Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Recrea

Activiteitenkalender 2022-2023 online

Vrijdag 25 maart 2022

Ook zo aan het genieten van het live sportseizoen? Wat is het fijn om al onze leden in levende lijve aan het werk te zien, gymtastisch! En we hebben goed nieuws: we gaan er gewoon mee door en stellen jullie graag de activiteitenkalender voor volgend seizoen 2022-2023 voor.

Oekraïense vluchtelingen laten sporten, doen jullie mee?

Vrijdag 18 maart 2022

Naar aanleiding van de recente internationale ontwikkelingen, kunnen vele kinderen en volwassenen hun passie voor de gymsport jammer genoeg tijdelijk niet verder zetten. Samen met onze clubs willen ook wij ons steentje bijdragen en zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het sporten houden. Wat kan je doen als club?

#Sportclubbing campagne van start

Maandag 7 maart 2022

Sporten in een sportclub heeft zó véél meer voordelen: het is kwalitatief, gezond, sociaal, energiek. Vergeet ook niet de sportinfrastructuur, de trainers, de onmisbare vrijwilligers, de sfeer en menselijke warmte. Kortom: je kan sporten, maar je kan ook sportclubben!

FAQ corona Gymfed-organisaties - Update vanaf 7.03

Zaterdag 5 maart 2022

Coronamaatregelen update vanaf 7 maart

Zaterdag 5 maart 2022

Het overlegcomité kwam op 4 maart opnieuw samen en besliste om over te schakelen van code oranje naar code geel. Goed nieuws dus voor de sportsector! Code geel gaat in na de krokusvakantie op 7 maart. Waar dien je nu nog rekening mee te houden?

3-stappenplan voor jouw ideale coaching

Donderdag 3 maart 2022

Wil je jouw sporters optimaal opleiden en begeleiden zowel op fysiek als mentaal vlak? Pas het 3-stappenplan toe in jouw coaching en bezorg elke sporter een kwalitatieve en persoonlijke sportervaring.

Coronamaatregelen Gymfed-organisaties vanaf 18 februari

Vrijdag 18 februari 2022

Naar aanleiding van het overlegcomité van vrijdag 11 februari is er beslist om over te schakelen naar Code Oranje, dit vanaf 18 februari 2022. Hieronder sommen we de maatregelen nog even voor je op.

Coronamaatregelen in de club vanaf 18 februari

Vrijdag 18 februari 2022

Het overlegcomité besliste op 21 januari 2022 om een coronabarometer in te voeren. Op 11 februari besliste het overlegcomité om vanaf 18 februari te schakelen naar code oranje. Hier vind je de meest relevante bepalingen uit deze code oranje met betrekking tot de sportsector.

Stel je kandidaat voor het Gymfed-bestuursorgaan

Vrijdag 18 februari 2022

Het ondersteunen en begeleiden van onze clubs met als doel zoveel mogelijk leden levenslang te laten sporten. Overtuigd? Dan ben jij de persoon die wij zoeken binnen ons bestuursorgaan voor de verdere uitbouw van onze federatie!

Trainer, we hebben jouw kennis nodig!

Dinsdag 15 februari 2022

Dat onze trainers hun sporters optimaal wil opleiden en begeleiden, dat staat vast! Een trainer vormt een belangrijke sleutelfiguur voor onze sporters, dit zowel tijdens als naast training. Meer zelfs, ben jij een trainer? Dan ben jij één van de 8500 superhelden in de ontwikkeling van onze sporters. En, we hebben jouw kennis nodig!

Hoe jouw sporters optimaal coachen?

Vrijdag 11 februari 2022

Het Gymfed-sportmodel beschrijft hoe we onze sporters optimaal kunnen opleiden en begeleiden volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. Omdat de kenmerken van de sporter en de aandachtspunten om om te gaan met de sporter niet voor elke sporter hetzelfde zijn, is het model gebouwd op zeven verschillende levensfasen - gelinkt aan ontwikkeling, leeftijd en sportief niveau. Weet jij al in welke fase jouw sporters zich bevinden?

48 trainers volgden de vernieuwde trainersopleiding Start 2 Coach

Vrijdag 4 februari 2022

Sinds 1 januari 2022 is Start 2 Coach de basismodule van iedere Initiatoropleiding. Tijdens het eerste weekend van februari organiseerden we op 3 locaties gelijktijdig de eerste organisaties van deze module voor trainers gymnastiek en Rope Skipping. 

Kledingpartner nieuwe Olympiade

Donderdag 20 januari 2022

De Koninklijke Belgische Turnbond en Agiva zetten ook richting 2024 de samenwerking verder als nationale kledingpartner. Binnen de discipline Acro verwelkomen we Flying Fox als ondersteunende partner voor onze topsportwerking.

Corona stappenplan: aangepast test- en quarantainebeleid 2022

Woensdag 12 januari 2022

In de bestrijding van het Coronavirus is het uitermate belangrijk om correct te handelen bij symptomen of een hoogrisicocontact. Vanaf januari 2022 gelden nieuwe regels rond testen en quarantaine/isolatie. Wanneer dien je getest te worden en hoelang is de quarantaine- of isolatieperiode?

"Team BELGYM: Tokio 2020" op Eén

Vrijdag 24 december 2021

Zondag 26 december zendt Eén “Team BELGYM: Tokio 2020” uit, een documentaire over het nationale meisjesteam toestelturnen. De documentaire is een vervolg op het eerste en tweede deel dat de gymnasten in hun Olympische voorbereiding volgde. In dit derde deel blikken we terug op het Olympisch avontuur van onze Belgische ploeg.

Cultuuromslag blijft prioriteit in 2022

Vrijdag 24 december 2021

Het afgelopen jaar was naast Corona de mentale en fysieke gezondheid van sporters een belangrijk debat in de sportwereld, zo ook binnen onze werking. “Het was allesbehalve een evident jaar. Ook in 2022 blijft de cultuuromslag binnen onze sport een prioriteit, een transformatie die intern en extern uitgedragen moet worden.” stelt Ilse Arys Algemeen manager Gymfed.

Coronamaatregelen vanaf 26 december

Vrijdag 24 december 2021

Na het overlegcomité op 22 december goed nieuws voor de sportsector, we blijven sporten! Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor het publiek en met betrekking tot de toegang tot de sportinfrastructuur. Waar dien je rekening mee te houden?

Coronamaatregelen vanaf 6 december

Maandag 6 december 2021

Na het overlegcomité op 3 december goed nieuws voor de sportsector, we blijven sporten! Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor het publiek en met betrekking tot de toegang tot de sportinfrastructuur. Waar dien je rekening mee te houden?

Krijgen jullie als club al alle nodige wedstrijdinformatie?

Dinsdag 30 november 2021

Als federatie streven we ernaar om onze clubs zo goed mogelijk te ondersteunen in hun clubwerking, zo staat een persoonlijke en accurate communicatie met stip in onze agenda. Om jullie op een correcte manier te informeren en om de juiste info aan de juiste persoon te kunnen bezorgen, hebben we jullie hulp nodig!

Coronamaatregelen vanaf 29 november

Maandag 29 november 2021

Na het overlegcomité op 26 november goed nieuws voor de sportsector, we blijven sporten! Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor het publiek en met betrekking tot de toegang tot de sportinfrastructuur. Waar dien je rekening mee te houden?

Gymgala uitgesteld naar 2022

Woensdag 24 november 2021

In navolging van de gewijzigde Corona-maatregelen en de stijgende cijfers heeft de Gymnastiekfederatie de knoop doorgehakt, het Gymgala wordt uitgesteld naar 2022. Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven.

Hou indoor sporten mogelijk!

Dinsdag 16 november 2021

Na het advies van de expertengroep GEMS om indoor contactsporten tijdelijk op te schorten vragen wij, samen met de Vlaamse sportfederatie, om niet te snel over te gaan tot het verbieden van de indoorsporten. Als federatie willen we massaal meewerken aan de bestrijding van de pandemie, zolang onze 130 000 leden en meer dan 320 clubs kunnen blijven sporten. Een verbod van indoor contactsporten is het allerlaatste redmiddel dat op tafel zou mogen liggen.

Gezond en ethisch sporten, thematische werkgroepen van start

Woensdag 3 november 2021

5 thematische werkgroepen die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een klimaat waarbinnen het mentale en fysieke welzijn van de sporter centraal staat. Een volgende stap in de cultuurverandering waarbij we als Gymfed onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van alle sporters en hun omgeving.

Laat ons blijven sporten!

Woensdag 27 oktober 2021

Corona slaat weer toe. Samen met de Vlaamse sportfederatie (VSF), de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten roepen we op om de sportclubs open te houden en sportactiviteiten niet te schrappen.

Geniet van 10% korting op je magnesium!

Dinsdag 19 oktober 2021

Het is een onmisbaar element in de turnzaal, magnesium. Zonder magnesium is het onmogelijk voor een gymnast om zijn of haar favoriete sport uit te oefenen. Ook op zoek naar magnesium voor jouw club?