Zoeken

Nieuwsberichten

Mis niets van het WK Rope Skipping 2023

Woensdag 12 juli 2023

Van 18 tot 23 juli gaat het (jeugd) wereldkampioenschap Rope Skipping door in Colorado Springs, USA. Onze Belgische delegatie staat te popelen om na 5 jaar opnieuw op een wereldkampioenschap te kunnen staan. 

World Cup Tumbling Coimbra 2023 - 2 finales voor België

Zaterdag 8 juli 2023

Op 7 en 8 juli ging in Coimbra (POR) de tweede World Cup Tumbling van juli door. Voor België zagen we 4 gymnasten aan de aftrap. In totaal werden er 2 finales gesprongen.

Zien we elkaar op het WK Turnen?

Maandag 3 juli 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van het Baloise Team BELGYM, dat kan! En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent.

World Cup Tumbling & Trampoline Santarem 2023 - BRONS voor Louise & Brent

Zaterdag 1 juli 2023

Op 1 en 2 juli gaat in Santarem (POR) een World Cup Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we 7 gymnasten in drie verschillende disciplines aan de aftrap. Op zaterdag 1 juli stonden de kwalificaties op het programma. Er werden in totaal 5 finales verzameld!

74 clubs behaalden dit seizoen het Q4Gym-label!

Vrijdag 30 juni 2023

In het seizoen 2022-2023 behaalden 74 clubs het kwaliteitslabel 'Q4Gym'.
We zagen clubs dit jaar opnieuw recht veren na een moeilijke coronaperiode. De 74 clubs werkten met succes en enthousiasme hun audit af. Proficiat!
Deze clubs worden beloond met incentives uit het Jeugdsportfonds en mogen begin september hun pancarte verwachten!

Wedstrijdseizoen 2022-2023, u was fantastisch!

Vrijdag 30 juni 2023

Half juni sloten onze jongste gymnasten het wedstrijdseizoen 2022-2023 af op de Gymtopia-happening in Jabbeke. Maar liefst 13268 gymnasten, skippers en dansers gaven dit seizoen het beste van zichzelf. Het werd een fantastisch wedstrijdseizoen boordevol hoogtepunten. 

Dit zijn de winnaars van de WK-scholenactie

Donderdag 29 juni 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. In maart lanceerden we een WK-scholenactie om kinderen en jongeren in beweging te brengen. Scholen konden tot gisteren deelnemen aan de winactie om kans te maken op coole WK-prijzen. Vandaag maken we de winnaars bekend!

Jouw stand op het WK Turnen? Dat kan!

Dinsdag 27 juni 2023

Jouw producten promoten op het WK Turnen 2023 in Antwerpen? Ja hoor, het is mogelijk! Als WK-standhouder krijg jij een volledig eigen stand in onze Fanzone, the place to be voor en na de competities. Ga je mee voor deze totaalbeleving en maken we er samen een succesverhaal van?

21 Medailles op Special Olympics Berlijn 2023

Maandag 26 juni 2023

Van 17 tot 25 juni gingen in Berlijn de Special Olympics Wereldspelen door. Duizenden sporters met een intellectuele beperking kwamen in 26 verschillende sporten in actie. Voor België namen 4 gymnasten deel aan de Wereldspelen. In totaal werden 21 medailles verzameld. 

Keziah Langendock zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 22 juni 2023

Keziah Langendock (Gym Passion Herseaux) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Keziah haar topsportleven vaarwel te zeggen.

Nieuw! Kennis- en Inspiratiedocument voor outdoor parkour infrastructuur.

Donderdag 15 juni 2023

Geïnteresseerd in parkour infrastructuur? Benieuwd naar de mogelijkheden? Op zoek naar tips of inzicht in hoe de ruimte de beoefening van parkour beïnvloed? Neem zeker een kijkje en laat je inspireren!

Club in de kijker - K.K.T.S.V. Hou Ende trou Merksem vzw

Donderdag 15 juni 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In juni zetten we een gloednieuwe Gymfed-club in de kijker, maak kennis met Hou ende Trou!

Schitter met jouw dans- of demoteam op het WK Turnen

Woensdag 14 juni 2023

Van 30 september tot 8 oktober 2023 vormt het Antwerps Sportpaleis the place to be voor alle gymnastiekfans voor de grootste gymnastiekcompetitie van het jaar, het WK Turnen. Voor de opening van elke competitiedag zijn we op zoek naar dans- of demoteams die zelf willen schitteren op dit topevenement. 

Met jouw school naar het WK Turnen? Dat kan!

Dinsdag 13 juni 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. Ben jij leerkracht in het basis- of secundair onderwijs en wil jouw school het WK Turnen van dichtbij meemaken? Kom op maandag 2 oktober met jouw klas naar het WK Turnen en neem deel aan de winactie. 

Hoe word je een betere trainer?

Vrijdag 9 juni 2023

Trainers, jullie bepalen in grote mate het succes van de sportclub. Een goed bijgeschoolde trainer is dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van ouders en sporters. 

Naast de initiatorcursus, opleiding Kidies en basisgym in de club, kan je nu ook een opleiding volgen als wedstrijdtrainer om beter feedback te geven, je sporters te motiveren en écht te luisteren naar hun noden. 

Kijk jij ook al uit naar het nieuwe seizoen? Stay tuned!

Vrijdag 9 juni 2023

Jullie werken vermoedelijk de laatste trainingen van dit seizoen af, maar onze coördinatoren en overlegplatformen kijken al vooruit naar het volgende seizoen.

Nagenieten van een geslaagde Best Show Teams Finale 2023

Dinsdag 6 juni 2023

Op zaterdagavond 3 juni 2023 vond de 19de editie van de Best Show Teams Finale plaats in de Topsporthal te Gent. Met maar liefst 1.600 aanwezige supporters een sfeervolle editie!

Q&A - Trampolinecentrum Deinze bestaat 1 jaar! - What's next?

Vrijdag 2 juni 2023

Ondertussen reeds een jaar geleden werd het Trampolinecentrum in Deinze opgestart, de eerste stap richting een gestructureerde topsportwerking voor Trampoline. Ook benieuwd hoe dit eerste jaar verlopen is en hoe de toekomst voor Topsport Trampoline eruit ziet? Trainer Simon Timmerman geeft je een inkijk in het afgelopen jaar en gymnasten Nina en Louise vertellen hun ervaring in het Trampolinecentrum tot nu toe.

Wie wint dit weekend de Best Show Teams Finale 2023?

Vrijdag 2 juni 2023

Het wedstrijdseizoen 2022-2023 zit er bijna op! Afsluiten doen we in stijl met de Best Show Teams Finale, dé apotheose van het dans-, demo- en rope skipping democircuit.

Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen

Dinsdag 30 mei 2023

Van 27 tot 29 mei stonden de Belgische kampioenschappen op het programma, dé afsluiter van een fantastisch wedstrijdseizoen. Onze gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro, Trampoline, Tumbling en Ritmiek gaven dit weekend nog een allerlaatste keer het beste van zichzelf. 

Clubapp - aangepaste online inschrijvingsmodule beschikbaar!

Vrijdag 26 mei 2023

De online inschrijvingsmodule voor de leden werd aangepast aan de nieuwe Clubapp. Clubs kunnen starten met het opzetten van hun inschrijvingsmodule.

Versterk jij ons Gymfed én WK-team?

Vrijdag 26 mei 2023

Krijg je energie van communiceren en organiseren? Ben je een teamplayer en wil je graag het WK Turnen in eigen land mee beleven? Check, join our team!

Maak je klaar voor het Belgisch Kampioenschap TU TRA TRS DMT A-, B-niveau

Maandag 22 mei 2023

We maken ons klaar voor het Belgisch Kampioenschap TU TRA TRS DMT A-, B-niveau! Van 27 tot 29 mei organiseert Gymfed in samenwerking met Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge het Belgisch kampioenschap Tumbling & Trampoline A-, B-niveau. De gymnasten zullen strijden om de Belgische titels in Sport Vlaanderen te Brugge. 

Vier Belgische gymnasten nemen deel aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn

Zondag 21 mei 2023

Om de 4 jaar organiseren Special Olympics International en een gastland de Wereldzomerspelen. Een magisch en spectaculair moment dat meer dan honderd landen samenbrengt in een volledig olympische sfeer. Dit jaar is Duitsland aan de beurt. Voor België komen 4 gymnasten in actie. 

EK Ritmiek - Kwalificaties dag 2

Donderdag 18 mei 2023

Van 17 tot 21 mei gaat het Europees kampioenschap Ritmiek door in Baku, Azerbeidzjan. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) en Béatrice Valeanu (FfG) trekken naar Azerbeidzjan om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op vrijdag 19 mei stond de tweede kwalificatiedag op het programma.