Zoeken

Nieuwsberichten

Eerste kwalificaties achter de rug op WK

Vrijdag 13 apr 2018

Het startschot van de 26ste editie van het wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek werd rond de middag gegeven in de Lotto Arena te Antwerpen. Alle 174 gymnasten kwamen vandaag in actie.

EK TRA-DMT-TU: Teamfinale voor het juniorenteam tumbling

Vrijdag 13 apr 2018

Dag 2 van het Europees kampioenschap begon opnieuw met kwalificaties voor de juniores en seniores. Daarna was het uitkijken naar de Teamfinale Tumbling van de juniores.

EK TRA-DMT-TU: Seniores naar finale!

Donderdag 12 apr 2018

Op het Europees kampioenschap in Baku (AZE) werd vandaag het startschot gegeven van de eerste kwalificaties voor de juniores en seniores. Maar liefst 9 Belgen kwamen in actie.

Club in de kijker - Art Gym

Woensdag 11 apr 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Art Gym is deze maand aan de beurt!

ZILVER voor Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst!

Dinsdag 10 apr 2018

Vandaag, dinsdag 10 april, stonden in de Antwerpse Lotto Arena de finales op de World Age Group Competitions Acrobatische gymnastiek in de leeftijdscategorieën 12-18 en 13-19 jaar op de planning. Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst wisten in de categorie Meisjes drie 13-19 jaar de ZILVEREN medaille in de wacht te slepen.

Finales World Age Group Competitions 12-18 jaar

Dinsdag 10 apr 2018

Vandaag zien we de beste gymnasten 12-18 jaar terug in de finales van de WAGC. Een belangrijke dag voor de 4 Belgische teams die zich wisten de plaatsen voor deze finale!

Zilver voor Noor Careelmont & Laura Fransen op WAGC

Donderdag 5 apr 2018

Vandaag stonden naast de laatste kwalificaties ook de finales op de planning voor de jongste gymnasten op de WAGC. Met maar liefst 3 teams trad België aan in de finales om 16.00 uur deze middag.

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe missen WK in Antwerpen

Dinsdag 3 apr 2018

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) waren ongetwijfeld één van de publieksliefhebbers voor het komende WK Acro in Antwerpen. Omwille van een kwetsuur zullen de meisjes er jammer genoeg niet bij zijn.

Clubs geven vernieuwde Raad van Bestuur alle vertrouwen op Algemene Statutaire Jaarvergadering

Maandag 26 mrt 2018

Zaterdag 24 maart vond in het cultureel centrum 'De Werf' in Aalst de Algemene Statutaire Jaarvergadering van de Gymnastiekfederatie plaats. De 83 vertegenwoordigde clubs (her)verkozen ook vijf bestuurders.

Recrean Skippers uit Oudenaarde 2x Belgisch kampioen op de teamkampioenschappen Rope Skipping

Maandag 26 mrt 2018

Dit weekend stond op het Belgisch Kampioenschap Teams veel op het spel. Per categorie konden de eerste 5 teams een selectie afdwingen voor het WK Rope Skipping dat deze zomer plaatsvindt in Shanghai (CHN). De 4 daaropvolgende teams krijgen de kans om deel te nemen aan het IOT (International Open Tournament).

World Cup Doha - Goud voor Axelle Klinckaert & Brons voor Nina Derwael

Zaterdag 24 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Na de gouden medaille van Nina Derwael aan de Damesbrug op finaledag 1, stonden vandaag de overige vijf Toestelfinales op de planning.

Team BELGYM met ambities naar WK Acro!

Vrijdag 23 mrt 2018

Vrijdag 23 maart werd het Belgische team dat ons land zal vertegenwoordigen op het aankomende Wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek in Antwerpen voorgsteld aan de pers. Op het WK, dat doorgaat van 13 tot 15 april in de Antwerpse Lotto Arena, komen gymnasten in 5 verschillende formaties in actie. In 4 van de 5 categorieën vaardigt België een team af dat onder leiding van headcoach Sergey Tretjakov traint aan de topsportschool in Gent

World Cup Doha - GOUD voor Nina Derwael

Vrijdag 23 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Afgelopen twee dagen gingen de kwalificaties reeds door. De gymnasten van Team BELGYM verzamelden een record van maar liefst 7 toestelfinales!

World Cup Doha - Kwalificatiedag 2

Donderdag 22 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Gisteren turnden de gymnasten al 3 Toestelfinales bij elkaar. Vandaag staan de overige toestellen op de agenda.

Team BELGYM wint Team Challenge in Stuttgart

Zaterdag 17 mrt 2018

In Stuttgart (GER) ging afgelopen dagen de Team Challenge competitie door. Na een zeer sterke kwalificatie van de meisjes gaat het team als 1ste naar de finale. Vandaag knalden de meisjes opnieuw!

Topgymnastiekhal in het nieuw

Vrijdag 16 mrt 2018

Op maandag 12 maart werd de vernieuwde topgymnastiekhal te Gent officieel geopend door Minsiter van Sport Philippe Muyters.

Meisjes GOBELGYM gaan als 1e naar Teamfinale in Stuttgart

Vrijdag 16 mrt 2018

Van 16 - 18 maart gaat in Stuttgart de Team Challenge competitie door. De seniores Toestelturnen jongens en meisjes kwamen vrijdag 16 maart in actie tijdens de kwalificaties.

Club in de kijker - Blauwput Omnisport

Woensdag 14 mrt 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Blauwput Omnisport is deze maand aan de beurt!

5de plaats voor junioren-team op Gymnix

Maandag 12 mrt 2018

Van 8-11 maart stond in Montréal (CAN) de 27ste editie van Gymnix op de planning. Onze vier juniores Toestelturnen meisjes trokken naar Canada om er deel te nemen aan de gerenommeerde internationale competitie!

Ook in 2018 elke dag een spelletje met Multimove

Dinsdag 6 mrt 2018

In 2017 publiceerde Sport Vlaanderen elke maand een beweegkalender vol leuke doe-activiteiten die je thuis met je kinderen kan doen. En ook in 2018 lanceren ze maandelijks nieuwe spelletjes. Leuke en actieve quality-time verzekerd!

Drie keer goud voor Acrotoppers in Portugal

Zondag 4 mrt 2018

Van 2 tot 4 maart kwamen de Belgische Acrogymnasten in actie op de tweede World Cup van het seizoen in Maia (POR). Opnieuw vielen onze gymnasten in de prijzen.

Gymfed komt met nieuw E-magazine - More than Gym

Maandag 26 feb 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. Naast onze website en social media kanalen kiezen we in 2018 resoluut voor een nieuw E-magazine die de alom bekende Gymtalk! zal vervangen. Nieuwe lay-out, interactieve formats, nieuwe rubrieken en een nieuwe naam. Lees alles vanaf nu in More than Gym!

Topsportdiëtiste Inge de Ridder spreekt met More than Gym

Maandag 26 feb 2018

Topsportdiëtiste Inge De Ridder is een vaste waarde voor onze topsporters. Naast haar eigen praktijk werkt ze namelijk ook in opdracht van de Vlaamse Gymnastiekfederatie. Speciaal voor de eerste editie van More than Gym gaf ze ons een duidelijke visie op wat voor haar belangrijk is bij de voeding van (top)sporters.

Club in de kijker - I.V. Dans & Gym

Woensdag 14 feb 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze maand is het de beurt aan I.V. Dans & Gym.

Iedereen turnt - Ex-topsporter Aline Van den Weghe geeft ervaring door

Dinsdag 30 jan 2018

Gymnastiek is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden en goede elementen turnen op de mat. Gymnastiek is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen turnt', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijft dat gymnastiek leeft bij iedereen!