WK Acro - 7 wereldtitels, 2 maal vice-wereldkampioen en brons op WK Acro

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 11 maart 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Van 10 tot 13 maart gaat in Baku het 28ste wereldkampioenschap Acro door. Onze drie Belgische formaties wisten zich tijdens de kwalificaties te selecteren voor 9 finales, waar de wereldtitels per onderdeel verdeeld worden. Team BELGYM Acro gaat naar huis met 7 wereldtitels, 2 maal vice-wereldkampioen en éénmaal brons. 

Team BELGYM Acro bestaat uit 9 gymnasten die naast dit WK in 2022 toewerken naar de World Games die deze zomer op de planning staan. Alle gymnasten starten hun WK-traject in de kwalificaties waar zowel de tempo- als balansoefening gebracht wordt. Per onderdeel (balans, tempo) zien we de 6 beste teams terug tijdens de finales. De 8 beste teams uit de kwalificaties plaatsen zich voor de combined finale.

Belgische delegatie

  • Meisjes drie: Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics)
  • Heren vier: Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze)
  • Gemengd paar: Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter)

13 maart - 2 wereldtitels en éénmaal brons

Op de laatste dag komen onze Belgische teams in actie in de tempo- en balansfinale. Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) pakken na hun wereldtitel combined, de titel vice-wereldkampioen balans nu ook de titel WERELDKAMPIOEN TEMPO. 

    Gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter) maken hun rijtje compleet. Ook in de balansfinale gaan ze naar huis met het goud, DRIE WERELDTITELS dus voor hun op dit WK. Wat tevens hun eerste competitie samen is in het Internationale deelnemersveld.

    Heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) kom op deze laatste dag in actie in de tempofinale. Na de titels vice-wereldkampioen combined, wereldkampioen balans pakken ze ook nog het BRONS in de tempofinale.

    12 maart - 2 wereldtitels en vice-wereldkampioen

    Na de combined finale komt Team BELGYM Acro op 12 en 13 maart in actie tijdens de tempo- en balansfinale. Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) starten met de balansfinale. Een val in het tweede deel kost hen enkele punten, maar ook de andere teams maken enkele foutjes. Met een totaalscore van 27,710 punten halen ze de titel VICE-WERELDKAMPIOEN BALANS.

    Gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter) komen in actie in de tempofinale. Met een totaalscore van 29,280 punten pakken ze na de titel wereldkampioen combined ook de titel WERELDKAMPIOEN TEMPO.

    Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) komen in actie met hun balansoefening. Met een totaalscore van 29,290 punten pakken ook zo hun eerste wereldtitel in Baku. Hiermee staat de medaillestand op 5 wereldtitels en 2 maal vice-wereldkampioen na twee finaledagen.



    11 maart - 3 wereldtitels en vice-wereldkampioen

    Na de kwalificaties met de tempo- en balansoefening komen de beste 8 teams in actie met hun combined oefening tijdens deze finale. Hier brengen ze een combinatie van balans- en tempo elementen. Het team dat tijdens deze finale de hoogste score neerzet, pakt de allround wereldtitel. Na de kwalificaties wordt eveneens een teamranking opgemaakt, waar België de titel WERELDKAMPIOEN IN TEAM pakt.

    Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) start als topfavoriet tijdens de combined finale. Zowel met hun tempo- als balansoefening wisten zij de hoogste score neer te zetten. Ook in de finale gaat het goed, met een totaalscore van 29,820 punten pakken zij de titel WERELDKAMPIOEN Combined.

    Gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter) turnt eveneens een sterke combined oefening, met een totaalscore van 29,110 punten nemen ook zij de titel WERELDKAMPIOEN Combined in beslag.

      Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) sluiten als laatste Belgische formatie deze eerste finaledag af. In een sterke competitie halen ze met een totaalscore van 29,160 punten de titel VICE-WERELDKAMPIOEN Comined.

      Reacties op dit bericht

      Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen