Zoeken

Nieuwsberichten

EK Bern Junioren: Rinke en Maellyse worden 7de en 14de in allroundfinale

Vrijdag 3 jun 2016

Het junioren meisjesteam werd achtste op het Europees kampioenschap in Bern. Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en de Franstalige Maellyse Brassart (Gym Phenix) plaatsten zich in het individuele klassement respectievelijk als 16ste en 17ste en mochten aantreden in de allroundfinale met de 24 beste junioren van het tornooi.

EK Turnen Bern: Team BELGYM eindigt 9de. Gaelle plaatst zich voor toestelfinales balk en grond!

Donderdag 2 jun 2016

Op het Europees kampioenschap Turnen in Bern turnde het Delhaize TOP-team deze avond de kwalificatiewedstrijd. Voor de vier Belgische gymnasten die deelnamen kaderde dit EK in het voorbereidings-programma van het Team BELGYM voor de Olympische Spelen. Met een totaalscore van 161,930 punten eindigde het team op een 9de plaats en mist zo met 0,033 punten de Teamfinale. Gaelle Mys plaatst zich voor de toestelfinales balk en grond!

EK Bern Junioren: Wie zijn onze allroundfinalisten Rinke en Maellyse?

Donderdag 2 jun 2016

Afgelopen woensdag werd het junioren meisjesteam 8e op het Europees kampioenschap in Bern. Daarenboven wisten Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en de Franstalige Maellyse Brassart (Gym Phenix) zich respectievelijk als 16e en 17e te plaatsen voor de allroundfinale. Maar wie zijn Rinke en Maellyse nu juist? Wij stellen ze graag even voor...

EK Bern: vanavond is het de beurt aan onze senioren!

Donderdag 2 jun 2016

Op het Europees Kampioenschap Toestelturnen in Bern (1 tot 5 juni) is het vanavond om 17.30 uur de beurt aan onze seniorenmeisjes. Het Belgische team op dit EK bestaat uit Julie Meyers (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Nina Dewael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Gaelle Mys (OTV Nazareth). Onze gymnasten starten hun wedstrijd aan balk.

Vlaamse Gemeenschapscommissie en Gymfed leggen kiem voor Brusselse gymclub

Donderdag 2 jun 2016

Momenteel heeft Gymfed geen Vlaamse gymclub in Brussel. Daar willen we samen met de Vlaamse gemeenschapscommissie (VGC) verandering in brengen. Momenteel worden er reeds lessenreeksen georganiseerd. Maar vanaf september willen we de werking uitbreiden. Hiervoor zijn we nog op zoek naar enthousiaste lesgevers!

EK Toestelturnen: Belgische junioren eindigen knap 8ste. Allroundfinale voor Rinke en Maellyse!

Woensdag 1 jun 2016

Deze week vindt het Europees kampioenschap Turnen voor meisjes plaats in Bern. Vandaag mochten de junioren hun kwalificatiewedstrijd turnen. Het team slaagde er in een puntentotaal van 157.628 punten te verzamelen en 8ste te eindigen in het teamklassement. Rinke Santy en Maellyse Brassart stoten door tot de allroundfinale.

EK Toestelturnen: volg hun wedstrijd op de Gymfed-app!

Woensdag 1 jun 2016

Deze avond turnen de junioren meisjes op het Europees Kampioenschap Toestelturnen in Bern. Onze Belgische turnsters op dit EK zijn Myrthe Potoms (Gymflex), Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Alysha Senders (Sta Paraat Hasselt-P.H.H. Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en de Waalse turnster Maellyse Brassart (Gym Phoenix). De ambities voor dit team zijn top-8 en twee individuele allroundfinales. Ze starten hun competitie om 18.00 uur aan balk.

EK Toestelturnen: Juniorenmeisjes turnen DEZE avond hun wedstrijd!

Dinsdag 31 mei 2016

Van 1 tot 5 juni vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de meisjes plaats in Bern. Onze Belgische junioren op dit EK zijn Myrthe Potoms (Gymflex), Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Alysha Senders (Sta Paraat Hasselt-P.H.H. Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en de Waalse turnster Maellyse Brassart (Gym Phoenix). De ambities voor dit team zijn top-8 en twee individuele allroundfinales. Hun competitie start op woensdag 1 juni op 18.00 uur aan balk.

Belgische gymnasten presteren goed op 18th International Rhythmic Cup Mol

Dinsdag 31 mei 2016

Afgelopen weekend organiseerde Gym Mol alweer de 18e editie van dit internationaal tornooi voor ritmische gymnastiek. Na afzeggingen van teams uit Hongarije, Ierland en Verenigd Koninkrijk kwamen uiteindelijk 11 teams aan de start, komende uit 6 Europese landen. De lagere opkomst lag vooral te wijten aan de gebeurtenissen in Brussel eind maart.

Resultaten Technische testen voor de jongens toestelturnen

Zondag 29 mei 2016

De Technische testen Toestelturnen jongens gingen door in het weekend van 28-29 mei in de BLOSO-gymnastiekhal te Brugge.

Dennis Goossens wordt 7de in zijn eerste EK-finale!

Zondag 29 mei 2016

De 23-jarige Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) wist op de kwalificatiewedstrijd van het Europees kampioenschap Turnen in Bern door te stoten tot de Top-8 aan de ringen. Goed voor een finale die deze morgen geturnd werd. Dennis eindigde knap op een 7de plaats. Het is de eerste keer dat een Belgische turner zich kon plaatsen voor de ringenfinale van een EK.

EK junioren: Takumi 14e en Noah 21e in allroundfinale!

Vrijdag 27 mei 2016

Voor de allroundfinale op het EK voor junioren wisten zich twee Belgische gymnasten te selecteren. Noah Kuavita (SILOK Deurne) en de Waalse gymnast Takumi Onoshima mochten deze avond (vrijdag 27 mei) aan de slag in de finale met de 24 beste allroundgymnasten van het tornooi.

EK Turnen: herenploeg eindigt 9de, toestelfinale voor Dennis Goossens!

Donderdag 26 mei 2016

Vandaag kwam het Team BELGYM jongens in actie op het Europees kampioenschap Turnen in Bern. Ze eindigden op een 9de plaats met 250.146 punten en missen hiermee net een plaats voor de teamfinale.
De 23-jarige Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) kan zich met een persoonlijke recordscore (15.336 punten) selecteren voor de toestelfinale aan de ringen!

Belgische jongens eindigen 9de op EK voor junioren in Bern!

Woensdag 25 mei 2016

De Belgische junioren jongens turnden hun kwalificatiewedstrijd op het Europees kampioenschap in Bern. De gymnasten, geboren in 1999-2001, eindigden na een spannende wedstrijd op een verdienstelijke 9de plaats met 236,694 punten.

EK Toestelturnen Junioren jongens van start!

Woensdag 25 mei 2016

Van 25 tot 29 mei vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de jongens plaats in Bern. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties.

EK-junioren turnen hoopgevende selectietest! Foto's online!

Zondag 15 mei 2016

Op vrijdag 13 mei turnden de Belgische en Nederlandse junioren een selectietest voor het EK voor junioren dat plaatsvindt eind mei in Bern. Onze fotografen Els De Nil en Mathias Hikketik waren er bij en maakten een mooie fotoreportage!

Dennis Goossens eindigt 5de in finale World Cup in Varna

Zondag 15 mei 2016

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en ringenspecialist Dennis Goossens (TK De Kerels Waasmunster) namen deel aan de World Cup-competitie in Varna (Bulgarije). Dennis stootte door tot de finale in zijn favoriete onderdeel en eindigde er vijfde.

Alle foto's & resultaten Groot BK online!

Donderdag 12 mei 2016

Op het Groot BK werden een heleboel foto's genomen. Deze staan intussen allemaal online Wil je zien of jij er ook tussen staat? Neem dan snel een kijkje! Ook de resultaten van alle disciplines kan je daar terugvinden.

Nieuwe Belgische records TRA & TU op Groot BK

Woensdag 11 mei 2016

Op het Groot BK werden weer heel wat Belgische records verbroken!

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

'Meet & Greet' met Arne en Vincent

Zondag 8 mei 2016

Het jongenspaar Arne Van Gelder (Wild Gym) en Vincent Casse (VGL Niel) slaagde erin op het WK in Putian (april 2016) een zilveren medaille te behalen. Na dit WK besliste het duo de samenwerking in deze formatie stop te zetten. Een aantal fans kregen op het Groot BK (7-8 mei - Gent) de gelegenheid met het duo kennis te maken in een 'meet & greet'.

Donna-Donny Truyens gehuldigd op Groot BK

Zondag 8 mei 2016

Donna-Donny Truyens, lid van gymclub Blauwput Omnisport, besliste in februari een punt te zetten achter zijn actieve turncarrière. Op het Groot BK op 7 mei in Gent werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn schitterende prestaties en bijdrage aan de gymsport!

Belgische kampioenen gekend!

Zaterdag 7 mei 2016

We zijn er aan begonnen! Het Groot Belgisch kampioenschap is deze morgen van start gegaan in de Topsporthal in Gent. Dit weekend zien we zo'n 1400 Vlaamse en Waalse gymnasten uit 167 Belgische gymclubs aan het werk. Het zonnetje schijnt buiten volop, maar aan de opkomst te zien weerhoudt dat de gymnastiekliefhebbers niet om te komen supporteren voor hun favoriete gymnasten! We houden jullie via deze weg op de hoogte van de prestaties vandaag. Ook op onze Facebook, Twitter en app kan je terecht voor meer updates.

GymMax domineert Belgisch Kampioenschap Aerobics

Dinsdag 3 mei 2016

Afgelopen weekend, op 30 april, vond het Belgisch Kampioenschap Aerobics Gymnastics plaats in Schelle. Dit Nationale Kampioenschap was aan zijn elfde editie toe. De Dendermondse club GymMax domineerde de wedstrijd en won in 6 van de 16 categorieën de Belgische titel!