Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Tumbling

Start wedstrijdseizoen 2022-2023

Vrijdag 14 oktober 2022

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2022-2023 vind je hier. 

Club in de kijker - Koninklijke Ieperse Turnkring

Woensdag 12 oktober 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Kon. Ieperse Turnkring!

Get moved voor het WK Turnen 2023

Vrijdag 30 september 2022

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Binnen exact 365 dagen zitten we op het puntje van onze stoel, op het puntje van onze stoel in het Sportpaleis in Antwerpen voor het startschot van het WK Turnen. Get moved by Antwerp, Get moved by motion!

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen

Woensdag 28 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is alvast de eerste stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Tijdens onze trainingen kan iedereen op zijn niveau sporten. Bij jou ook?

Maandag 26 september 2022

Elke sporter wil op zijn niveau uitgedaagd worden om bij te leren. Is de training te moeilijk? Dan kan dit leiden tot stress of paniek waardoor de sporter niet gemotiveerd is. Is de training te gemakkelijk? Dan blijft de sporter te veel in zijn comfortzone en zal die niet gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven. Als trainer is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar het optimaal niveau voor elke sporter door te differentiëren.

Onze trainingen bestaan uit Fun, Fitness, Fundamentals en Friendship. De jouwe ook?

Maandag 12 september 2022

Sporters willen graag met plezier sporten (Fun), actief zijn (Fitness), veel bijleren (Fundamentals) én dit samen beleven met hun trainingsvriendjes (Friendship). Als trainer is het dus belangrijk om op deze 4 F-woorden in te zetten en zo te voldoen aan de wensen en noden van de sporters.  

Welke trainersopleiding past bij mij?

Maandag 12 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Deze kan je leren door opleidingen, observaties, reflecties, eigen ervaringen, ... Maar welke trainersopleiding is nu het meest interessant voor jou?

Schrijf je nu in voor het Kaderweekend

Donderdag 8 september 2022

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen voor onze trainers, juryleden en bestuurders. Na twee online edities kan het Kaderweekend eindelijk weer fysiek doorgaan, en dit op 22 en 23 oktober te Gent. Met 245 sessies integreren we naast gymnastiek ook Rope Skipping, Freerunning, Dans, discipline overschrijdende- en bestuurssessies. 

Sam D'Hoop knap 8ste in finale World Games

Zondag 17 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Naast onze acrogymnasten is het in de discipline Tumbling Belgisch kampioen Sam D'hoop die de Belgische driekleur bij de heren verdedigt.

Let the World Games begin

Woensdag 13 juli 2022

Van 7 tot 17 juli staan in Birmingham, USA, de World Games op het programma. Dit internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn verwelkomt zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten. In de disciplines Acro & Tumbling komen onze gymnasten in actie op 15,16 en 17 juli.

Vacature: versterk jij ons sportief- en organisatieteam?

Vrijdag 8 juli 2022

Ben jij thuis in de discipline Rope Skipping en daarnaast ook nog een top organisatietalent? Dan ben jij wie wij zoeken en vervoeg jij binnenkort misschien wel het Gymfed-team!

Data trainersopleidingen Instructeur B en Trainer B online

Dinsdag 5 juli 2022

Het is nog even voor de start van het nieuwe seizoen, maar je kan je nu al inschrijven voor een trainersopleiding! Heb je jouw diploma Initiator behaald en ben je klaar voor de volgende uitdaging? Schrijf je dan snel in voor één van de trainersopleidingen Instructeur B of Trainer B in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool.

Q&A - Team BELGYM naar World Games Acro & Tumbling

Vrijdag 1 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. In de disciplines Acro en Tumbling zien we onze gymnasten op 15,16 en 17 juli in actie. Wij spraken met hen in een exclusieve Q&A richting dit topevent.

Zo ben jij een superheld voor jouw sporters!

Maandag 13 juni 2022

Het seizoen loopt bijna op z'n einde of je gaf misschien al je laatste training. Dit is sowieso een goed moment om even te reflecteren over hoe jij jouw rol als trainer invult. Hoe heb jij het dit seizoen aangepakt? Waar wil je volgend seizoen opnieuw op inzetten of wat zou je beter toch wat anders aanpakken? We geven graag enkele do's en don'ts mee om jouw sporters optimaal te begeleiden.

Q&A - België scoort op het EK Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline

Vrijdag 10 juni 2022

Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline plaats. De Belgische delegatie trok naar Rimini (Italië) om er het beste van zichzelf te geven. Ook benieuwd hoe zij de wedstrijd ervaren hebben? Je leest het in deze exclusieve Q&A!

EK TU TRA DMT 2022 - Zilver voor Brent Deklerck

Zondag 5 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de laatste dag van het EK werden heel wat finales gesprongen door onze gymnasten. 

EK TU TRA DMT 2022 - Goud voor juniores DMT team

Zaterdag 4 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op dag vier van het EK zagen we onze synchroon gymnasten aan het werk op de trampoline en de DMT ploeg juniores die het goud wisten binnen te halen! 

Hoeveel uren trainen verschillende trainingsgroepen best?

Vrijdag 3 juni 2022

Het aantal trainingsuren is belangrijk, maar hoe de trainingen worden ingevuld (krachttraining, houdingsscholing, technieken opbouwen,…) en in welke omstandigheden ze plaats vinden (infrastructuur, opleidingsniveau en expertise trainer, aantal sporters per trainer, …) is nóg belangrijker. Om een houvast te hebben bij het opstellen van de uurregeling per trainingsgroep in een club, geven we in het Gymfed-sportmodel graag enkele richtlijnen mee.

EK TU TRA DMT 2022 - Brons & zilver in teamcompetitie Tumbling & DMT

Vrijdag 3 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de derde dag van het EK kwamen 8 gymnasten in actie in de teamfinales Tumbling & Dubbele Minitrampoline. Beide teams behaalden een medaille!

EK TU TRA DMT 2022 - Dag 2

Donderdag 2 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de tweede dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werd er 1 individuele finale en 1 teamfinale behaald!

EK TU TRA DMT 2022 - Dag 1

Woensdag 1 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de eerste dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werden er 5 finales behaald! 

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline 2022

Dinsdag 31 mei 2022

Begin juni staat in het Italiaanse Rimini het 28ste Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline, Dubbele Minitrampoline op het programma. België zakte met een delegatie van 24 juniores & seniores af naar het la bella Italia om er het beste van zichzelf te geven.

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af

Maandag 30 mei 2022

Van 26 tot 29 mei ging in de Topgymnastiekhal te Gent het Groot BK door. De beste Vlaamse en Waalse gymnasten in 9 disciplines namen het in het A- en B-niveau tegen elkaar op om de Belgische titels.

Belgisch kampioenen Toestelturnen, Tumbling & Trampoline synchroon 2022

Zaterdag 28 mei 2022

Zaterdag 28 mei werd een echte hoogdag in Gent. Honderden gymnasten in de disciplines Toestelturnenn jongens & meisjes, Tumbling, Trampoline, Acro & Rope Skipping kwamen in actie op het Groot Belgisch kampioenschap! 

Uitrol actieplan gezond en ethisch sporten

Dinsdag 24 mei 2022

Onze sporters op een ethisch verantwoorde en gezonde wijze hun favoriete sport levenslang laten beoefenen, een engagement waar we als Gymfed onze leiderschapsrol in opnemen. Concrete taken en acties gebundeld in een actieplan en een traject herstel & integratie vormen een volgende stap binnen de cultuurverandering in onze sport.