Zoeken

Nieuwsberichten

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

Mooie resultaten voor Gym Mol op AGN Cup Ritmiek

Donderdag 28 apr 2016

Afgelopen weekend was Maia (POR) gaststad voor de AGN Cup Ritmiek 2016.

Elizaveta Esina, Lenne Sannen, Kaat Wyers en trainster Els Jeunen (allen Gym Mol) trokken samen met 2 Brusselse gymnasten en jury Irina Rodina naar Portugal om de Belgische kleuren te verdedigen.

Zes medailles voor Forza Ritmica op de Trofeo Internacional Diputacion de Huelva!

Maandag 11 apr 2016

Forza Ritmica Gent nam afgelopen weekend deel aan de Trofeo Internacional Diputacion de Huelva, een internationale wedstrijd Ritmiek in Spanje. Ze keerden huiswaarts met maar liefst 6 medailles: 2x goud voor de groepsoefening en 3x goud en 1x zilver voor Vanina Van Puyvelde. Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Knappe resultaten op de WC Ritmiek in Pesaro!

Maandag 11 apr 2016

Mayté Van Kampen en Anaïs Collin namen begin april deel aan de World Cup Ritmiek in Pesaro (ITA) en zetten beiden mooie resultaten neer!

Update: Pech voor het GoBELGYM-team, Nina Derwael kwetst zich aan hand

Woensdag 23 mrt 2016

Het Belgische meisjesteam bereidt zich momenteel in het Topsportcentrum in Gent voor op de Interland ROU-GER op 3 april in Moeskroen en het Test Event op 15 april in Rio.
Dinsdag 22 maart was echter ook voor de 16-jarige topturnster Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) een off-day.

Algemene Vergadering verkiest leden Raad van Bestuur voor 2016-2020!

Zaterdag 19 mrt 2016

Vandaag (zaterdag 19 maart) vond in Gent de Algemene Vergadering van de Gymnastiekfederatie plaats. De 85 aanwezige club (her)verkozen ook de bestuurders voor de beleidsperiode 2016-2020.

Bekende koppen steunen Team BELGYM in rechte lijn naar het Test Event!

Woensdag 16 mrt 2016

Na Niels Destadsbader, die mee het startschot gaf van de GO BELGYM campagne, volgden tal van collega-bv’s met eigen versies van hun ‘koprol richting Rio’.

Gym Haacht steunt hun gymnast Rune Hermans op weg naar Rio!

Dinsdag 15 mrt 2016

Hoe kan je als club je gymnast steunen op weg naar Rio? Wel door een koprol te maken met alle gymnasten, zoals Gym Haacht dat gedaan heeft!

OTV Nazareth turnt vanaf september 2017 in eigen gymhal!

Vrijdag 11 mrt 2016

Op donderdag 10 maart werd onder grote belangstelling de plannen bekendgemaakt van de nieuwe turnhal voor OTV Nazareth. Hiermee komt, na jaren werken, een droom in vervulling van bestuur, trainers en gymnasten die eindelijk een einde zien komen aan het jarenlang op- en afbreken van de turntoestellen. Het project is uniek in de regio!

Mooie prestaties op de Alina Cup RG Moskou

Maandag 22 feb 2016

Afgelopen weekend vond in Moskou de Alina Cup Ritmiek plaats. Mayté Van Kampen en Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica Gent) namen hier aan deel en zetten beide een mooie prestatie neer!

Dag van de Sportclubbestuurder

Dinsdag 2 feb 2016

In 2016 organiseert het Dynamoproject de 7de editie van de Dag van de Sportclubbestuurder. Dit is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Luik is gaststad voor Eurogym 2018!

Dinsdag 26 jan 2016

De Franstalige vleugel van de Gymnastiekfederatie (Ffg) en de stad Luik brengen voor de tweede keer in de geschiedenis Eurogym naar België. Na een eerste editie in Gent in 2006, zal dit keer Luik tot bijna 5.000 deelnemers uit heel Europa ontvangen voor wat een onvergetelijke tijd beloofd te worden!

Puike prestaties van Ritmiek-gymnasten op de 9th Helioupolis Cup!

Donderdag 21 jan 2016

Afgelopen weekend trokken Kaat Wyers, Lenne Sannen, jury Els Jeunen en coach Mieke richting Athene voor deelname aan het internationaal tornooi Ritmiek 'Heliopolis Cup'. Vrijdagmorgen speelde koning winter parten en na een lange rit met dikke sneeuwvlokken en ellenlange files arriveerden we nog net op tijd om onze vlucht te nemen.

Mieke Praet maakte speciaal voor de Gymfed-website volgend artikel...

Delhaize - KBT partnership wint Belgian Sponsorship Award voor 'Best Return on Investment'!

Vrijdag 15 jan 2016

Gisterenavond - 14 januari 2016 - werden de winnaars van de 2de editie van de Belgian Sponsorship Awards bekend gemaakt in het prestigieuze Plaza Hotel in Brussel. De Belgian Sponsorship Awards is een initiatief van de Belgian sponsorship community en wordt ingericht om jaarlijkse erkenning te bieden aan de meest inspirerende partnerships

We brengen je op de hoogte van alle wedstrijdinfo via 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 dec 2015

Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Wil je eenvoudig de reglementering kunnen downloaden?
Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Ontdek jouw persoonlijke wedstrijdinfo op 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 dec 2015

Wil je weten voor welke activiteiten je door jouw club bent ingeschreven? Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Allereerste M-coaches!

Donderdag 19 nov 2015

De allereerste M-coaches hebben hun certificaat behaald. Onder hen ook Lore Marguillier (Sporttechnisch medewerker recrea / DSKO gymnastiek). PROFICIAT!

Wil jij ook M-coach worden?

Najlae Ou-Ghanem Vlaams Kampioen RG!

Zondag 29 mrt 2015 om 16:51

Discipline in de kijker: Ritmiek bestaat 80 jaar!

Woensdag 25 feb 2015 om 14:39

Dans samen met ons de Gymbodans!

Maandag 22 sep 2014 om 17:34

Belgische kampioenen Ritmiek sinds 1978

Dinsdag 1 okt 2013