Zoeken

Nieuwsberichten

5 redenen waarom jurylid worden belangrijk is

Zaterdag 21 oktober 2023

Zonder goed opgeleide juryleden kunnen wedstrijden simpelweg niet doorgaan. Het is van belang dat juryleden goed worden opgeleid om deze belangrijke taak te vervullen. Wij geven jullie alvast 5 redenen om jurylid te worden! 

Dringend organisatoren gezocht voor wedstrijden TTm en Recreatoernooien Toestelturnen!

Vrijdag 20 oktober 2023

Wil jij er mee voor zorgen dat de gymnasten kunnen schitteren, en ondertussen de clubkas spijzen? We zijn nog steeds op zoek naar organiserende clubs voor de wedstrijden TTm en recreatoernooien Toestelturnen komend seizoen.

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 oktober 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

Club in de kijker - GymFlex

Donderdag 19 oktober 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan GymFlex! 

Vacature - Versterk jij het topsportteam Toestelturnen meisjes in Gent?

Donderdag 19 oktober 2023

Ben je een gepassioneerde en enthousiaste coach met een sterke pedagogische aanpak? Hou je van positieve coaching en heb je sporttechnische kennis op hoog niveau? Check, join our team!

Recap Safe Sport Symposium

Woensdag 18 oktober 2023

Wist jij dat we tijdens het afgelopen WK Turnen ook een internationaal congres over veilig en ethisch sporten organiseerden? Op 3 en 4 oktober gingen we in gesprek met internationale experten en internationale gymnastiekfederaties over veilig en ethisch sporten. We werkten hiervoor samen met FIG en Sport Vlaanderen.

Selectieprocedure EK Ritmiek 2024

Dinsdag 17 oktober 2023

De Koninklijke Belgische Turnbond heeft de selectieprocedure voor het Europees Kampioenschap Ritmiek goedgekeurd.

Vier bronzen medailles voor België op het EAGC 2023

Maandag 16 oktober 2023

Van 12 oktober tot en met 15 oktober trekken onze Acrogymnasten naar Varna, Bulgarije om er deel te nemen aan de 2023 Acro European Age Group Competition.

Start wedstrijdseizoen 2023-2024

Dinsdag 10 oktober 2023

We tellen samen af het einde van deze week want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 23 Recreatoernooien en 9 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2023-2024 vind je hier.

Hoe kan jij jouw sporters het best voorbereiden op een wedstrijd?

Maandag 9 oktober 2023

Op 15 oktober staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Wij geven je graag enkele tips over hoe jij jouw sporters optimaal kan voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijd. 

Olympisch ticket voor Noah Kuavita

Zondag 8 oktober 2023

Zondag 8 oktober, op het WK Turnen in Antwerpen werden de laatste Olympische tickets verdeeld na de Toestelfinales. Onder hen, onze Belgische gymnast Noah Kuavita.

AA-finale voor Luka Van den Keybus op WK Turnen

Woensdag 4 oktober 2023

Donderdag 5 oktober stond de eerste individuele finale op het programma op het WK Turnen. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) plaatste zich als derde reserve voor deze finale. Na het uitvallen van 3 gymnasten, zagen we de Vlaamse Luka Van den Keybus samen met de 24 beste turners in actie aan de 6 toestellen.

Tumbling French Cup 2023

Maandag 2 oktober 2023

Op 30 september en 1 oktober ging in Sevran (FRA) de Tumbling French Cup 2023 door. Vier junioren en zeven senioren uit onze topsportwerking kwamen in actie tijdens deze laatste test voor het Wereldkampioenschap in Birmingham (GBR). 

Kwalificaties Baloise team BELGYM dames

Maandag 2 oktober 2023

Op maandag 2 oktober zagen we de dames van het Baloise Team BELGYM in actie op het WK Turnen in Antwerpen.

What's to come - Oktober 2023

Zondag 1 oktober 2023

Wat er in oktober allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

2 plaatsen Olympische Spelen Parijs

Zondag 1 oktober 2023

Op het WK Turnen werden op 1 oktober de laatste subdivisies in de herencompetitie afgewerkt.

De kracht van een trainersopleiding

Zaterdag 23 september 2023

Jij bent ongetwijfeld een toegewijde trainer die met hart en ziel voor zijn groep staat. Je begrijpt als geen ander dat het geen eenvoudige taak is om elke keer de meest optimale training te verzorgen voor al je sporters. Dit vereist aanzienlijke kennis, uitgebreide vaardigheden en de juiste mentaliteit. Een trainersopleiding vormt de eerste stap om deze vaardigheden onder de knie te krijgen.

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 september 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Enkele tools voor kwaliteitsvolle trainingen

Woensdag 20 september 2023

We willen jullie graag informeren over onze Gymfed-tools, die speciaal ontworpen zijn om je trainingen te verbeteren. Hier zijn de vijf meest handige tools voor onze trainers en clubs. Wacht niet langer en verken ze direct! 

Q&A - Gymfed Academy Days

Vrijdag 15 september 2023

Wat zijn de Gymfed Academy Days? Waarom worden deze georganiseerd?... Heb jij hier ook zoveel vragen over? Els en Inge proberen alvast met deze Q&A antwoorden te geven op jullie vragen!

Club in de kijker - turnclub ART GYM

Woensdag 13 september 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan ART GYM!

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 september 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Q&A - Nieuwe topsportcoach Acro Philippe

Vrijdag 8 september 2023

Philippe Van Vynckt, de nieuwe topsportcoach acro, was zelf een voormalig acrogymnast. Hij behaalde zowel op het WK in 2002 als op de World Cup Final in 2003 een zilveren medaille. Met een ervaring van 15 jaar als coach, deelt hij zijn expertise en toewijding voor de sport met de volgende generatie gymnasten.

5 weetjes over Gymtopia

Woensdag 6 september 2023

Tijdens de fase Basisvorming in het Gymfed-sportmodel worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd in een uitdagende omgeving.

6 tips voor een vlotte start met jouw kleuters

Woensdag 6 september 2023

De eerste les kleuterturnen. Een grote stap voor de allerkleinsten. Voor de ene kleuter al wat spannender dan de andere. Als lesgever heb je een cruciale rol om deze eerste kennismaking vlot te laten verlopen. Hoe pak jij het aan? Met deze tips lukt het je gegarandeerd om vlot van start te gaan in dit nieuwe turnseizoen. Ready, set, GO!