Belgische jongens eindigen 9de op EK voor junioren in Bern!

Inge Doens   ‐  Woensdag 25 mei 2016   ‐   Tweet

#ECBern2016Met de steun van


Allroundfinale voor Noah en Takumi!

De Belgische junioren jongens turnden hun kwalificatiewedstrijd op het Europees kampioenschap in Bern. De gymnasten, geboren in 1999-2001, eindigden na een spannende wedstrijd op een verdienstelijke 9de plaats met 236,694 punten.

Het juniorenteam was samengesteld uit de allroundturners Noah Kuavita (Silok Deurne), Takumi Onoshima (FfG) en Jonas Delvael (Gym Izegem). Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) turnde aan paard, ringen, brug en rek. De Waalse turner Justin Pesesse (FfG) versterkte het team op grond en sprong.

In een sterk deelnemersveld (30 deelnemende landen) hadden de Belgische jongens lang zicht op de verhoopte Top-8 van het klassement. Toestel na toestel kon het team zich rond de Top-8 turnen, in laatste instantie moesten ze echter toch Hongarije laten voorgaan.
Individueel wisten zowel Noah Kuavita (SILOK Deurne), die met een totaalscore van 79.532 punten 16de werd, en de Waalse gymnast Takumi Onoshima (77,998 punten - 25ste) zich te plaatsen voor de allroundfinale (24 beste gymnasten). Jonas Delvael eindigde met 75.730 punten op een 41ste plaats.
De allroundfinale werd op vrijdag geturnd. Een mooie prestatie voor het team dat het in laatste instantie zonder de gekwetste Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) moest zien te klaren.

Op donderdag 26 mei turnden onze Belgische senioren om 18.00 uur hun kwalificatiewedstrijd.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen