Update selectie EK Toestelturnen

  ‐  Dinsdag 2 apr 2019   ‐   Tweet


Van 10 tot 14 april staat in Szczecin (Polen) het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zaterdag 6 april reist de Belgische delegatie af naar Polen.

In aanloop van het EK Toestelturnen, dat in het teken staat van de individuele competitie, werd midden maart de Belgische selectie bekend gemaakt. Op basis van de lange termijn doelstellingen werd de EK-delegatie aangepast en zullen volgende gymnasten de Belgische driekleur verdedigen in Polen.

Team BELGYM jongens

Ringenspecialist Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster vzw) zal niet in actie komen tijdens dit EK. Samen met coach Koen Van Damme werd de beslissing genomen om volledig te focussen op het WK dat in oktober 2019 op de planning staat.

Team BELGYM meisjes

Net zoals Dennis Goossens besliste Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) om zich, in het teken van het team, te focussen op het WK en de moeilijkheidsgraad van haar oefeningen op te waarderen. Ook Axelle Klinckaert (GymMAX vzw) komt niet in actie tijden dit Europees kampioenschap. Axelle kreeg te kampen met een knieblessure waardoor voor haar het EK niet langer opgenomen wordt op de planning.

Tijdens dit EK staan de kwalificaties, allroundfinale en toestelfinales op het programma. In tegenstelling tot het EK 2018 dat doorging in Glasgow is dit geen team EK en komen in Polen enkel de Seniores in actie.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen