Zoeken

Nieuwsberichten

Japan wint Teamfinale bij de mannen!

Dinsdag 9 aug 2016

Op maandag 8 augustus vond de teamfinales van de mannen plaats op de Olympische Spelen in Rio. De acht beste landenteams van de kwalificatiewedstrijd kwamen in actie.

Nina Derwael in Olympische allroundfinale!

Maandag 8 aug 2016

Het Delhaize TOP-team meisjes heeft met een totaalscore van 167.838 een mooie kwalificatiewedstrijd geturnd, maar grijpt naast een ticket voor de teamfinale. Ze eindigden op de 12de plaats. Met een totaalscore van 56.532 punten kan Nina Derwael zich plaatsen voor de individuele allroundfinale (24 besten). Ze maakte ook indruk op de brug met ongelijke leggers, maar kon uiteindelijk niet doorstoten tot de finale van de 8 besten.

Team BELGYM meisjes turnt mooie kwalificatiewedstrijd en laat schitterende indruk na!

Zondag 7 aug 2016

Vandaag (zondag 7 augustus) was het de beurt aan de meisjes van het Team BELGYM op de Spelen in Rio. Ze mochten meteen aan de slag in de eerste van vijf subdivisies. Onze turnmeisjes turnden een prima wedstrijd zonder grote fouten mee te nemen in de eindscore en verzamelden 167.838 punten. Hoe ver ze hiermee eindigen in de rangschikking weten we pas deze nacht (rond 3.00 uur) als alle vijf de subdivisies zijn afgewerkt.

OS Rio: Dennis Goossens plaatst zich voor de toestelfinale aan de ringen en schrijft Belgische turngeschiedenis!

Zaterdag 6 aug 2016

Vandaag, 6 augustus, heeft Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunsters) gymgeschiedenis geschreven door zich als eerste Belgische gymnast ooit te kwalificeren voor een toestelfinale op de Olympische Spelen. De 22-jarige gymnast uit Elversele had aangegeven dat hij in Rio voor de finale aan de ringen zou gaan en maakt hiermee zijn Olympische ambities waar!

RIO 2016: de turncompetitie in cijfers!

Vrijdag 5 aug 2016

De selectieprocedure voor de Olympische Spelen was lang en hard. Maar wie haalde uiteindelijk de selectie?

Belgische turners op de Spelen sinds 1900

Woensdag 20 jul 2016

Gymnastiek is een van de sporten die sinds de vernieuwde 1896 op het programma staan van de vernieuwde Olympische Spelen. 32 jaar lang was er enkel een competitie voor mannen. Sinds 1928 (Amsterdam) werden ook vrouwen toegelaten.

Dit zijn de gymnasten van het Team BELGYM voor Rio! Bekijk ook de video's!

Woensdag 29 jun 2016

Vandaag (woensdag 29 juni) stelde de Koninklijke Belgische Turnbond onder grote persbelangstelling het Team BELGYM van de meisjes voor de Olympische Spelen in Rio voor. Bij de jongens was reeds bekend dat Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) ons land vertegenwoordigt op de Spelen.

Team BELGYM behaalt nog 8 medailles op toestelfinales van NK in Rotterdam!

Zondag 26 jun 2016

Op zondag 26 juni vonden de toestelfinales plaats op het Open Nederlands kampioenschap in Rotterdam.
Voor het Team BELGYM een uitstekende gelegenheid om voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd te kunnen turnen op een podium. En ze lieten er zich opmerken!

Dennis Goossens Belgische turner op de Olympische Spelen!

Zaterdag 25 jun 2016

Vandaag (zaterdag 25 juni) nam het Team BELGYM deel aan NK Turnen in Nederland. In een uitverkochte Ahoy turnden de jongens en meisjes hun laatste selectiewedstrijd. Dennis Goossens wist als enige turner de selectienorm te halen en wordt door de Koninklijke Belgische Turnbond aan het BOIC voorgedragen als de Belgische turner op de Spelen.

Resultaten Technische testen voor de jongens toestelturnen

Zondag 29 mei 2016

De Technische testen Toestelturnen jongens gingen door in het weekend van 28-29 mei in de BLOSO-gymnastiekhal te Brugge.

Dennis Goossens wordt 7de in zijn eerste EK-finale!

Zondag 29 mei 2016

De 23-jarige Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) wist op de kwalificatiewedstrijd van het Europees kampioenschap Turnen in Bern door te stoten tot de Top-8 aan de ringen. Goed voor een finale die deze morgen geturnd werd. Dennis eindigde knap op een 7de plaats. Het is de eerste keer dat een Belgische turner zich kon plaatsen voor de ringenfinale van een EK.

EK junioren: Takumi 14e en Noah 21e in allroundfinale!

Vrijdag 27 mei 2016

Voor de allroundfinale op het EK voor junioren wisten zich twee Belgische gymnasten te selecteren. Noah Kuavita (SILOK Deurne) en de Waalse gymnast Takumi Onoshima mochten deze avond (vrijdag 27 mei) aan de slag in de finale met de 24 beste allroundgymnasten van het tornooi.

EK Turnen: herenploeg eindigt 9de, toestelfinale voor Dennis Goossens!

Donderdag 26 mei 2016

Vandaag kwam het Team BELGYM jongens in actie op het Europees kampioenschap Turnen in Bern. Ze eindigden op een 9de plaats met 250.146 punten en missen hiermee net een plaats voor de teamfinale.
De 23-jarige Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) kan zich met een persoonlijke recordscore (15.336 punten) selecteren voor de toestelfinale aan de ringen!

Belgische jongens eindigen 9de op EK voor junioren in Bern!

Woensdag 25 mei 2016

De Belgische junioren jongens turnden hun kwalificatiewedstrijd op het Europees kampioenschap in Bern. De gymnasten, geboren in 1999-2001, eindigden na een spannende wedstrijd op een verdienstelijke 9de plaats met 236,694 punten.

EK Toestelturnen Junioren jongens van start!

Woensdag 25 mei 2016

Van 25 tot 29 mei vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de jongens plaats in Bern. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties.

EK-junioren turnen hoopgevende selectietest! Foto's online!

Zondag 15 mei 2016

Op vrijdag 13 mei turnden de Belgische en Nederlandse junioren een selectietest voor het EK voor junioren dat plaatsvindt eind mei in Bern. Onze fotografen Els De Nil en Mathias Hikketik waren er bij en maakten een mooie fotoreportage!

Dennis Goossens eindigt 5de in finale World Cup in Varna

Zondag 15 mei 2016

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en ringenspecialist Dennis Goossens (TK De Kerels Waasmunster) namen deel aan de World Cup-competitie in Varna (Bulgarije). Dennis stootte door tot de finale in zijn favoriete onderdeel en eindigde er vijfde.

Alle foto's & resultaten Groot BK online!

Donderdag 12 mei 2016

Op het Groot BK werden een heleboel foto's genomen. Deze staan intussen allemaal online Wil je zien of jij er ook tussen staat? Neem dan snel een kijkje! Ook de resultaten van alle disciplines kan je daar terugvinden.

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

Donna-Donny Truyens gehuldigd op Groot BK

Zondag 8 mei 2016

Donna-Donny Truyens, lid van gymclub Blauwput Omnisport, besliste in februari een punt te zetten achter zijn actieve turncarrière. Op het Groot BK op 7 mei in Gent werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn schitterende prestaties en bijdrage aan de gymsport!

Definitieve selectie EK junioren jongens gekend!

Donderdag 28 apr 2016

Van 25 tot en met 29 mei vindt het Europees kampioenschap toestelturnen plaats in Bern. De afgelopen weken werden er verschillende selectietesten afgewerkt in binnen -en buitenland. De definitieve selectie bij de jongens junioren is nu gekend!

Test Event: Team Belgym jongens eindigt 7de met recordscore! Foto's en video's online!

Zondag 17 apr 2016

Op zaterdag 16 april turnde het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Het Belgische mannenteam geraakte door het forfait van Wit-Rusland alsnog in de Top-16 van dit olympisch kwalificatietornooi. Met een recordscore van 342.534 punten eindigde het mannenteam mooi op een 7de plaats. De teamtickets voor de Spelen gaan naar: Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk.

Test Event: interview Team Belgym jongens na de podiumtraining

Vrijdag 15 apr 2016

Het Delhaize TOP-team van de jongens turnde gisteren (donderdag 14 april) hun podiumtraining op het Test Event in Rio.
Op deze podiumtraining werkten Jimmy, Maxime, Daan en Bram de zes toestellen af. Dennis nam ringen, sprong en grond voor zijn rekening en Siemon zagen we aan paard, sprong en grond.
We hadden de volgende ochtend een korte babbel...

Test Event: ploegsamenstelling jongens blijft na podiumtraining ongewijzigd! Eerste video's online!

Vrijdag 15 apr 2016

Op zaterdag 16 april turnt het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Vandaag (donderdag 14 april) stond voor hen de podiumtraining op het programma.