Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Acro

Met jouw club op het Olympic Festival?

Vrijdag 17 mei 2024

Met jouw club deze zomer schitteren op het strand van Middelkerke? Het kan tijdens het Olympic Festival waar we samen met onze Gymfed-clubs een unieke olympische beleving op het strand creëren en supporteren voor onze gymnasten in Parijs!

Dubbel goud op World Cup Burgas

Zondag 12 mei 2024

Van 10 tot 12 mei gaat de FIG World Cup Acro door in Burgas, Bulgarije. Beide Belgische teams, meisjes drie en meisjes paar, zijn goed voor goud. 

Instructeur of Trainer B in het najaar: schrijf je in

Woensdag 8 mei 2024

Voor alle trainers die training geven aan competitiesporters is de cursus Instructeur of Trainer B dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze opleiding bestaat uit verschillende modules en de specifieke modules staan dit najaar gepland!

120 juryleden in de schijnwerpers

Woensdag 17 april 2024

Zonder juryleden geen wedstrijden. Ze zijn met meer dan 200 en zitten vaak wat aan de zijkant in hun donkerblauwe kledij, maar nu willen we er een aantal wat meer op de voorgrond plaatsen. Juryleden die dit seizoen hun 'juryjubileum' vieren. 

Topsporter Acro worden? Grijp nu je kans! - Selectietest 5/05

Vrijdag 22 maart 2024

Altijd al ambitie gehad om het topsporttraject Acro in te stappen? Grijp dan nu je kans tijdens de selectietest op 5/05!

Q&A - Topsportduo Silke & Maysae doen hun seniorendebut op de FIAC

Dinsdag 13 februari 2024

Voor topsportduo Silke Macharis (Art Gym) & Maysae Bouhouch (KT Aalst) is 2024 niet enkel een nieuw jaar, maar ook de start van hun seniorencarrière. De FIAC eind deze week vormt voor hen hun eerste wedstrijd als senior. Ook benieuwd hoe zij voor deze nieuwe uitdaging staan en wat zij nog hopen te bereiken in hun carrière?

Tweemaal goud op FIAC Acro

Maandag 12 februari 2024

De club Ambitious Pro Gymnastics organiseert naar jaarlijkse gewoonte de internationale Acro competitie, de FIAC. De Flanders International Acro Cup gaat door van 15 tot en met 17 februari in sporthal De Vrijhals in Puurs (BEL). Naast heel wat clubteams nemen ook 5 topsporters deel aan de competitie.

Hé trainer, wil jij jouw gymnast in de kijker zetten?

Vrijdag 9 februari 2024

Jouw sporters in de kijker zetten? Dat kan! Maandelijks zetten we graag de clubprestaties op wedstrijden, recreatoernooien, Gymtopia Happenings en internationale wedstrijden van afgelopen maand in de spotlight.

Proficiat met je trainersdiploma!

Woensdag 31 januari 2024

Nee hoor, we delen niet zomaar diploma's uit. Maar willen de spotlights wel even zetten op de 367 trainers die afgelopen jaar een eerste of hoger trainersdiploma behaalden. Chapeau! 


Hé trainer.. wil jij een stapje hoger?

Dinsdag 16 januari 2024

Voor alle initiator - die training geven aan competitiesporters - is de cursus Instructeur dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze Instructeur-opleiding bestaat uit verschillende modules en de eerste algemene module wordt nu gegeven, specifiek voor gymnastiek

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 november 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 oktober 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

EK ACRO 2023 - Senioren trio brengt drie gouden medailles mee naar huis

Maandag 23 oktober 2023

Van 18 tot en met 22 oktober ging het Europees Kampioenschap Acro door in Varna, Bulgarije. België verzamelt drie gouden medailles! 

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 oktober 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

Vier bronzen medailles voor België op het EAGC 2023

Maandag 16 oktober 2023

Van 12 oktober tot en met 15 oktober trekken onze Acrogymnasten naar Varna, Bulgarije om er deel te nemen aan de 2023 Acro European Age Group Competition.

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 september 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 september 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Q&A - Nieuwe topsportcoach Acro Philippe

Vrijdag 8 september 2023

Philippe Van Vynckt, de nieuwe topsportcoach acro, was zelf een voormalig acrogymnast. Hij behaalde zowel op het WK in 2002 als op de World Cup Final in 2003 een zilveren medaille. Met een ervaring van 15 jaar als coach, deelt hij zijn expertise en toewijding voor de sport met de volgende generatie gymnasten.

Programma's en Reglementen 2023-2024 online

Zaterdag 15 juli 2023

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt binnenkort - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor.

Zien we elkaar op het WK Turnen?

Maandag 3 juli 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van het Baloise Team BELGYM, dat kan! En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent.

Wedstrijdseizoen 2022-2023, u was fantastisch!

Vrijdag 30 juni 2023

Half juni sloten onze jongste gymnasten het wedstrijdseizoen 2022-2023 af op de Gymtopia-happening in Jabbeke. Maar liefst 13268 gymnasten, skippers en dansers gaven dit seizoen het beste van zichzelf. Het werd een fantastisch wedstrijdseizoen boordevol hoogtepunten. 

Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen

Dinsdag 30 mei 2023

Van 27 tot 29 mei stonden de Belgische kampioenschappen op het programma, dé afsluiter van een fantastisch wedstrijdseizoen. Onze gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro, Trampoline, Tumbling en Ritmiek gaven dit weekend nog een allerlaatste keer het beste van zichzelf. 

Deze Vlaamse gymnasten behaalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap

Vrijdag 12 mei 2023

De Belgische kampioenschappen sluiten het competitieseizoen af. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Ritmiek, Acro, Tumbling en Trampoline het tegen elkaar op! Kom jij voor hen supporteren? 

Een initiatorcursus in jouw club in 2024?

Zondag 30 april 2023

Lijkt 2024 best nog veraf voor jou? Wij starten alleszins nu al met de voorbereidingen om alle Initiator cursussen in 2024 in te plannen. Wil jij een organisatie in jouw club en zo de eigen trainers de mogelijkheid geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp dan nu je kans!

Een opleiding initiator volgen? Deze cursisten overtuigen je in no time!

Dinsdag 25 april 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. En daarom is zo belangrijk om met een diploma voor je groep te staan. De cursisten van de initiatorcursus in Sint-Niklaas leggen het uit.