40 clubs vieren jubileumverjaardag

Flore Verhaeghe   ‐  Vrijdag 15 apr 2022   ‐   Tweet

#wearegym

I.V. Dans & Gym vzw en Gymfed voorzitter Peter Frederickx
I.V. Dans & Gym vzw en Gymfed voorzitter Peter Frederickx

Een jubileumverjaardag, dat is feest! Zo ook voor de 40 clubs die tijdens de afgelopen Algemene Vergadering in de bloemetjes gezet werden voor hun x-jarige bestaan. Maar wat is het ‘geheim’ nu van die clubs? Waarom bestaan ze al zo lang? Of hebben ze een lid waarop ze heel trots zijn? Wij vroegen het hen!

In 2021 en 2022 vieren 40 clubs hun jubileumverjaardag, en dat lieten wij als Gymfed niet onopgemerkt voorbij gaan. De oudste club viert zijn 125e verjaardag, de jongste club wordt 25 jaar oud. Op de Algemene Vergadering op zondag 27 maart werden deze clubs gehuldigd en mochten ze hun gepersonaliseerde roll-up banner ontvangen, een leuk aandenken voor in hun sporthal! 

25 jaar

RSC Jumping Onions viert in 2022 zijn zilveren jubileum, 25 jarig bestaan. Dit is de jongste jubileumverjaardag, maar daarom niet minder belangrijk. De club wist ons te vertellen dat ze al 10 jaar het seizoen afsluiten met een themashow. Die begon eerder kleinschalig, maar groeide de voorbije jaren uit tot spectaculaire voorstellingen met een indrukwekkend decor, verrassende (gast)acts en de nodige portie humor. De skippers kijken vaak al in september uit naar de show van mei.

Al 10 jaar sluit onze club het seizoen af met een themashow. Onze skippers kijken vaak al in september uit naar de show van mei.”

De andere clubs die 25 jaar bestaan:


50 jaar

Dit jaar was er een gouden jubileum voor Rap en Knap Westmalle, deze club bestaat namelijk 50 jaar. Hun geheim? Enthousiaste gymnasten, een gemotiveerd bestuur en gepassioneerde trainers. Hun hoofdtrainster is er al van in het prille begin bij en haar hart loopt nog steeds over voor de turnkring.

“Onze hoofdtrainster is er al van in het prille begin bij en haar hart loopt nog steeds over voor onze turnkring, een opsteker voor iedereen die in Rap en Knap Westmalle start!”

De andere clubs die 50 jaar bestaan:


75 jaar

Silok Deurne mocht in 2021 maar liefst 75 kaarsjes uitblazen. Silok is al jarenlang een echte familieclub met echte vrijwilligers, waar iedereen terecht kan, van jong tot oud, recreatief tot de echte topsporter. Ze kunnen zelfs een topsporter tot hun leden rekenen, Noah Kuavita is al van jonge leeftijd trots lid van Silok Deurne.


Silok is al jarenlang een echte familieclub met echte vrijwilligers, waar iedereen terecht kan, van jong tot oud, recreatief tot de echte topsporter.”

De andere clubs die 75 jaar bestaan:


100 jaar

Willen Is Kunnen Ledeberg bestond in 2021 exact 1 eeuw. Wat is hun geheim? Het succes van WIK Ledeberg ligt aan het bestaan in 1921, na enkele jaren kwam meneer Smits in het bestuur en de opvolging was verzekerd door zijn dochter Simonne. Simonne turnde zelf als klein meisje bij de club en is tot op de dag van vandaag nog altijd trainster, en dit al meer dan 60 jaar. Alle trainers komen uit hun eigen club, en daar zijn ze best trots op. 

“Zo halen wij onze trainers ook uit de club zelf: jonge gymnasten die beslissen te stoppen met sporten, geven wij de kans om door te groeien als trainer. Zo is Dirk al meer dan 40 jaar trainer binnen onze club.”

De andere clubs die 100 jaar bestaan:


125 jaar

De oudsten onder de jarigen werden dit jaar 125 jaar, één van deze clubs is I.V. Dans & Gym vzw. Maar wat is hun geheim van hun lange bestaan? Het lange bestaan van I.V. Dans & Gym vzw heeft vooral te maken met een vaste kern van bestuursleden de voorbije 30 jaar. Tal van trainers hebben ook al meer dan 20 jaar dienst. Gesteund door talrijke vrijwilligers en door het verjongen van het bestuur hopen ze dat ze nu vertrokken zijn voor lange tijd.

“Het lange bestaan van onze club heeft vooral te maken met een vaste kern van bestuursleden de voorbije 30 jaar. Tal van trainers hebben ook meer dan 20 jaar dienst.”

De andere clubs die 125 jaar bestaan:

Meer weten over onze aangesloten clubs? Alle info kan je hier terugvinden.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen