Zoeken

Nieuwsberichten

10 Facts about Freerunning & Parkour

Maandag 8 april 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is Freerunning & Parkour aan de beurt! Simeon Van der Hoeven geeft deze week op Instagram een blik achter de schermen van zijn leven!

Update selectie EK Toestelturnen

Dinsdag 2 april 2019

Van 10 tot 14 april staat in Szczecin (Polen) het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zaterdag 6 april reist de Belgische delegatie af naar Polen.

Succesvolle Entreetest Toestelturnen Meisjes 2019

Maandag 1 april 2019

Afgelopen zaterdag, 30 maart, hebben 194 meisjes uit 41 clubs deelgenomen aan de entreetest Toestelturnen Meisjes.

10 Facts about Toestelturnen jongens

Maandag 18 maart 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is Toestelturnen jongens aa de beurt! Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) geeft deze week op Instagram een blik achter de schermen van zijn leven!

10 Facts about Ritmiek

Maandag 4 maart 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is Ritmiek aan de beurt! Kersverse senior Mayte Van Kampen (Forza Ritmica Gent) neemt tijdens de week van 4 maart onze Instagram over!

10 Facts about Rope Skipping

Maandag 18 februari 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is het de beurt aan Rope Skipping! Huidig Belgisch kampioene Janne Dewaele (Recrean Skippers) neemt van 18/2 tot 22/2 onze Instagram over.

10 Facts about Acro

Maandag 4 februari 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is Acro aan de beurt! Heldin Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) neemt van 4/2 tot 9/2 onze Instagram over!

Marina Chernova & Georgii Pataraia zijn The World Games Athletes of the Year 2018

Vrijdag 1 februari 2019

Het is een belangrijke dag vandaag voor het Russisch duo Marina Chernova & Georgii Pataraia. Zij kronen zich vandaag tot World Games Atleet van het jaar 2018!

10 Facts about Trampoline

Maandag 21 januari 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? We starten 2019 met Trampoline! Held Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren Leie) nam onze Instagram over.

Gymfed test web applicatie aanwezigheden

Maandag 14 januari 2019

Gymfed heeft een web applicatie ontwikkeld die de trainers in de clubs de mogelijkheid geeft om de aanwezigheden van de gymnasten én de gepresteerde uren van de trainers door te geven. Sinds september werd de applicatie getest in 1 club, vanaf februari worden meerdere testclubs ingeschakeld. Het is de bedoeling dat de clubs voor deze applicatie kunnen intekenen vanaf het volgend seizoen.

Medicijnen en wedstrijden - wat mag en wat mag niet?

Maandag 3 december 2018

Je bent jong, sportief en neemt deel aan wedstrijden, daar horen geen medicijnen bij, maar soms kan het niet anders. Je wil natuurlijk niet als dopinggebruiker aanzien worden, dus wat nu…?

Geniet van het ledentarief op onze activiteiten!

Zaterdag 1 december 2018

Alle leden van de Gymnastiekfederatie krijgen op vertoon van hun lidkaart toegang tot het ledentarief op tal van activiteiten (uitgezonderd Gymgala en internationale evenementen) georganiseerd door Gymfed.

Acrogymnast Bram Geusens zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 29 november 2018

Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na een blessure een punt achter zijn topsportcarrière. Bram was een vaste waarde binnen het topsportteam acro.

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: WEDSTRIJDDAG 1

Vrijdag 16 november 2018

Na drie dagen acclimatiseren, trainen en goed rusten was het donderdag 15 november D-day voor 11 van onze Belgische gymnasten op de WAGC Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline.


Nieuwe juryleden Ritmiek

Dinsdag 13 november 2018

Julie Meyers zet punt achter turncarrière

Zondag 11 november 2018

Julie Meyers (Tk Sta Paraat Hasselt) zet na het wereldkampioenschap in Doha definitief een punt achter haar carrière als topsportgymnast. Julie Meyers was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam!

Nina Derwael ontvangt Nationale Trofee voor Sportverdienste

Donderdag 8 november 2018

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) schreef afgelopen week Belgische geschiedenis op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Doha. Vandaag ontvangt de Truiense gymnaste de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Een (hoger) trainersdiploma in 2019?

Donderdag 8 november 2018

Het is nog even voor het nieuwe jaar start, maar waarom nu al geen goede voornemens? Wil jij in 2019 een eerste of een hoger trainersdiploma halen, schrijf je dan nu in!

Nina Derwael wordt 4de in balkfinale!

Zaterdag 3 november 2018

Zaterdag 3 november, de laatste dag op het WK Toestelturnen. Na het behalen van haar wereldtitel aan de damesbrug zien we Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) vandaag in actie in de toestelfinale aan de balk.

Nina Derwael is WERELDKAMPIOEN aan de Damesbrug

Vrijdag 2 november 2018

Vrijdag 2 november, de grote dag voor België op het WK Turnen. Na de kwalificaties plaatste topfavoriete Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich als eerste voor de toestelfinale aan de damesbrug.

Simone Biles nieuwe wereldkampioen allround, Nina Derwael knap 4de!

Donderdag 1 november 2018

Donderdag 1 november, tijd voor de allroundfinale bij de meisjes op het WK Toestelturnen. In deze finale nemen de 24 beste turnsters (2 per land) uit de kwalificaties het tegen elkaar op in de strijd om de allroundtitel.

Belgische kampioenen Rope Skipping vanaf 1995

Dinsdag 25 september 2018

Hieronder vinden jullie alle Belgische kampioenen (Masters) in de discipline Rope Skipping sinds 1995.

7 Redenen waarom turnen goed is voor je kind!

Zondag 16 september 2018

Gymnastiek is de leukste sport ter wereld. Maar wist je dat deze sport ook enorm veel voordelen heeft? We geven je 7 redenen waarom gymnastiek nu net zo goed is voor je kind.

Tuimel in G-Gym

Dinsdag 11 september 2018

‘Tuimel in G-Gym’ is een brochure die jou als club op weg helpt bij de opstart van een duurzame G-Gymwerking in je club. Een belangrijk streefdoel voor Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw is om haar aangesloten clubs te sensibiliseren, zo ook hen te wijzen op de sociaal-maatschappelijke meerwaarde van de oprichting van een G-Gymwerking.

Mis niets van het EK Toestelturnen meisjes!

Dinsdag 31 juli 2018

Donderdag 2 augustus start het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in Glasgow. Mis niets van dit unieke event en ontdek hier wanneer de competities plaatsvinden en hoe je onze Belgische meisjes het best kan volgen!