Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen meisjes

Interview met de Olympische medaillewinnares Ulla Werbrouck

Woensdag 9 maart 2016

De gymnasten van Team BELGYM kan je bijna elke dag terugvinden in de Gentse Topgymnastiekhal. Daar werken ze hard om alle oefeningen perfect te krijgen voor het Testevent. Ze beschouwen het dus een beetje als hun tweede thuis. In de wandelgangen van die Topgymhal treffen we Ulla Werbrouck aan, zij werkt er als verantwoordelijke voor de Topgymnastiekhal en de Trampoline- en Ritmiekhal. Ulla Werbrouck is een voormalig Belgisch judoka. Ze behoorde jaren tot de wereldtop en werd Olympisch kampioene judo in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Zij weet dus als geen ander hoe je je klaar dient te stomen voor de Spelen en heeft enkele tips voor Team BELGYM!

Team BELGYM doet verslag vanuit Canada!

Dinsdag 1 maart 2016

Zaterdag 27 februari stapten de gymnasten het vliegtuig op richting Montreal om er op 3 maart deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd International Gymnix. De dagen daarvoor werken de gymnasten ook een trainingsstage af in functie van het Test Event. De meisjes houden jullie hier elk om beurt op de hoogte vanuit Canada!

Interview met voormalig Olympisch atlete Ann Simons

Woensdag 24 februari 2016

De meisjes trainen dag in dag uit en zetten telkens alles op alles! Hun sterke prestaties komen er mede dankzij hun entourage, waaronder hun mental coach Ann Simons. Samen met hen werken ze aan hun droom om naar Rio te kunnen gaan.

Selectie Jong Delhaize TOP-team Gymnix bekend!

Vrijdag 19 februari 2016

Dat onze seniores 'on the Road to Rio' zijn, is ons ondertussen allen bekend. Maar ook de Belgische juniores zijn hard aan het trainen om ons land te vertegenwoordigen op belangrijke internationale wedstrijden.

Vandaag turnden 9 talentvolle jongeren van Gymfed en de Franstalige afdeling 'FfGym' van de Koninklijke Belgische Turnbond in het kader van de selectie voor het Europees Kampioenschap toestelturnen voor junioren (25 mei t.e.m. 5 juni 2016) in Bern (SUI) en het internationaal tornooi 'Gymnix' (3-6 maart 2016) in Canada.

Begin april verwelkomt TEAM BELGYM ROU & GER voor een vriendschappelijke interland in MOESKROEN!

Dinsdag 16 februari 2016

Op 3 april ontvangen de meisjes van TEAM BELGYM hun collega's van Roemenië en Duitsland voor een wedstrijd op topniveau. De meisjes worden hiermee voor een eerst en laatste keer geconfronteerd met twee van hun rechtstreekse concurrenten vooraleer ze naar het Test Event in Brazilië trekken...

Team BELGYM turnt eerste selectietest op vrijdag 19.02.2016

Maandag 15 februari 2016

Op 19 februari vindt in de Topsporthal te Gent de eerste selectietest van 2016 plaats voor TEAM BELGYM. Tijdens deze test worden de oefeningen van de gymnasten beoordeeld door vier internationale juryleden. Met het Testevent in het vooruitzicht wordt het dus een spannende dag voor Team BELGYM!

Dag van de Sportclubbestuurder

Dinsdag 2 februari 2016

In 2016 organiseert het Dynamoproject de 7de editie van de Dag van de Sportclubbestuurder. Dit is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Belgische gymnastes trappen #GOBELGYM-campagne af!

Woensdag 27 januari 2016

Donderdag 28 januari 2016 gaf “TEAM BELGYM” de aftrap van de promotiecampagne #GOBELGYM. De meisjes ontvingen de pers in hun thuisbasis te Gent om hen mee op sleeptouw te nemen in hun weg naar RIO, met als eerste belangrijke halte: het Testevent!

Ook Niels Destadsbader rolt voor Team BELGYM! Steun jij ook met een koprol?

Vrijdag 22 januari 2016

Op donderdag 28 januari 2016 gaf “TEAM BELGYM” de aftrap van de promotiecampagne #GOBELGYM. De meisjes ontvingen de pers in hun thuisbasis te Gent om hen mee op sleeptouw te nemen in hun weg naar RIO. Ook jij kan hen steunen in hun Olympische droom door deel te nemen aan "De Langste Koprol"! Want zeg nu zelf, iedereen kan koprollen, toch?

Delhaize - KBT partnership wint Belgian Sponsorship Award voor 'Best Return on Investment'!

Vrijdag 15 januari 2016

Gisterenavond - 14 januari 2016 - werden de winnaars van de 2de editie van de Belgian Sponsorship Awards bekend gemaakt in het prestigieuze Plaza Hotel in Brussel. De Belgian Sponsorship Awards is een initiatief van de Belgian sponsorship community en wordt ingericht om jaarlijkse erkenning te bieden aan de meest inspirerende partnerships

Instructeur of Trainer B start met Module 1

Donderdag 7 januari 2016

Ben jij initiator Gymnastiek of hiermee gelijkgesteld (voorturner, Bachelor of Master LO) dan is het misschien tijd om een stapje hoger te zetten en je verder te bekwamen in jouw specifieke domein als Instructeur B of Trainer B. Of het nu gaat over recreatieve gym of wedstrijdsport binnen een bepaalde discipline, wij hebben een opleiding voor jou op maat...

We brengen je op de hoogte van alle wedstrijdinfo via 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 december 2015

Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Wil je eenvoudig de reglementering kunnen downloaden?
Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Ontdek jouw persoonlijke wedstrijdinfo op 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 december 2015

Wil je weten voor welke activiteiten je door jouw club bent ingeschreven? Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Tegenslag voor turnster Lisa Verschueren

Vrijdag 18 december 2015

Allereerste M-coaches!

Donderdag 19 november 2015

De allereerste M-coaches hebben hun certificaat behaald. Onder hen ook Lore Marguillier (Sporttechnisch medewerker recrea / DSKO gymnastiek). PROFICIAT!

Wil jij ook M-coach worden?

Mooie resultaten van jeugd in Combs-la-Ville

Maandag 16 november 2015

WK Turnen: 2x TOP 20 voor Belgische gymnasten in de Allround Finale!

Woensdag 28 oktober 2015

De komende dagen staan de finales op het programma hier in Glasgow. Eerst waren er de teamfinales, waar de mannen en vrouwen van de 8 beste landen streden om de wereldtitel. Gisteren zagen we in de Allround Finale, onze eigen Rune Hermans & Lisa Verschueren aan het werk en vandaag komt 1ste reserve Florian Landuyt uit in de AA-finale bij de mannen, na forfait van Fabian Hambüchen. De laatste twee dagen staan de toestelfinales op het programma!

WK Turnen: finales LIVE te volgen!

Dinsdag 27 oktober 2015

De komende dagen staan de finales op het programma hier in Glasgow.
8 landen zullen strijden om voor de podiumplaatsen en ik heb goed nieuws voor alle turnfans! De wedstrijd is LIVE te volgen via de liveticker op onze Gymfed-app, maar ook via de Live-stream van NOS of op BBC (tv)!

WK Turnen: een paar reacties van onze Belgische meisjes

Zaterdag 24 oktober 2015

Het Delhaize TOP-team bij de meisjes slaagde er op het WK Turnen in Glasgow in zich bij de Top-16 te plaatsen wat hen in het selectietraject voor de Spelen houdt. We verzamelden een paar reacties...

WK Turnen 2015: Delhaize TOP-team meisjes naar Testevent in Rio

Zaterdag 24 oktober 2015

Op het WK artistieke gymnastiek in Glasgow heeft het Delhaize TOP-team meisjes zich geplaatst voor het olympisch testevent in Rio (april 2016). Daar zijn nog vier olympische tickets te verdienen. Lisa Verschueren en Rune Hermans mogen naar de individuele allroundfinale.

WK Turnen: kwalificatiedag 2 meisjes: LIVE uit Glasgow

Zaterdag 24 oktober 2015

Vandaag is het de kwalificatiewedstrijd van de dames op het WK Turnen in Glasgow. Gisteren zagen we 12 landen aan het werk, vandaag zijn de overige 12 landen aan de beurt. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen.

WK Turnen: kwalificatiewedstrijden dames - dag 1

Vrijdag 23 oktober 2015

Vandaag en morgen zijn het de kwalificatiewedstrijden van de dames op het WK Turnen in Glasgow. We zien de 24 beste teams van het WK 2014 aan de start. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen.
Vandaag worden er 6 subdivisies afgewerkt, morgen staan de overig 12 op het programma. Het Belgische team komt in actie in subdivisie 8. In de mixed groups zien gymnasten van landen aan het werk die zich als team niet wisten te plaatsen voor dit WK en zich via een individueel traject nog proberen te selecteren voor de Olympische Spelen.

WK Turnen: L.I.V.E. verslaggeving via de Gymfed-app!

Donderdag 22 oktober 2015

Van het WK Turnen in Glasgow, naar de Spelen in Rio! Binnen enkele dagen kan de Olympische droom werkelijkheid worden voor het Delhaize TOP-team en de vele andere deelnemers van de 46ste editie van de Wereldkampioenschappen Artistieke Gymnastiek!

WK Turnen: selectie Delhaize TOP-team bekend!

Vrijdag 16 oktober 2015

Novara Cup: Delhaize TOP-team derde na Roemenië en Italië

Zaterdag 10 oktober 2015