Zoeken

Nieuwsberichten

Droom jij van een topsportcarrière Acro?

Donderdag 13 april 2023

Word je 12 jaar of ouder in 2024, ben je gedreven door de discipline Acro en wil je dat tikkeltje meer? 

EK Turnen: WK-ticket en 5 finales voor Baloise Team BELGYM meisjes

Woensdag 12 april 2023

Woensdag 12 april, de tweede competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. Na de kwalificaties van de jongens is het de beurt aan de meisjes van het Baloise Team BELGYM. Ze kwalificeren zich als 7de voor het WK Turnen in eigen land en halen 5 finales.

EK Turnen: WK-ticket en 3 finales voor Baloise Team BELGYM jongens

Dinsdag 11 april 2023

Dinsdag 11 april, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. De jongens van het Baloise Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg. Ze kwalificeren zich als 8ste voor het WK Turnen in eigen land en halen 3 finales.

Klaar voor een toffe paastraining?

Zondag 9 april 2023

De gymnasten zitten ondertussen volop in vakantiestemming, en wat is dé beste manier om hun vakantie-energie even volledig te kunnen uiten? Een super toffe paastraining natuurlijk! Speciaal voor jullie hebben we zowel een paastraining die je als trainer kan geven voorzien, alsook een toffe uitdaging voor de gymnasten thuis.

Mis niets van het EK Toestelturnen

Woensdag 5 april 2023

Van 11 tot 16 april staat in Antalya, Turkije, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zowel bij de jongens als de meisjes strijden onze Belgische seniores om een selectie voor het WK Turnen in eigen land. 

KBT & Baloise gaan samen voor beweging

Woensdag 5 april 2023

De Koninklijke Belgische Turnbond, KBT, en Baloise slaan de handen in elkaar voor een tweejarig partnership. Tot december 2024 gaan we er voor, zoveel mogelijk mensen samen in beweging brengen.

Belgische titels Rope Skipping Teams 2023 verdeeld

Maandag 3 april 2023

Op zaterdag 1 en zondag 2 april werden in Zwijnaarde de Belgische titels in de discipline Rope Skipping Teams verdeeld. Ook de selectie voor het wereldkampioenschap werd bekend gemaakt.

Algemene vergadering 2023 - Wat moet je weten?

Donderdag 30 maart 2023

Op dinsdag 28 maart schaarden maar liefst 215 bestuurders uit 157 clubs zich achter hun computer om de jaarlijkse statutaire vergadering van Gymfed bij te wonen. 
Heb je het gemist? Geen nood, in dit artikel vatten we alles voor je samen en kan je alles herbekijken.

Exclusief aanbod gymnastiekmateriaal Gymfed-clubs

Donderdag 30 maart 2023

Is jouw club op zoek naar nieuw gymnastiekmateriaal aan voordeeltarief? Dan hebben we goed nieuws! Als Gymfed-club krijg je in pre-order de kans om het gymnastiekmateriaal van het WK Turnen 2023 in Antwerpen aan min 25% korting te bestellen. Plaats je bestelling en geniet vanaf oktober van topmateriaal waar de meest recente wereldkampioenen hun titels op scoorden.

Schouderblessure trekt streep door EK voor Nina Derwael

Woensdag 29 maart 2023

Van 11 tot 16 april staat het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zal omwille van een schouderblessure niet deelnemen aan deze internationale competitie. De Belgische delegatie wordt bekend gemaakt op woensdag 5 april.

WK Toestelturnen juniores 2023 - Yelena en Hanne schitteren in de allroundfinale

Woensdag 29 maart 2023

Van 29 maart tot 2 april ging in het Turkse Antalya het tweede wereldkampioenschap voor juniores Toestelturnen door. Voor België zagen we vijf gymnasten in actie. Op woensdag 29 maart gaven de jongens de aftrap in Antalya. Ze turnden een mooie competitie en Giel Vandeberg behaalden een unieke prijs voor zijn oefening aan vloer. Op donderdag 30 maart turnden de meisjes hun kwalificaties. Ze wisten twee plaatsen in de AA finale te bemachtigen. Op vrijdag 31 maart werd Yelena knap 11de en Hanne 23ste in de allroundfinale.

Maak je klaar voor het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Teams A-niveau 13+j

Maandag 27 maart 2023

We maken ons klaar voor het eerste Belgisch kampioenschap van 2023! Op 1 en 2 april organiseert Gymfed in samenwerking met Sipiro vzw het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Teams A-niveau 13+j. De skippers zullen strijden om de Belgische titels in Sporthal Hekers te Zwijnaarde. 

Versterk jij het Gymfed-team als Digitaal coördinator?

Dinsdag 21 maart 2023

Klinkt "Let's think digital" jou perfect in de oren? Ben je goed in het coördineren van digitale processen en wil je daarnaast de werking van onze federatie naar een hoger niveau tillen? Check, join the Gymfed-team.

Club in de kijker - Steeds In Form Ooigem

Dinsdag 21 maart 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Op deze Wereld Down-Syndroomdag zetten we Steeds In Form Ooigem in de kijker. Waarom? Dat ontdek je meteen! 

Team Challenge Stuttgart 2023 - Zilver en brons in toestelfinales

Vrijdag 17 maart 2023

Van 17 tot 19 maart gaat in het Duitse Stuttgart de Team Challenge door voor de gymnasten Toestelturnen. Voor België zien we juniores en seniores meisjes en een ploeg juniores jongens in actie. De juniores meisjes eindigen knap derde in het teamklassement. Team BELGYM meisjes pakt bij de seniores het zilver in het teamklassement en haalt 2 medailles tijdens de toestelfinales. Daarnaast behalen de juniores jongens tweemaal brons in de toestelfinales. 

De ticketverkoop voor het Belgisch kampioenschap TTm, TTj, Acro en Ritmiek gaat van start!

Vrijdag 10 maart 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw de Belgische kampioenschappen in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Acro en Ritmiek het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij? Reserveer nu jouw tickets. 

Foto: Thomas Schreyer

Q&A - De juniores Toestelturnen trekken binnenkort naar het WK

Vrijdag 3 maart 2023

Eind maart trekken enkele gymnasten in het Toestelturnen jongens & meisjes naar het wereldkampioenschap voor juniores in Antalya, Turkije. Het is nog maar de tweede keer dat dit evenement georganiseerd wordt, een heel mooie kans voor de juniores om ook op wereldniveau hun talent te tonen. Ben jij ook benieuwd met welke verwachtingen ze naar Turkije trekken? Coaches Ward Van den Bosch (TTj) & David Spagnol (TTm) vertellen er alles over!

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen in 2023

Dinsdag 28 februari 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is een belangrijke stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

World Cup Cottbus 2023

Zondag 26 februari 2023

Van 23 tot 26 februari gaat in Cottbus (GER) de Apparatus World Cup door. De eerste Internationale competitie van 2023 voor de seniores die afzakken naar Duitsland. Voor België zien we 2 gymnasten terug in de Toestelfinales op zondag 26.02. 

Klaar voor een BOM aan inspiratie?

Vrijdag 24 februari 2023

Geef jij les aan kleuters en heb je nood aan inspiratie? Of heb je gewoon zin om eens iets nieuws uit te proberen? Wij helpen je alvast op weg! Want dit artikel is werkelijk een BOM aan inspiratie.

Een Gymfed-wedstrijd bijgewoond? Vul de opiniepeiling in!

Maandag 13 februari 2023

We streven continu naar een kwaliteitsverbetering en optimalisatie van onze activiteiten. Heb je één van onze wedstrijden bijgewoond en heb je tips hoe we deze kunnen optimaliseren? Laat dan zeker jouw mening achter via de opiniepeilingen! 

Club in de kijker - Busta Move

Woensdag 8 februari 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In februari zetten we Busta Move in de kijker!

Groot Belgisch kampioenschap 2023

Woensdag 1 februari 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw het Groot Belgisch kampioenschap in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij?

Opvragen strafregister - veel voorkomende vragen

Maandag 30 januari 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?

We lijsten graag de meest voorkomende vragen hierover voor jullie op.

Het uittreksel strafregister opvragen als sportclub: wat en hoe?

Donderdag 26 januari 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?