Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Rope Skipping

Coach@home - een handige Gymfed-tool

Dinsdag 8 december 2020

Ben jij al ingelogd in 'Mijn Gymfed'? Via je persoonlijk profiel ontdek je tal van Gymfed-tools die speciaal ontwikkeld werden voor onze clubs, leden, juryleden en trainers. Super handig voor een vlot en gymtastisch sportjaar, ontdek ze snel!

E-magazine More than Gym #12 nu online

Woensdag 2 december 2020

De 12de editie van het online magazine More than Gym staat klaar voor jullie! 

Update richtlijnen sport 2 november

Zondag 1 november 2020

Na het overlegcomité op vrijdag 30 oktober, waar strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus werden aangekondigd, werd op 1 november een nieuw ministerieel besluit gepubliceerd. In dit nieuw MB, dat van toepassing is vanaf 2 november, werden aanpassingen doorgevoerd inzake het indoor sporten voor kinderen tot en met 12 jaar.


Onze organisaties in 2021!

Donderdag 29 oktober 2020

Ondanks de moeilijke en sportarme periode waar we nu voor staan durven we toch hoopvol vooruit te kijken naar 2021!

Mijn trainingsgroepen - een handige Gymfed-tool voor trainers

Dinsdag 27 oktober 2020

Ben jij al ingelogd in 'Mijn Gymfed'? Via je persoonlijk profiel ontdek je tal van Gymfed-tools die speciaal ontwikkeld werden voor onze clubs, leden, juryleden en trainers. Super handig voor een vlot en gymtastisch sportjaar, ontdek ze snel! Met Mijn trainingsgroepen communiceer je zeer gemakkelijk met je groep.

Kaderweekend@home NU online!

Zaterdag 24 oktober 2020

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen. Dit seizoen bieden we met het Kaderweekend@Home onze trainers, juryleden en bestuurders een Corona-proof editie. Met 40 online sessies en 6 LIVE webinars geven we de aftrap van de eerste editie van het online opleidingsweekend “Kaderweekend@home”.

Aangescherpte maatregelen sportsector

Vrijdag 23 oktober 2020

Na het ingaan van CODE ORANJE in de sportsector op 14 oktober werden vandaag, vrijdag 23 oktober, striktere maatregelen vastgelegd inzake sportwedstrijden en kampen voor de komende periode.

Samen voor zorgeloos sporten

Vrijdag 16 oktober 2020

Het Coronavirus heeft ons nog steeds stevig in de greep, sinds woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Wij volgen de nieuwe regels en gaan voor samen opnieuw zorgeloos sporten, doen jullie mee?

Code ORANJE vanaf 14 oktober

Maandag 12 oktober 2020

Vanaf woensdag 14 oktober schakelen we in de sportsector over naar CODE ORANJE. Indoor sporten voor +12 jaar is vanaf dan enkel contactloos toegelaten.

Kijk niet weg

Maandag 5 oktober 2020

Kijk niet weg, een campagne van hulplijn 1712 over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. Samen evolueren naar een positief en veilig sportklimaat.

Beeldmateriaal oefenstof Gymtopia beschikbaar

Woensdag 23 september 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en daarom hebben we de oefenstof van Gymtopia - het nieuwe (sporttechnische) programma voor 7- en 8-jarigen - in beeld gebracht.

Afscheid bestuursleden Gymfed

Vrijdag 18 september 2020

Zaterdag 5 september stond de online Algemene Statutaire Jaarvergadering op het programma. Met de verkiezing van de nieuwe Raad van Bestuur van Gymfed nemen we ook afscheid van 3 bestuurders.

E-magazine More than Gym #11 nu online

Woensdag 16 september 2020

Gymtastisch sporten, daar staan we voor!

Zaterdag 29 augustus 2020

Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Gymfed stelt samen met haar clubs alles in het werk om alle leden een Gymtastisch sportseizoen te bezorgen!

Heropstart sportsector in kleurencodes

Woensdag 26 augustus 2020

Om de sportsector zo goed mogelijk te ondersteunen in de opstart van het nieuwe seizoen werd, analoog naar het onderwijs, een systeem met kleurencodes voor de sport uitgewerkt. Deze codes staan voor de ernst van de Coronasituatie in ons land op dat moment en dus ook voor welke maatregelen er op dat moment zullen gelden.

Gymfed tot uw dienst

Woensdag 26 augustus 2020

Het nieuwe sportseizoen staat voor de deur, het Gymfed-team kijkt er naar uit om samen met haar clubs de sporters een gymtastisch jaar te bezorgen. Naast nieuwe projecten en initiatieven brengt de start van het nieuwe seizoen eveneens enkele wijzigingen in onze organisatiestructuur met zich mee.

Opstart Gymfed-seizoen

Donderdag 13 augustus 2020

Samen met onze clubs streven we er naar om zoveel mogelijk leden aan het sporten te krijgen in het nieuwe seizoen. Dit kan uiteraard enkel en alleen indien de geldende Corona-maatregelen door ieder van ons gerespecteerd worden.

Update 13.08 Corona - Sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 13 augustus 2020

Antwerps gouverneur Cathy Berx kondigt tijdens persconferentie (12/8/2020) een nieuwe aanpassing aan voor sporten in Antwerpen.

Update 31.07 Coronavirus - Update protocollen

Vrijdag 31 juli 2020

Om de sportbeoefening verantwoord en veilig te laten verlopen, heeft de klankbordgroep voor de heropstart van de sportsector gedragscodes en protocollen uitgewerkt voor verschillende doelgroepen.

Corona: sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 30 juli 2020

In de provincie Antwerpen is alleen contactloos sporten toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Update 29.07 Coronavirus - Info sportsector

Woensdag 29 juli 2020

Naar aanleiding van de Veiligheidsraad afgelopen maandag 27 juli en de verwarring inzake de sportsector kunnen we onze clubs meegeven dat de regels voor de sportsector zoals gecommuniceerd op 1 juli, voorlopig, behouden blijven.

Reactie Gymfed recente gebeurtenissen

Dinsdag 28 juli 2020

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft de afgelopen dagen het belang van een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving, evenals de prioriteit die dit krijgt binnen haar beleid, meermaals benadrukt.

Update coronavirus: nood aan verduidelijking

Dinsdag 28 juli 2020

Er heerst heel wat onduidelijkheid inzake de communicatie van de Veiligheidsraad omtrent de sportmogelijkheden voor de komende periode. Van zodra deze duidelijkheid er is communiceert Gymfed via haar kanalen.

Gymfed draagt ethisch en gezond sporten hoog in het vaandel

Zaterdag 25 juli 2020

Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Meer dan ooit is er aandacht voor de noodzaak aan een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving. Voor Gymfed is en blijft dat een prioriteit voor haar sportief beleid, zowel in de breedtesport als in de topsport.

Blijf volhouden!

Vrijdag 17 juli 2020

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt weer snel te stijgen. Experten spreken nu onomwonden van "het begin van de tweede coronagolf" Het is superbelangrijk om alle maatregelen op vlak van hygiëne en veiligheid strikt te volgen