov 2019

Neemt je club dit seizoen deel aan onze wedstrijden? Super! Neem dan zeker onderstaande info door zodat je wedstrijdklaar bent voor het nieuwe seizoen.

VTS Plus - bijscholingen voor trainers

Maandag 4 nov 2019

Jullie waren vast op het Kaderweekend of volgende één van de andere Gymfed-bijscholingen, maar daarmee is het zeker niet gedaan.

EK ACRO - Vierde en vijfde plaats op laatste competitiedag in Holon

Zondag 3 nov 2019

In Holon (ISR) gaat het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Op de laatste dag van het EK zagen we nog twee juniores teams in actie.

EK ACRO - GOUD en 4de plaats voor team BELGYM op laatste competitiedag in Holon

Zondag 3 nov 2019

Van 30 oktber tot 3 november gaat in Holon (ISR) het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Voor België komen 3 topsportformaties in actie op dit EK.

Full version Coach@Home staat live

Vrijdag 1 nov 2019

Begin september lanceerde Gymfed in samenwerking met Sport Vlaanderen een nieuw innovatief project voor onze trainers: Coach@Home. Een uniek concept, ideaal om inspiratie op te doen.

Infosessies decreet 2020 en financiering van sportinfrastructuur

Dinsdag 29 okt 2019

Heb je als club ambitie of plannen om samen met de gemeente een specifieke gymhal te bouwen? Het decreet bovenlokale sportinfrastructuur biedt een structureel kader waarbij jaarlijks dossiers voor subsidiëring kunnen ingediend worden door publieke (steden, gemeenten, …) en private initiatiefnemers (PPS, sportclubs, federaties, private bedrijven ...) van bovenlokale sportinfrastructuur. Er worden door Sport Vlaanderen infosessies georganiseerd ter voorbereiding van het dossier!

Iedereen sport - Mama en dochter nemen al 9 keer samen deel aan de Gymnaestrada

Dinsdag 29 okt 2019

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Jongens Team BELGYM pakken medailles op Wase Gymcup

Maandag 28 okt 2019

Tijdens het weekend van 26 en 27 oktober organiseerde Gymfedclub Gym Waasland de internationale competitie Wase Gymcup. Heel wat Belgische topsportgymnasten namen deel aan de competitie.

Geslaagden jurycursus Acro

Vrijdag 25 okt 2019

De jurycursus en de 3 examens acro zijn afgelopen.

Inschrijvingen voor VTS-cursussen zijn open

Donderdag 24 okt 2019

Vandaag, 24 oktober 2019, gaan de inschrijvingen voor de VTS-cursussen van 2020 open. Wees er snel bij, want 'first come - first served'

Bouw grootste skatepark van België, inclusief Freerunning-zone is gestart

Dinsdag 22 okt 2019

De eerste spadesteek voor de aanleg van het grootste skatepark van België, aan de Watersportbaan in Gent, is een feit. Ook de freerunners werden bij de plannen niet vergeten.

Opnieuw top-editie van Kaderweekend te Gent

Maandag 21 okt 2019

Op 19 en 20 oktober ging in en rond de Topsporthal Vlaanderen een nieuwe editie van het Kaderweekend door. Het opleidingsweekend voor alle coaches en bestuursleden trok ook dit jaar veel volk naar Gent!

Coolste sportclub van Vlaanderen - Art Gym Kapellen

Donderdag 17 okt 2019

Voor het tweede jaar op rij gaan Sport Vlaanderen en MNM op zoek naar de Coolste sportclub van Vlaanderen. Vandaag werden de provinciale winnaars bekend gemaakt. En jawel ook één turnclub viel in de prijzen!

Check de nieuwste videoclip van Gymbo

Dinsdag 15 okt 2019

Gymbo en Gymba, de mascottes van de Gymnastiekfederatie maakten al heel wat toffe avonturen mee samen. Aan het begin van het seizoen namen ze hun eigen videoclip op, hoe cool is dat?

Kidies, méér dan een trainersmap

Dinsdag 15 okt 2019

De basis van Kidies is een handige trainersmap die heel veel belangrijke informatie en leuke inspiratie geeft voor élke trainer die lesgeeft aan kleuters. Maar Kidies is nog veel meer dan dat! Ook online biedt Kidies ondersteuning voor trainers kleuterturnen.