Zoeken

Nieuwsberichten

Geslaagden jurycursus Acro 2023

Maandag 13 nov 2023

De jurycursus en het eerste examen acro zijn afgelopen.

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 nov 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

What's to come - November 2023

Woensdag 1 nov 2023

Wat er in november allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 okt 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

EK ACRO 2023 - Senioren trio brengt drie gouden medailles mee naar huis

Maandag 23 okt 2023

Van 18 tot en met 22 oktober ging het Europees Kampioenschap Acro door in Varna, Bulgarije. België verzamelt drie gouden medailles! 

Foto Christian Degroote

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 okt 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

November = VTS Plus Marathon

Woensdag 18 okt 2023

VTS Plus Marathon... wees gerust, je moet niet gaan lopen! In tegendeel, tijdens de VTS Plus Marathon kan je als trainer vanuit je zetel online webinars volgen. Schrijf je dus zeker in!

Vier bronzen medailles voor België op het EAGC 2023

Maandag 16 okt 2023

Van 12 oktober tot en met 15 oktober trekken onze Acrogymnasten naar Varna, Bulgarije om er deel te nemen aan de 2023 Acro European Age Group Competition.

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 sep 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 sep 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Q&A - Nieuwe topsportcoach Acro Philippe

Vrijdag 8 sep 2023

Philippe Van Vynckt, de nieuwe topsportcoach acro, was zelf een voormalig acrogymnast. Hij behaalde zowel op het WK in 2002 als op de World Cup Final in 2003 een zilveren medaille. Met een ervaring van 15 jaar als coach, deelt hij zijn expertise en toewijding voor de sport met de volgende generatie gymnasten.

Junioren meisjes paar Silke Macharis en Maysae Bouhouch pakt goud in Budapest

Maandag 4 sep 2023

Van 1 tot 3 september ging in Boedapest (HUN) de 6de International Acro Cup door. Junioren meisjes paar Silke Macharis (Art Gym) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) kwamen er in actie en pakten de gouden medaille! 

Programma's en Reglementen 2023-2024 online

Zaterdag 15 jul 2023

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt binnenkort - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor.

Zien we elkaar op het WK Turnen?

Maandag 3 jul 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van het Baloise Team BELGYM, dat kan! En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent.

Planning juryopleidingen najaar 2023 beschikbaar

Maandag 3 jul 2023

Wil jij jurylid worden of dien je een recyclage of opfrissing te volgen?... De planning voor het najaar 2023 is gekend! We hebben dit seizoen opnieuw gezocht naar de ideale combinatie tussen online en offline, afgestemd op de doelgroep of de soort opleiding.

Foto Eva De Clus

Wedstrijdseizoen 2022-2023, u was fantastisch!

Vrijdag 30 jun 2023

Half juni sloten onze jongste gymnasten het wedstrijdseizoen 2022-2023 af op de Gymtopia-happening in Jabbeke. Maar liefst 13268 gymnasten, skippers en dansers gaven dit seizoen het beste van zichzelf. Het werd een fantastisch wedstrijdseizoen boordevol hoogtepunten. 

World Cup & Riac Acro 2023 - 2x GOUD

Zondag 11 jun 2023

Van 9 tot 11 juni gaat in het Poolse Rzeszow de World Cup & Internationale competitie Acro door. Voor België zien we het seniores meisjes drie en het juniores meisjes paar in actie.

Erika Pinxten en Victor Martinez werden Belgisch kampioen in de discipline Toestelturnen

Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen

Dinsdag 30 mei 2023

Van 27 tot 29 mei stonden de Belgische kampioenschappen op het programma, dé afsluiter van een fantastisch wedstrijdseizoen. Onze gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro, Trampoline, Tumbling en Ritmiek gaven dit weekend nog een allerlaatste keer het beste van zichzelf. 

Deze Vlaamse gymnasten behaalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap

Vrijdag 12 mei 2023

De Belgische kampioenschappen sluiten het competitieseizoen af. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Ritmiek, Acro, Tumbling en Trampoline het tegen elkaar op! Kom jij voor hen supporteren? 

Een initiatorcursus in jouw club in 2024?

Zondag 30 apr 2023

Lijkt 2024 best nog veraf voor jou? Wij starten alleszins nu al met de voorbereidingen om alle Initiator cursussen in 2024 in te plannen. Wil jij een organisatie in jouw club en zo de eigen trainers de mogelijkheid geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp dan nu je kans!

Een opleiding initiator volgen? Deze cursisten overtuigen je in no time!

Dinsdag 25 apr 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. En daarom is zo belangrijk om met een diploma voor je groep te staan. De cursisten van de initiatorcursus in Sint-Niklaas leggen het uit.

Droom jij van een topsportcarrière Acro?

Donderdag 13 apr 2023

Word je 12 jaar of ouder in 2024, ben je gedreven door de discipline Acro en wil je dat tikkeltje meer? 

Foto: Christian Degroote

World Cup Acro & FIAC 2023 - GOUD voor meisjes drie, BRONS voor meisjes paar

Donderdag 6 apr 2023

Van 6 tot 9 april gaat in Puurs de World Cup Acro door. Voor België zien we meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) & Lauren Verbrugghe (Art Gym) voor het eerst in actie bij de seniores. Daarnaast zien we ook het nieuwe topsport meisjes paar in actie op het jongerentoernooi, de FIAC. Na een knappe finale keren meisjes drie huiswaarts met GOUD, het meisjes paar mag BRONS in handen nemen. 

KBT & Baloise gaan samen voor beweging

Woensdag 5 apr 2023

De Koninklijke Belgische Turnbond, KBT, en Baloise slaan de handen in elkaar voor een tweejarig partnership. Tot december 2024 gaan we er voor, zoveel mogelijk mensen samen in beweging brengen.

Versterk jij het Gymfed-team als Digitaal coördinator?

Dinsdag 21 mrt 2023

Klinkt "Let's think digital" jou perfect in de oren? Ben je goed in het coördineren van digitale processen en wil je daarnaast de werking van onze federatie naar een hoger niveau tillen? Check, join the Gymfed-team.