Zoeken

Nieuwsberichten

World Cup Doha - Goud voor Axelle Klinckaert & Brons voor Nina Derwael

Zaterdag 24 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Na de gouden medaille van Nina Derwael aan de Damesbrug op finaledag 1, stonden vandaag de overige vijf Toestelfinales op de planning.

Team BELGYM met ambities naar WK Acro!

Vrijdag 23 mrt 2018

Vrijdag 23 maart werd het Belgische team dat ons land zal vertegenwoordigen op het aankomende Wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek in Antwerpen voorgsteld aan de pers. Op het WK, dat doorgaat van 13 tot 15 april in de Antwerpse Lotto Arena, komen gymnasten in 5 verschillende formaties in actie. In 4 van de 5 categorieën vaardigt België een team af dat onder leiding van headcoach Sergey Tretjakov traint aan de topsportschool in Gent

World Cup Doha - GOUD voor Nina Derwael

Vrijdag 23 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Afgelopen twee dagen gingen de kwalificaties reeds door. De gymnasten van Team BELGYM verzamelden een record van maar liefst 7 toestelfinales!

World Cup Doha - Kwalificatiedag 2

Donderdag 22 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Gisteren turnden de gymnasten al 3 Toestelfinales bij elkaar. Vandaag staan de overige toestellen op de agenda.

Team BELGYM wint Team Challenge in Stuttgart

Zaterdag 17 mrt 2018

In Stuttgart (GER) ging afgelopen dagen de Team Challenge competitie door. Na een zeer sterke kwalificatie van de meisjes gaat het team als 1ste naar de finale. Vandaag knalden de meisjes opnieuw!

Topgymnastiekhal in het nieuw

Vrijdag 16 mrt 2018

Op maandag 12 maart werd de vernieuwde topgymnastiekhal te Gent officieel geopend door Minsiter van Sport Philippe Muyters.

Meisjes GOBELGYM gaan als 1e naar Teamfinale in Stuttgart

Vrijdag 16 mrt 2018

Van 16 - 18 maart gaat in Stuttgart de Team Challenge competitie door. De seniores Toestelturnen jongens en meisjes kwamen vrijdag 16 maart in actie tijdens de kwalificaties.

Club in de kijker - Blauwput Omnisport

Woensdag 14 mrt 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Blauwput Omnisport is deze maand aan de beurt!

Ook in 2018 elke dag een spelletje met Multimove

Dinsdag 6 mrt 2018

In 2017 publiceerde Sport Vlaanderen elke maand een beweegkalender vol leuke doe-activiteiten die je thuis met je kinderen kan doen. En ook in 2018 lanceren ze maandelijks nieuwe spelletjes. Leuke en actieve quality-time verzekerd!

Drie keer goud voor Acrotoppers in Portugal

Zondag 4 mrt 2018

Van 2 tot 4 maart kwamen de Belgische Acrogymnasten in actie op de tweede World Cup van het seizoen in Maia (POR). Opnieuw vielen onze gymnasten in de prijzen.

Nieuwe FIG-code Ritmiek

Maandag 8 jan 2018

Gymfed en Janssen-Fritsen verlengen samenwerking tot 2024

Vrijdag 22 dec 2017

Janssen-Fritsen heeft haar lopende overeenkomst met de Gymnastiekfederatie Vlaanderen verlengd tot en met 2024 en blijft hierdoor exclusief toestellenpartner van Gymfed. Dankzij deze samenwerking kan Gymfed de Janssen-Fritsen toestellen blijven inzetten voor haar werking.

Laura Waem zet punt achter turncarrière

Donderdag 21 dec 2017

Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na 11 jaar in de topsportstructuur definitief een punt achter haar carrière. Laura was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en geliefd bij vele turnliefhebbers door haar prachtige uitstraling.

Een Gymtastisch jurylid - jij doet toch ook mee!?!

Dinsdag 12 dec 2017

Als Gymfed-jurylid engageer jij je ook automatisch om the ethische code na te leven. Dit wil zeggen dat je op een verantwoorde manier wil omgaan met sporters, collega-juryleden, trainers,... waarbij het welzijn van iedereen centraal staat.

Win een Nina Derwael sporttas + 5 duotickets voor het Gymgala!

Woensdag 22 nov 2017

Europees kampioen en bronzen medaillewinnaar Nina Derwael ontwikkelde samen met Janssen-Fritsen haar eigen lijn van gymnastiekmateriaal! En goed nieuws, je kan één van deze producten winnen!

WAGC TU TRA DMT - Wedstrijddag 4

Dinsdag 21 nov 2017

Zondag 19 november stond de laatste wedstrijddag van de WAGC in Sofia op het programma. De vermoeidheid zit bij heel wat gymnasten al in de benen. Het is een lange, drukke en zeer intense week geweest. Nog een laatste keer knallen alvorens de Belgische delegatie opnieuw huiswaarts keert.

Ontdek de nieuwste Gymtalk!

Woensdag 15 nov 2017

De laatste Gymtalk! van 2017 is er! Lees snel verder!

Eenvoudige tool om je materiaalplan vorm te geven

Dinsdag 14 nov 2017

Ben je jouw les aan het voorbereiden? Of een sterrendag aan het vormgeven? Of een andere turnactiviteit in de sporthal aan het plannen? Dan kan deze handige tool jou helpen om op een eenvoudige manier een duidelijk materiaalplan op te stellen.

WK TU TRA DMT: 6de plaats voor DMT-team

Vrijdag 10 nov 2017

Van 9 tot 12 november gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling door. Op dag één kwalificeerde Tachina haar reeds voor de finale. Vandaag is het de beurt aan de jongens op de Dubbele Minitrampoline.

WK TU TRA DMT: Finale voor Tachina Peeters!

Donderdag 9 nov 2017

Van 9 tot 12 november gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling door. Op kwalificatiedag 1 zien we de gymnasten in actie op de Grote Trampoline en op de tumblingbaan.

Tips & Tricks voor een goede inhoud én een optimale trainingssfeer

Dinsdag 31 okt 2017

Ken je dat gevoel dat het lijkt of elke turnles voorbij vliegt? En je eigenlijk nog zo veel meer wou doen en bereiken met je gymnasten? Door de inhoud van je training én je trainingssfeer te optimaliseren, kan je het beste halen uit élke training. Multi SkillZ for Gym geeft je graag enkele tips om dit te bereiken!

Social ware: Donaties van IT-producten en diensten voor vzw's

Donderdag 26 okt 2017

Beschikken over moderne technologie is belangrijk voor uw organisatie, maar dit neemt een te grote hap uit het budget? Er wordt verwacht dat non-profit organisaties een maximum aan middelen besteden aan hun maatschappelijke dienstverlening eerder dan aan hun administratie. SOCIALware helpt verenigingen (met vzw-statuut) door hun gratis of tegen een zeer lage prijs toegang te geven tot de producten en diensten van de grote IT-leveranciers ...

Statuut vrijetijds- of verenigingswerk: een stand van zaken

Donderdag 26 okt 2017

De federale regering werkt verder aan de uitwerking van het Zomerakkoord waar een statuut vrijetijds- of verenigingswerk tegen 1 januari 2018 in is opgenomen.

De regering-Michel legde vast dat werknemers die minimum 4/5 werken, zelfstandigen in hoofdberoep en gepensioneerden in de non-profitsector tot 500 euro onbelast per maand kunnen bijverdienen. Op jaarbasis gaat het om 6.000 euro.
Maar om welke taken in de sport gaat het juist?

EK ACRO: tweemaal goud en eenmaal zilver op de laatste finaledag

Maandag 23 okt 2017

Op zondag 22 oktober werden in Rzeszow (POL) de laatste finales op het Europees kampioenschap geturnd. België leverde opnieuw topprestaties en haalde maar liefst twee Europese titels binnen!

Nieuwe wereldkampioenen toestelfinales gekend

Zondag 8 okt 2017

Na het fantastische resultaat van Nina Derwael aan de Damesbrug stonden vandaag, zondag 8 oktober, de overige 5 toestelfinales op het programma. We geven graag de top 3 per toestel mee!