Zoeken

Nieuwsberichten

Verslagen Denkcel TTJ online

Vrijdag 27 sep 2019

Doe mee aan een slaaponderzoek van de Universiteit Gent

Woensdag 25 sep 2019

Aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen (UGent) willen ze een studie opstarten waarbij ze de slaap van gymnasten in kaart willen brengen op een objectieve manier.

Team BELGYM naar WK Toestelturnen

Dinsdag 24 sep 2019

Een record van 93 landen voor het komende wereldkampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes. Van 4 tot 13 oktober is Stuttgart de gaststad voor de 49ste editie van het WK Toestelturnen. Na 1989 en 2007 is Stuttgart inmiddels toe aan zijn derde editie, Set New Signs!

Kleuters opvolgen en belonen met Kidies

Dinsdag 24 sep 2019

Naast alle inspiratie die Kidies geeft om de inhoud van je lessen kleuterturnen vorm te geven op een gevarieerde, leuke en actieve manier, bevat Kidies ook heel wat tips & tools om de kleuters te motiveren, te belonen en hun motorische ontwikkeling op te volgen.

Op zoek naar tickets voor het WK in Stuttgart?

Vrijdag 20 sep 2019

Van vrijdag 4 oktober tot en met 13 oktober gaat het 49ste Wereldkampioenschap Toestelturnen door te Stuttgart (Duitsland). De gymnasten van Team BELGYM strijden op vrijdag 4 oktober (session I) en maandag 7 oktober (session I) mee voor een Olympisch teamticket.

Team BELGYM op koers voor Olympische teamselectie

Vrijdag 20 sep 2019

Van 24 juli tot 9 augustus 2020 richten alle ogen zich op Tokio, de gaststad voor de Olympische Spelen. Japan organiseerde reeds driemaal de Olympische Spelen, waarvan één keer een zomereditie. Tokio 2020 gaat voluit voor innovatie, nu al worden de Zomerspelen van 2020 “The Green Games” genoemd.

Kaderweekend: wil jij er ook bij zijn?

Donderdag 19 sep 2019

Op 19 en 20 oktober gaat het Kaderweekend door in Gent. Met een aanbod van 223 sessies is er zeker voor elk wat wils. De inschrijvingen lopen als een trein, al meer dan 1800 trainers zullen erbij zijn. Er zijn ook al 100 sessies volzet, maar dat wil ook zeggen dat er nog meer dan 100 sessies zijn waarvoor er plaatsen vrij zijn.

250 clubs op de Startvergaderingen 2019!

Donderdag 19 sep 2019

Van 23 augustus tot 8 september organiseerden we 10 Startvergaderingen in de verschillende regio's. We verwelkomden er meer dan 450 bestuursleden/technische coördinatoren uit 250 clubs. Het hoogste aantal sinds de start van de regiowerking!

Afscheid van De heer Willem Peremans

Donderdag 19 sep 2019

Met spijt in het hart nemen we afscheid van De heer Willem Peremans. Jarenlang zette hij zich in voor de gymsport en was hij een van de grondleggers van een sterke federatie die de Gymnastiekfederatie Vlaanderen momenteel is.

Afsluitend wereldkampioenschap voor Aya Courouble

Donderdag 19 sep 2019

Van 16 tot 22 september strijden in Baku (AZE) de gymnasten Ritmiek voor de medailles en Olympische selecties. Ook voor België zien we een gymnast in actie.

Profiteer nu van de groepsaankoop bij Janssen-Fritsen!

Dinsdag 17 sep 2019

Op zoek naar nieuw gymmateriaal? Een aankoop gepland? Dan is het nu hét moment! Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met Janssen-Fritsen, zo koopt jouw club extra goedkoop nieuw materiaal aan!

8 redenen waarom Kidies een must have is voor elke trainer

Dinsdag 17 sep 2019

De basis van Kidies is een handige trainersmap die heel veel belangrijke informatie en leuke inspiratie geeft voor élke trainer die lesgeeft aan kleuters. Wat maakt deze trainersmap nu zo interessant? We vatten het even samen in 8 redenen...

Gymfed zet maximaal in op innovatie

Maandag 16 sep 2019

Met de start van het sportjaar 2019-2020 lanceert Gymfed 3 nieuwe projecten. Hiermee ligt de focus op een maximale ondersteuning van de clubs en hun trainers voor een optimale clubwerking.

Coach@Home nu online!

Maandag 16 sep 2019

Gymfed lanceert ism Sport Vlaanderen een nieuw innovatief project: 'Coach@Home'. Een uniek concept dat de oefenstof in alle disciplines bundelt en trainers op die manier een zee aan inspiratie geeft.

Belgium's Got Talent op jouw scherm

Vrijdag 13 sep 2019

Vanaf vrijdag 13 september om 20.40 uur kijk je bij vtm opnieuw naar Belgium's Got Talent. In het zesde seizoen van Belgium’s Got Talent beslist niet langer alleen de vierkoppige jury over het lot van de kandidaten. Voor de allereerste keer krijgen ook de kijkers inspraak tijdens de audities!

Club in de kijker - Gymclub Waarschoot

Woensdag 11 sep 2019

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten het seizoen 2019-2020 met Gymclub Waarschoot!

Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed!

Dinsdag 10 sep 2019

Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed, is dé bron van inspiratie voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in jouw lessen kleuterturnen. Een handige trainersmap aangevuld met online hulpmiddelen en ondersteunende tools maken van elke les een leuke, actieve en leerrijke beleving voor elke kleuter!

E-magazine More than Gym #7 is nu beschikbaar

Donderdag 5 sep 2019

Het online magazine More than Gym is ondertussen aan zijn zevende editie toe. Een echte must-read voor alle gymnastiek- en skipfans!

Iedereen sport - Vertel jouw verhaal aan de wereld

Dinsdag 3 sep 2019

Net als vorig jaar gaan we dit jaar ook verder met de reportage 'Iedereen sport'. Een reportage dat verder kijkt dan enkel de prestaties op de wedstrijdvloer.

Gymgala 2019, ticketverkoop gaat van start

Maandag 2 sep 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 december gaat in de Lotto Arena te Antwerpen dé eindejaarsshow voor de hele familie door, het Gymgala!

Goud voor jongens Team BELGYM op Interland BEL - FRA

Maandag 2 sep 2019

Op vrijdag 30 augustus kwamen de jongens van Team BELGYM in actie in Fumay (FRA) voor de Interland met Frankrijk.

Een fantastische WAN-dag voor winnaars RSO

Woensdag 28 aug 2019

Op zondag 25 augustus genoten de wearenexters van Rope Skipping Oostende van een dag boordevol activiteiten. Een geschenkje voor hun inzet het afgelopen jaar.

Geslaagd eerste symposium Tumbling

Dinsdag 27 aug 2019

Afgelopen zondag ging in Bilzen het allereerste Symposium Tumbling door. Het opzet was om van elkaar en van experts met de nodige ervaring te leren om gymnasten op een hoger (internationaal) niveau te krijgen.

Plaats jouw club in kijker!

Dinsdag 27 aug 2019

In Vlaanderen zijn er honderden clubs, elke uniek met zijn werking, gymnasten en trainers. Vind je het tijd om jouw club eens in de kijker te plaatsen? Dan is dit het uitgelezen moment!

Jongens Team Belgym in voorbereiding voor Stuttgart

Maandag 26 aug 2019

Afgelopen zaterdag 24 augustus trokken de jongens van Team BELGYM naar Cardiff (GBR) om er deel te nemen aan een internationale competitie.