15de plaats voor Luka Van den Keybus in AA-finale

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 23 april 2021   ‐   Tweet

#basel2021

Na de allroundfinale bij de dames is het de beurt aan de heren op het EK Toestelturnen in Basel. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) wist zich tijdens de kwalificaties te plaatsen bij de 24 beste turners. In de allroundfinale wordt hij knap 15de.

Na Jutta Verkest (Gymflex) die knap 10de werd in haar allroundfinale bij de dames verdedigt Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) de Belgische driekleur bij de heren.

Luka doorloopt zijn wedstrijd in dezelfde volgorde als tijdens de kwalificaties en start aan ringen, gevolgd door sprong. Voor Luka een goede volgorde om te starten gezien dit voor hem niet de moeilijkste toestellen zijn. Hij maakt geen grote fouten aan zijn eerste toestel, een diepe landing bij zijn afsprong kost wel enkele punten, 12,766 punten aan de ringen


Op naar sprong. Net zoals tijdens de kwalificaties voert hij een yurchenko dubbele schroef uit, 13,833 punten, mooi Luka. Na twee toestellen zien we hem op de 13de plaats in het allroundklassement.

Tijden de kwalificaties haalde hij aan de herenbrug zijn hoogste score. Ook tijdens de finale turnt haar erg sterk aan dit toestel. Het pasje in de landing van gisteren is vandaag nergens te bespeuren, met een cleane uitvoering gevolgd door een bloklanding krijgt hij 13,900 punten. Een voorlopige 10de plaats in de ranking, good job Luka!

Als 4de toestel komt Luka in actie aan het rek. Ook hier gaat het goed. Luka zit duidelijk in de flow van de wedstrijd en de Belgische delegatie supportert voor onze landgenoot vanuit de tribune. Een mooie rekoefening met klein hopje in de landing levert hem 13,433 punten op. Hiermee doet hij beter dan tijdens de kwalificaties. Een voorlopige score van 53,932 punten en 11de plaats na 4 toestellen.

Op naar de laatste twee toestellen, grond en paard met bogen. Met heel knappe acrobatische reeksen en verschillende bloklandingen scoort hij 14,033 aan grond. Hiermee staat hij voorlopig op de 8ste plaats. Het hoofd koel houden voor het laatste toestel, paard met bogen. Kom op Luka!

In de kwalificaties ging hij in de fout bij zijn afsprong op het paard met bogen. In de finale gaat de afsprong wel goed maar moet hij het paard verlaten in het midden van zijn oefening. Een score van 11,100 punten aan het zenuwslopende paard met bogen. Luka Van den Keybus sluit zijn allroundfinale af met een totaalscore van 79,065 punten en een knappe 15de plaats. Mooi Luka, geniet van dit resultaat! 

Ranking top 3

 1. NAGORNYY Nikita (RUS) - 88,032 punten
 2. BELYAVSKIY David (RUS) - 85,864 punten
 3. KOVTUN Illia (UKR) - 84,864 punten

Zaterdag 24 april starten in Bazel de toestelfinales. Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) staat momenteel eerste reserve aan de Damesbrug. De finales worden LIVE uitgezonden op SPORZA.

 • Zaterdag 24 april: 13.30 - 16.10 uur
  • Dames sprong, damesbrug 
  • Heren grond, paard met bogen, ringen
 • Zondag 25 april: 13.00 - 15.40 uur:
  • Dames: balk, grond 
  • Heren: sprong, herenbrug, rek 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen