Zoeken

Nieuwsberichten

Kick off van de World Age Group Competition TU TRA DMT in Tokyo

Maandag 2 dec 2019

Van 5 tot 8 december gaat in Tokyo (JPN) de WAGC Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline door. De Belgische delegatie is ondertussen goed aangekomen in Japan!

Nieuwe juryleden Tumbling

Zondag 1 dec 2019

WK TU TRA DMT - Sam D'hoop behaalt plek voor World Games

Vrijdag 29 nov 2019

In Tokyo (JPN) gaat het wereldkampioenschap TU TRA DMT door. Op de tweede kwalificatiedag kwamen drie Belgische gymnasten in actie in twee verschillende disciplines.

WK TU TRA DMT - Kwalificaties dag 1

Donderdag 28 nov 2019

Van 28 november tot 1 december gaat in het Japanse Tokyo het 34ste wereldkampioenschap Tumbling en Trampoline door. Vier Belgische gymnasten kwamen vandaag in actie tijdens de kwalificaties.

Pieter-Jan De Backer & Laurena Van Leeuwen zijn de nieuwe Belgisch kampioenen Rope Skipping

Maandag 25 nov 2019

Op zaterdag 23 november stond in de Mister V-Arena het Belgisch kampioenschap Rope Skipping individueel op de planning. De beste Belgische skippers streden om de titel.

Zilver voor Kéziah Langendock op Elite Gym Massilia

Zondag 24 nov 2019

Tijdens het weekend van 22-24 november vond in Marseille de 30ste editie van de Elite Gym Massilia plaats. Drie Belgische juniores Toestelturnen meisjes trokken naar de Franse stad om er de Belgische driekleur te verdedigen.

Trainers zijn het kloppend hart van een club

Zaterdag 23 nov 2019

Trainers zijn één van de belangrijke pijlers binnen een club. We zien echter vaak een grote drop-out én clubs zijn steeds op zoek naar (nieuwe) trainers. Daarom willen we als federatie in de komende beleidsperiode nog meer inzetten op het trainersbeleid en de ondersteuning van de clubs daarin.

168 clubs aan de slag met Kidies

Donderdag 21 nov 2019

Begin oktober werd het nieuwe kleuterprogramma Kidies gelanceerd op het Kaderweekend 2019. Intussen zijn reeds meer dan 160 Gymfed-clubs aan de slag gegaan met dit nieuwe programma.


More than Gym #8 - nu online

Donderdag 21 nov 2019

We sluiten 2019 af met de 8ste editie van het online magazine More than Gym. Lees alles over de voorbije grote competities, nieuwtjes over de internationale gymnasten, en misschien staat jouw club wel in de kijker bij snapshots!

Brons voor juniores Toestelturnen jongens op vriendschappelijke interland

Maandag 18 nov 2019

Op zaterdag 16 november vond in Dendermonde een vriendschappelijke interland plaats in de discipline Toestelturnen jongens. Vijf juniores verdedigen er de Belgische driekleur en eindigden op een knappe 3de plaats.

Gymtopia!?! - What's to come

Woensdag 13 nov 2019

Wie erbij was op de Algemene Technische Vergaderingen of de Startvergaderingen heeft hier vast al over gehoord. Gymfed werkt aan een nieuwe project 'Gymtopia'. We houden je graag op de hoogte van de stand van zaken

Club in de kijker - Esthetica Gymteam

Woensdag 13 nov 2019

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan Esthetica Gymteam.

Panathlon Vlaanderen eert Nina Derwael, mama Marijke Lammens en coach Marjorie Heuls

Dinsdag 12 nov 2019

Op donderdag 7 november werden Nina Derwael, Marijke Lammens en Marjorie Heuls gehuldigd door Panathlon Vlaanderen.

Allereerste gediplomeerde Initiators Freerunning & Parkour

Dinsdag 12 nov 2019

Dit jaar ging de allereerste trainersopleiding 'Initiator Freerunning & Parkour' door. Een samenwerking van de Vlaamse Trainersschool (VTS) en Gymfed. Met dit officiële trainersdiploma zetten we weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van Freerunning en Parkour.

Nieuwe juryleden Toestelturnen Jongens

Donderdag 7 nov 2019

Jaarlijks organiseren we jurycursussen in al onze disciplines. Zonder juryleden immers geen wedstrijden! De voorbije weken hebben verschillende kandidaat-juryleden deelgenomen aan de jurycursussen TTj en examen afgelegd.

Belangrijke info wedstrijden 2019-2020

Woensdag 6 nov 2019

Neemt je club dit seizoen deel aan onze wedstrijden? Super! Neem dan zeker onderstaande info door zodat je wedstrijdklaar bent voor het nieuwe seizoen.

VTS Plus - bijscholingen voor trainers

Maandag 4 nov 2019

Jullie waren vast op het Kaderweekend of volgende één van de andere Gymfed-bijscholingen, maar daarmee is het zeker niet gedaan.

EK ACRO - Vierde en vijfde plaats op laatste competitiedag in Holon

Zondag 3 nov 2019

In Holon (ISR) gaat het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Op de laatste dag van het EK zagen we nog twee juniores teams in actie.

EK ACRO - GOUD en 4de plaats voor team BELGYM op laatste competitiedag in Holon

Zondag 3 nov 2019

Van 30 oktber tot 3 november gaat in Holon (ISR) het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Voor België komen 3 topsportformaties in actie op dit EK.

Full version Coach@Home staat live

Vrijdag 1 nov 2019

Begin september lanceerde Gymfed in samenwerking met Sport Vlaanderen een nieuw innovatief project voor onze trainers: Coach@Home. Een uniek concept, ideaal om inspiratie op te doen.

Infosessies decreet 2020 en financiering van sportinfrastructuur

Dinsdag 29 okt 2019

Heb je als club ambitie of plannen om samen met de gemeente een specifieke gymhal te bouwen? Het decreet bovenlokale sportinfrastructuur biedt een structureel kader waarbij jaarlijks dossiers voor subsidiëring kunnen ingediend worden door publieke (steden, gemeenten, …) en private initiatiefnemers (PPS, sportclubs, federaties, private bedrijven ...) van bovenlokale sportinfrastructuur. Er worden door Sport Vlaanderen infosessies georganiseerd ter voorbereiding van het dossier!

Iedereen sport - Mama en dochter nemen al 9 keer samen deel aan de Gymnaestrada

Dinsdag 29 okt 2019

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Jongens Team BELGYM pakken medailles op Wase Gymcup

Maandag 28 okt 2019

Tijdens het weekend van 26 en 27 oktober organiseerde Gymfedclub Gym Waasland de internationale competitie Wase Gymcup. Heel wat Belgische topsportgymnasten namen deel aan de competitie.

Inschrijvingen voor VTS-cursussen zijn open

Donderdag 24 okt 2019

Vandaag, 24 oktober 2019, gaan de inschrijvingen voor de VTS-cursussen van 2020 open. Wees er snel bij, want 'first come - first served'

Bouw grootste skatepark van België, inclusief Freerunning-zone is gestart

Dinsdag 22 okt 2019

De eerste spadesteek voor de aanleg van het grootste skatepark van België, aan de Watersportbaan in Gent, is een feit. Ook de freerunners werden bij de plannen niet vergeten.