Zoeken

Nieuwsberichten

Team Challenge Stuttgart 2023 - Zilver en brons in toestelfinales

Vrijdag 17 maart 2023

Van 17 tot 19 maart gaat in het Duitse Stuttgart de Team Challenge door voor de gymnasten Toestelturnen. Voor België zien we juniores en seniores meisjes en een ploeg juniores jongens in actie. De juniores meisjes eindigen knap derde in het teamklassement. Team BELGYM meisjes pakt bij de seniores het zilver in het teamklassement en haalt 2 medailles tijdens de toestelfinales. Daarnaast behalen de juniores jongens tweemaal brons in de toestelfinales. 

De ticketverkoop voor het Belgisch kampioenschap TTm, TTj, Acro en Ritmiek gaat van start!

Vrijdag 10 maart 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw de Belgische kampioenschappen in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Acro en Ritmiek het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij? Reserveer nu jouw tickets. 

Foto: Thomas Schreyer

Q&A - De juniores Toestelturnen trekken binnenkort naar het WK

Vrijdag 3 maart 2023

Eind maart trekken enkele gymnasten in het Toestelturnen jongens & meisjes naar het wereldkampioenschap voor juniores in Antalya, Turkije. Het is nog maar de tweede keer dat dit evenement georganiseerd wordt, een heel mooie kans voor de juniores om ook op wereldniveau hun talent te tonen. Ben jij ook benieuwd met welke verwachtingen ze naar Turkije trekken? Coaches Ward Van den Bosch (TTj) & David Spagnol (TTm) vertellen er alles over!

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen in 2023

Dinsdag 28 februari 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is een belangrijke stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

World Cup Cottbus 2023

Zondag 26 februari 2023

Van 23 tot 26 februari gaat in Cottbus (GER) de Apparatus World Cup door. De eerste Internationale competitie van 2023 voor de seniores die afzakken naar Duitsland. Voor België zien we 2 gymnasten terug in de Toestelfinales op zondag 26.02. 

Klaar voor een BOM aan inspiratie?

Vrijdag 24 februari 2023

Geef jij les aan kleuters en heb je nood aan inspiratie? Of heb je gewoon zin om eens iets nieuws uit te proberen? Wij helpen je alvast op weg! Want dit artikel is werkelijk een BOM aan inspiratie.

Een Gymfed-wedstrijd bijgewoond? Vul de opiniepeiling in!

Maandag 13 februari 2023

We streven continu naar een kwaliteitsverbetering en optimalisatie van onze activiteiten. Heb je één van onze wedstrijden bijgewoond en heb je tips hoe we deze kunnen optimaliseren? Laat dan zeker jouw mening achter via de opiniepeilingen! 

Club in de kijker - Busta Move

Woensdag 8 februari 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In februari zetten we Busta Move in de kijker!

Groot Belgisch kampioenschap 2023

Woensdag 1 februari 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw het Groot Belgisch kampioenschap in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij?

Opvragen strafregister - veel voorkomende vragen

Maandag 30 januari 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?

We lijsten graag de meest voorkomende vragen hierover voor jullie op.

Het uittreksel strafregister opvragen als sportclub: wat en hoe?

Donderdag 26 januari 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?

We danken regiocoördinator Niels voor de samenwerking!

Dinsdag 17 januari 2023

Gymfed zet sinds een aantal jaren in op het uitbouwen van een regionale werking binnen de 10 gekozen regio’s.

Tips en tricks om op een gepaste manier om te gaan met jouw resultaten

Maandag 16 januari 2023

Het nieuwe wedstrijdseizoen is officieel van start gegaan! De eerste wedstrijd van het seizoen, dat is altijd een beetje spannend. Afgelopen weekend toonden de sporters in het C-niveau in de disciplines Tumbling, Trampoline en Toestelturnen meisjes wat ze in hun mars hebben!

Q&A - WK Turnen in Antwerpen, een inkijk in de organisatie!

Vrijdag 13 januari 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Van 30 september tot 8 oktober 2023 vormt het Antwerps Sportpaleis the place to be voor alle gymnastiekfans voor het WK Turnen.

Club in de kijker - Creativa Schelle

Woensdag 11 januari 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We springen het nieuwe jaar in met Creativa Schelle! 

Tips voor een goede wedstrijdvoorbereiding

Woensdag 11 januari 2023

Op 14 en 15 januari staan de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar op de planning. Hoe kan je jouw sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijdweekends? Wij geven jullie alvast de nodige tips mee.

Het wedstrijdseizoen 2023 gaat van start

Maandag 9 januari 2023

Kijk jij ook zo hard uit naar het nieuwe wedstrijdseizoen? Dit weekend is het zover! Op zaterdag 14 en zondag 15 januari gaan de eerste wedstrijden van 2023 door. De sporters in het C-niveau in de disciplines Tumbling, Trampoline en Toestelturnen meisjes bijten de spits af van het wedstrijdcircuit! 

Foto's Gymgala 2022 online

Vrijdag 23 december 2022

Afgelopen weekend, op 17 en 18 december, werd het gymnastiekseizoen afgesloten tijdens een spetterend Gymgala in de Lotto Arena te Antwerpen. Zowel Belgische als internationale gymnasten en special acts schitterden in de show, en dat werd vastgelegd door tal van fotografen!

Versterk jij ons Gymfed-team?

Donderdag 22 december 2022

Van 30 september tem 8 oktober 2023 organiseren wij het Wereldkampioenschap Turnen in Antwerpen. Om naast dit grote event ook onze algemene werking optimaal te laten functioneren zoeken we extra tijdelijke voltijdse medewerkers.

Een hart voor gymnastiek? Join ons WK-promoteam!

Woensdag 21 december 2022

Staat het WK Turnen met stip in jouw agenda aangeduid, heb je zin om deel uit te maken van ons WK-promoteam én gratis naar het WK Turnen te komen kijken? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Dit was het Gymgala 2022!

Zondag 18 december 2022

Zaterdag 17 en zondag 18 december trokken gymnastiekfans over heel België naar de Lotto Arena voor de 22ste editie van het Gymgala. En wat was het de moeite! De beste Belgische en internationale gymnasten zetten alles op alles tijdens 3 wervelende shows.

Q&A - Ken jij de Topsportschool al?

Vrijdag 16 december 2022

Turnen op topsportniveau én je middelbare studies op een regulier tempo afronden, kan dat wel? Ja hoor! Het wordt mogelijk gemaakt door de Topsportschool in Gent. Jo Van Hoecke, coördinator Topsportschool Gent, vertelt er alles over.

Kerstplezier met Gymbo & Gymba

Woensdag 14 december 2022

Aftellen geblazen, binnen 10 dagen is het Kerstmis, de gezelligste tijd van het jaar. Heb jij al plannen deze Kerstvakantie? Neen? Gymbo & Gymba nemen je graag mee op avontuur!

Club in de kijker - TK Olympia De Pinte

Dinsdag 13 december 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In december zetten we TK Olympia De Pinte in de kijker! 

Ruben Neyens aan de slag als Topsportmanager

Woensdag 7 december 2022

Bouwen aan het topsportbeleid van Gymfed, een taak waar Ruben Neyens als Topsportmanager vanaf januari 2023 zijn schouders onder zet.