Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen meisjes

Club in de kijker - Happy Gym

Woensdag 9 november 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november zetten we Happy Gym vzw in de kijker!

WK Toestelturnen: Nina Derwael pakt brons, 6de plaats voor Lisa Vaelen

Zaterdag 5 november 2022

Zaterdag 5 november, de start van de toestelfinales op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) komen samen met de 8 beste turnsters per toestel opnieuw in actie in de M&S Bank Arena.

WK Toestelturnen: Allroundfinale Lisa Vaelen & Maellyse Brassart

Donderdag 3 november 2022

Donderdag 3 november, de start van de allroundfinales op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komen samen met de 24 beste turnsters opnieuw in actie in de M&S Bank Arena.

WK Toestelturnen meisjes: 4 individuele finales voor Team BELGYM

Zondag 30 oktober 2022

Zaterdag 29 oktober, de eerste competitiedag op het Wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. De meisjes van Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg in de M&S Bank Arena.

Tijd voor challenges op training tijdens de herfstvakantie!

Vrijdag 28 oktober 2022

Onlangs brachten we het More than Gym Doeboek 2022-2023 uit. Heb jij deze al uitgedeeld op je trainingen? Deze zitten namelijk boordevol spelletjes, knutselopdrachten, kleurplaten, tips, én challenges! Ideaal voor een leuke herfstvakantie, zowel thuis als in de turnzaal.

Mis niets van het WK Toestelturnen in Liverpool

Woensdag 26 oktober 2022

Zaterdag 29 oktober start in Liverpool, Groot-Brittannië, het Wereldkampioenschap Toestelturnen. 9 Belgische gymnasten komen in actie om de Belgische driekleur te verdedigen. Mis niets van het WK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.

Waarom rust even belangrijk is als training

Maandag 24 oktober 2022

Iedereen weet dat rust en slaap noodzakelijk is om je fit te voelen. Maar wist je ook dat er in je lichaam effectief noodzakelijke processen plaats vinden tijdens rustperiodes en slaapmomenten die essentieel zijn om te kunnen trainen en presteren? Bijgevolg zal het blijven trainen zonder voldoende hersteltijd zelfs de sterkste sporters verzwakken. 

Selectie WK Toestelturnen bekend

Maandag 17 oktober 2022

Van 29 oktober tot 6 november staat in Liverpool, Groot-Brittannië, het Wereldkampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. Meer dan 400 gymnasten uit alle hoeken van de wereld nemen het tegen elkaar op in de titelstrijd. Voor Team BELGYM komen 9 gymnasten in actie in Groot-Brittannië. 

Start wedstrijdseizoen 2022-2023

Vrijdag 14 oktober 2022

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2022-2023 vind je hier. 

Club in de kijker - Koninklijke Ieperse Turnkring

Woensdag 12 oktober 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Kon. Ieperse Turnkring!

Get moved voor het WK Turnen 2023

Vrijdag 30 september 2022

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Binnen exact 365 dagen zitten we op het puntje van onze stoel, op het puntje van onze stoel in het Sportpaleis in Antwerpen voor het startschot van het WK Turnen. Get moved by Antwerp, Get moved by motion!

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen

Woensdag 28 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is alvast de eerste stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Tijdens onze trainingen kan iedereen op zijn niveau sporten. Bij jou ook?

Maandag 26 september 2022

Elke sporter wil op zijn niveau uitgedaagd worden om bij te leren. Is de training te moeilijk? Dan kan dit leiden tot stress of paniek waardoor de sporter niet gemotiveerd is. Is de training te gemakkelijk? Dan blijft de sporter te veel in zijn comfortzone en zal die niet gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven. Als trainer is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar het optimaal niveau voor elke sporter door te differentiëren.

Lisa Vaelen pakt brons op World Challenge Cup

Maandag 26 september 2022

Op 24 en 25 september ging in Parijs, Frankrijk, de World Challenge Cup door voor de gymnasten Toestelturnen meisjes en jongens. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen - FfG) pakt met een knappe oefening brons in de finale aan de damesbrug en werd 4de in de sprongfinale.

Onze trainingen bestaan uit Fun, Fitness, Fundamentals en Friendship. De jouwe ook?

Maandag 12 september 2022

Sporters willen graag met plezier sporten (Fun), actief zijn (Fitness), veel bijleren (Fundamentals) én dit samen beleven met hun trainingsvriendjes (Friendship). Als trainer is het dus belangrijk om op deze 4 F-woorden in te zetten en zo te voldoen aan de wensen en noden van de sporters.  

Welke trainersopleiding past bij mij?

Maandag 12 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Deze kan je leren door opleidingen, observaties, reflecties, eigen ervaringen, ... Maar welke trainersopleiding is nu het meest interessant voor jou?

Schrijf je nu in voor het Kaderweekend

Donderdag 8 september 2022

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen voor onze trainers, juryleden en bestuurders. Na twee online edities kan het Kaderweekend eindelijk weer fysiek doorgaan, en dit op 22 en 23 oktober te Gent. Met 245 sessies integreren we naast gymnastiek ook Rope Skipping, Freerunning, Dans, discipline overschrijdende- en bestuurssessies. 

Q&A - Senna Deriks als Young Ambassador op het European Youth Olympic Festival

Vrijdag 2 september 2022

Van 24 tot 30 juli ging het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes juniores Toestelturnen namen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Ook ex-topgymnaste Senna Deriks trok naar Slowakije als Young Ambassador van dit event! Benieuwd hoe Senna het European Youth Olympic Festival heeft ervaren? Je leest er alles over in deze exclusieve Q&A.

EK Toestelturnen: 4de plaats voor Lisa Vaelen in sprongfinale

Zondag 14 augustus 2022

Zondag 14 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in München, Duitsland, staan de toestelfinales programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan sprong verdedigt Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) de Belgische driekleur. 

EK Toestelturnen meisjes: 5de plaats voor Team BELGYM

Zaterdag 13 augustus 2022

Zaterdag 13 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in München, Duitsland, staat de teamfinale op het programma. De meisjes van Team BELGYM nemen het samen met de andere 7 beste teams uit de kwalificaties tegen elkaar op in de Olympiahalle.

EK Toestelturnen meisjes: kwalificaties juniores

Vrijdag 12 augustus 2022

Na de kwalificaties van de seniores is het nu de beurt aan de Belgische juniores op deze tweede dag van het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland.

EK Toestelturnen meisjes: kwalificaties Team BELGYM

Donderdag 11 augustus 2022

Donderdag 11 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland. De meisjes van Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.

Q&A - Team BELGYM naar Europees kampioenschap Toestelturnen

Vrijdag 5 augustus 2022

Volgende week trekt Team BELGYM met maar liefst 10 meisjes en 10 jongens naar het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland. De eerste grote internationale competitie in een lange tijd. Ook benieuwd hoe de voorbereiding verliep? En met welke ambities trekken zij naar München? Je leest het in deze exclusieve Q&A.

Selectie Europees kampioenschap Toestelturnen bekend

Woensdag 3 augustus 2022

Van 11 tot 21 augustus staat in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zowel bij de jongens als de meisjes zien we een delegatie seniores en juniores aan het werk. 

EYOF: Kwalificaties meisjes

Woensdag 27 juli 2022

Van 24 tot 30 juli gaat het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes Belgische gymnasten nemen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de tweede kwalificatiedag zagen we onze drie juniores toestelturnen meisjes in actie.