Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Ritmiek

Het Gymfed-sportmodel

Woensdag 25 augustus 2021

Gezond en ethisch sporten is met stip een prioriteit binnen onze federatie. Met het startschot van het nieuwe seizoen stellen we dan ook met trots het Gymfed-sportmodel voor. Het Gymfed-sportmodel bundelt onze langetermijnvisie over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. 

Programma's recreatoernooien online

Zondag 15 augustus 2021

Sinds 1 juli konden jullie reeds alle reglementen en programma's van de wedstrijdsport bekijken en nu is ook alles voor de recreatoernooien beschikbaar.

Het sportseizoen is terug!

Maandag 9 augustus 2021

We zijn er klaar voor! Klaar om onze clubs en sporters opnieuw te verwelkomen in het nieuwe sportseizoen. Klaar om iedereen in beweging te brengen en te houden!

Nina Derwael OLYMPISCH KAMPIOEN damesbrug

Zondag 1 augustus 2021

Zondag 1 augustus, na de teamfinale en allroundfinale in Tokyo waar Team BELGYM geschiedenis schreef is het tijd voor de toestelfinales. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) maakt haar favorietenrol waar en kroont zich tot OLYMPISCH KAMPIOEN aan de damesbrug!

Team BELGYM wordt knap 8ste in teamfinale

Dinsdag 27 juli 2021

Dinsdag 27 juli, de teamfinale voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Na een historische 5de plaats tijdens de kwalificaties strijden Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) in deze finale tussen de 8 beste landen.

Team BELGYM haalt teamfinale in Tokyo en schrijft Belgische geschiedenis

Zondag 25 juli 2021

Zondag 25 juli, de kwalificaties voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Verdeeld over 5 subdivisies kwamen de gymnasten in de discipline Toestelturnen meisjes in actie, onder hen 4 Belgische atleten. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) schrijven Belgische geschiedenis en halen 4 finales.

"Team BELGYM: een evenwichtsoefening" op Eén

Donderdag 22 juli 2021

Donderdag 22 juli zendt Eén “Team BELGYM: een evenwichtsoefening” uit, een documentaire over het nationale meisjesteam toestelturnen. De documentaire is een vervolg op het eerste deel dat begin januari op antenne kwam en volgt de gymnasten in hun Olympische voorbereiding.

Ilse Arys, algemeen manager Gymfed: “Na het uitstel van de Spelen in 2020 is het eindelijk zover voor onze gymnasten. We zijn ongelofelijk trots op de weg die alle atleten afgelegd hebben en kijken enorm hard uit om hen tijdens de kwalificaties in actie te zien.”

Gymfed zet verder in op de bevordering van een gezond, ethisch en veilig sportklimaat

Vrijdag 16 juli 2021

Eerder dit jaar presenteerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts het rapport van de Onafhankelijke Onderzoekscommissie Gymnastiek. De commissie formuleerde in dit rapport 13 aanbevelingen die moeten bijdragen aan een geïntegreerd beleid binnen de Gymnastiekfederatie waarbij een gezonde ontwikkeling voorop staat en dit hand in hand met het nastreven van topsportprestaties. Sindsdien heeft Gymfed verschillende acties en initiatieven opgestart of verdergezet ter bevordering van een gezond, ethisch en veilig (top)sportklimaat.

Dynamo Project verdwijnt en wordt Vlaamse Sportfederatie

Woensdag 7 juli 2021

Zag je het ook al? Dynamo Project wordt Vlaamse Sportfederatie. Met een nieuw logo, een nieuwe look & feel en een nieuwe website. Als sportclubbestuurder kan je rekenen op hetzelfde team, dezelfde spirit en dezelfde vertrouwde support.

Team BELGYM Tokyo 2021

Zaterdag 3 juli 2021

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. De gymnasten die de Belgische driekleur vertegenwoordigen in Tokyo werd 3 juli bekend gemaakt.

Corona update vanaf 27 juni

Zondag 27 juni 2021

Vanaf 27 juni worden er nieuwe versoepelingen in de sportprotocollen doorgevoerd, wat moet je weten?

Nieuw in het Gymfed-team

Donderdag 24 juni 2021

Het Gymfed-team telt zo een 50-tal gepassioneerde medewerkers die alles in het werk zetten voor onze clubs en leden. In 2021 mogen we twee nieuwe gezichten verwelkomen in het team Administratie, financiën & ICT, we stellen ze graag aan jullie voor!

Sonja Deneyer beëindigt mooie en succesvolle loopbaan bij Gymfed

Vrijdag 18 juni 2021

Sonja Deneyer trekt op 20 juni, na een succesvolle carrière van meer dan 33 jaar, de Gymfed-deur achter haar dicht. Sonja heeft de federatie zien en doen groeien, ze heeft Gymfed mee gemaakt tot de professionele federatie die ze vandaag is met een uitstekende dienstverlening voor haar clubs.

Wij geloven in jou, jij kan het!

Woensdag 9 juni 2021

We hebben er lang op gewacht en eindelijk is het zo ver! Lichten aan, deuren open, 9 juni is onze dag!

Indoor sporten vanaf 9 juni

Vrijdag 4 juni 2021

Het is zover, lichten aan en deuren open, 9 juni is onze dag! We mogen opnieuw indoor aan de slag voor het beoefenen van onze favoriete sport! Wat moet je weten?

Clubmeetings in alle disciplines, ben jij er ook bij?

Maandag 31 mei 2021

Sinds de zomer van 2020 werken we binnen Gymfed met Overlegplatformen per discipline. Nu - bijna 1 jaar later - willen we graag met jullie terugblikken en vooral vooruit kijken naar een (hopelijk) normaal seizoen! In elke discipline organiseren we daarom een clubmeeting. Hopelijk zien we jou ook online!

Ontdek nu het E-magazine More than Gym #14

Vrijdag 28 mei 2021

Een nieuwe editie van het online magazine More than Gym staat online. Kom alle laatste nieuwtjes te weten van de nationale en internationale toppers!

Taskforce gaat aan de slag met het onderzoeksrapport

Donderdag 27 mei 2021

Vrijdag 16 april maakte minister van Sport Ben Weyts tijdens een persconferentie het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de topsportwerking Toestelturnen Dames te Gent bekend. Dit rapport formuleert 13 aanbevelingen, hiermee gaan we als federatie aan de slag.

Samenstelling oudercomité gekend

Vrijdag 21 mei 2021

Een oudercomité samengesteld uit ouders van actieve topsporters, hiermee willen we als federatie een stem geven aan de ouders binnen onze topsportwerking. Een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van een gezond en ethisch sportklimaat.

Perspectief sportsector

Woensdag 12 mei 2021

Na het overlegcomité op 11 mei hebben we zicht op nieuwe perspectieven voor de sportsector vanaf 9 juni, wat staat er op de planning?

Zet sport niet langer op de reservebank

Zondag 9 mei 2021

58 Vlaamse sportfederaties, 20.000 sportclubs en 1,4 miljoen sporters lanceren open brief aan Overlegcomité en GEMS: “Zet sport niet langer op de reservebank.”

Outdoor sporten in groepen van 25 sporters

Vrijdag 7 mei 2021

Vanaf zaterdag 8 mei staan er versoepelingen in het outdoor sporten op het programma. Outdoor sporten mag in groepen van 25 personen met onderling contact, ongeacht de leeftijd van de sporters. Wat moet je weten?

Start to Skip: Rope Skipping in jouw club!

Dinsdag 27 april 2021

Heb je interesse om een afdeling Rope Skipping te starten in jouw gymclub? Gymfed zorgt volgend seizoen voor alles wat je nodig hebt om van start te gaan!

Reactie Gymfed en coaches op rapport onafhankelijke onderzoekscommissie

Vrijdag 16 april 2021

Het is onze taak om de stemmen van jonge gymnasten te horen, hoe zacht ze soms ook klinken - omdat ze jong zijn, of bang of onzeker. Alleen zo kunnen zij zich op elk moment veilig voelen binnen onze sport“.


Vandaag, 16 april 2021, werd het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de topsportwerking Toestelturnen Dames in Gent bekend gemaakt. Lees hier de reactie van Gymfed alsook de reactie van de betrokken coaches op het rapport.

Een ongeval wat nu? Info voor de clubs

Donderdag 15 april 2021

Gymfed biedt heel wat polissen aan voor haar clubs en leden. Waar je deze verzekeringen en verschillende stappen kan vinden leggen we je hier uit.