Zoeken

Nieuwsberichten

Test Event: interview Team Belgym jongens na de podiumtraining

Vrijdag 15 apr 2016

Het Delhaize TOP-team van de jongens turnde gisteren (donderdag 14 april) hun podiumtraining op het Test Event in Rio.
Op deze podiumtraining werkten Jimmy, Maxime, Daan en Bram de zes toestellen af. Dennis nam ringen, sprong en grond voor zijn rekening en Siemon zagen we aan paard, sprong en grond.
We hadden de volgende ochtend een korte babbel...

Test Event: ploegsamenstelling jongens blijft na podiumtraining ongewijzigd! Eerste video's online!

Vrijdag 15 apr 2016

Op zaterdag 16 april turnt het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Vandaag (donderdag 14 april) stond voor hen de podiumtraining op het programma.

UPDATE: Test Event 15 april: podiumtraining meisjes

Vrijdag 15 apr 2016

Op 16 april (jongens) en 17 april (meisjes) turnt het Delhaize TOP-team op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Spelen. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties op dit Event.
De wedstrijden worden LIVE gebracht via de Gymfed-app (gratis te downloaden in de App Store en Google Play).
We houden jullie ook hier regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwtjes vanuit Rio!

Update: Jonas Delvael stunt met 4 medailles op Junior Team Cup Berlin!

Zaterdag 9 apr 2016

Onze juniorjongens toestelturnen zijn momenteel aan het werk op de Junior Team Cup Berlijn. Dit prestigieuze tornooi mocht dit jaar een deelnemersveld verwelkomen van meer dan 20 verschillende landen die samen 38 ploegen afvaardigden. Een unicum in zijn soort. Naast alle Europese toplanden (enkel ITA & GBR ontbreken) zijn ook China en Amerika er present! Voor België kadert deze wedstrijd in het selectietraject van het Europees Kampioenschap toestelturnen jongens dat eind mei in het Zwitserse Bern plaatsvindt.

Topweekend voor Vlaamse gymnasten!

Maandag 4 apr 2016

Afgelopen weekend lieten onze topgymnasten zich opmerken op verschillende internationale competitie.

Brons voor Dennis Goossens op World Cup in Cottbus!

Zaterdag 2 apr 2016

Turner Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunsters) is er in geslaagd een bronzen medaille te behalen aan de ringen op de 40ste editie van de "Turnier Der Meister’, de populaire World Cup Turnen in Cottbus (Duitsland).

Update: Pech voor het GoBELGYM-team, Nina Derwael kwetst zich aan hand

Woensdag 23 mrt 2016

Het Belgische meisjesteam bereidt zich momenteel in het Topsportcentrum in Gent voor op de Interland ROU-GER op 3 april in Moeskroen en het Test Event op 15 april in Rio.
Dinsdag 22 maart was echter ook voor de 16-jarige topturnster Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) een off-day.

Algemene Vergadering verkiest leden Raad van Bestuur voor 2016-2020!

Zaterdag 19 mrt 2016

Vandaag (zaterdag 19 maart) vond in Gent de Algemene Vergadering van de Gymnastiekfederatie plaats. De 85 aanwezige club (her)verkozen ook de bestuurders voor de beleidsperiode 2016-2020.

DTP-Pokal in Stuttgart: Jimmy, Maxime en Daan verzekeren zich van ticket voor Test Event! Nu ook foto's online!

Vrijdag 18 mrt 2016

Op zaterdag 18 maart namen 8 turners van het Team Belgym deel aan de Team Challenge (DTP-Pokal) in Stuttgart. De inzet van de wedstrijd was een ticket voor het Test Event dat half april in Rio plaatsvindt.

Bekende koppen steunen Team BELGYM in rechte lijn naar het Test Event!

Woensdag 16 mrt 2016

Na Niels Destadsbader, die mee het startschot gaf van de GO BELGYM campagne, volgden tal van collega-bv’s met eigen versies van hun ‘koprol richting Rio’.

Gym Haacht steunt hun gymnast Rune Hermans op weg naar Rio!

Dinsdag 15 mrt 2016

Hoe kan je als club je gymnast steunen op weg naar Rio? Wel door een koprol te maken met alle gymnasten, zoals Gym Haacht dat gedaan heeft!

OTV Nazareth turnt vanaf september 2017 in eigen gymhal!

Vrijdag 11 mrt 2016

Op donderdag 10 maart werd onder grote belangstelling de plannen bekendgemaakt van de nieuwe turnhal voor OTV Nazareth. Hiermee komt, na jaren werken, een droom in vervulling van bestuur, trainers en gymnasten die eindelijk een einde zien komen aan het jarenlang op- en afbreken van de turntoestellen. Het project is uniek in de regio!

Interview met de Olympische medaillewinnares Ulla Werbrouck

Woensdag 9 mrt 2016

De gymnasten van Team BELGYM kan je bijna elke dag terugvinden in de Gentse Topgymnastiekhal. Daar werken ze hard om alle oefeningen perfect te krijgen voor het Testevent. Ze beschouwen het dus een beetje als hun tweede thuis. In de wandelgangen van die Topgymhal treffen we Ulla Werbrouck aan, zij werkt er als verantwoordelijke voor de Topgymnastiekhal en de Trampoline- en Ritmiekhal. Ulla Werbrouck is een voormalig Belgisch judoka. Ze behoorde jaren tot de wereldtop en werd Olympisch kampioene judo in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Zij weet dus als geen ander hoe je je klaar dient te stomen voor de Spelen en heeft enkele tips voor Team BELGYM!

Mannenteam toch naar Testevent!

Donderdag 25 feb 2016

Het Belgische mannenteam mag dan toch deelnemen aan het TESTEVENT dat plaatsvindt in april 2016 in Rio. Het team van Wit-Rusland gaf forfait en daarmee schuift België (dat 17de werd tijdens het WK) in de Top-16 ranking. De teams die op het WK eindigden op plaats 9 tot 16 krijgen op het Test Event een ultieme kans op de laatste 4 tickets voor de Olympische Spelen te behalen.

Junioren turnen interland BEL-FRA

Dinsdag 23 feb 2016

Nog meer spektakel op de Provinciale Voorronde van 5 maart: naast de senioren die er 's avonds hun eerste selectietest turnen in functie van de Olympische Spelen turnen ook onze nationale junioren hun eerste belangrijke wedstrijd: de juniorinterland BEL - FRA! Voor hen is de inzet uiteraard niet Rio, maar wel het Europees Kampioenschap Artistiek Turnen te Bern. Kom hen dus zeker aanmoedigen in hun Road to Bern!

De weg naar Rio blijft ook open voor twee Belgische turners!

Maandag 22 feb 2016

In oktober slaagde het mannenteam er op het WK Turnen in Glasgow helaas net niet in een ticket te bemachtigen voor het Testevent. Toch worden ze beloond voor het traject dat ze reeds aflegden. Doordat ze zich plaatsten bij de 24 beste teams van het WK 2014 in Nanning mogen er 2 gymnasten afreizen naar het Testevent in Rio. Uiteindelijk zal er zich een gymnast, na één verdere kwalificatieprocedure, kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen!

UPDATE: World Challenge Cup Baku: zilveren medaille voor Maxime Gentges op paard met bogen!

Zondag 21 feb 2016

Het Olympisch jaar is goed begonnen voor de Waalse turner Maxime Gentges (GC Malmedy). Hij wist zich dit weekend te kwalificeren voor drie toestelfinales op de World Challenge Cup in Baku. Op het paard haalden hij deze morgen (21.02) een zilveren medaille!

Dag van de Sportclubbestuurder

Dinsdag 2 feb 2016

In 2016 organiseert het Dynamoproject de 7de editie van de Dag van de Sportclubbestuurder. Dit is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Luik is gaststad voor Eurogym 2018!

Dinsdag 26 jan 2016

De Franstalige vleugel van de Gymnastiekfederatie (Ffg) en de stad Luik brengen voor de tweede keer in de geschiedenis Eurogym naar België. Na een eerste editie in Gent in 2006, zal dit keer Luik tot bijna 5.000 deelnemers uit heel Europa ontvangen voor wat een onvergetelijke tijd beloofd te worden!

Delhaize - KBT partnership wint Belgian Sponsorship Award voor 'Best Return on Investment'!

Vrijdag 15 jan 2016

Gisterenavond - 14 januari 2016 - werden de winnaars van de 2de editie van de Belgian Sponsorship Awards bekend gemaakt in het prestigieuze Plaza Hotel in Brussel. De Belgian Sponsorship Awards is een initiatief van de Belgian sponsorship community en wordt ingericht om jaarlijkse erkenning te bieden aan de meest inspirerende partnerships

Instructeur of Trainer B start met Module 1

Donderdag 7 jan 2016

Ben jij initiator Gymnastiek of hiermee gelijkgesteld (voorturner, Bachelor of Master LO) dan is het misschien tijd om een stapje hoger te zetten en je verder te bekwamen in jouw specifieke domein als Instructeur B of Trainer B. Of het nu gaat over recreatieve gym of wedstrijdsport binnen een bepaalde discipline, wij hebben een opleiding voor jou op maat...

We brengen je op de hoogte van alle wedstrijdinfo via 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 dec 2015

Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Wil je eenvoudig de reglementering kunnen downloaden?
Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Ontdek jouw persoonlijke wedstrijdinfo op 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 dec 2015

Wil je weten voor welke activiteiten je door jouw club bent ingeschreven? Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Allereerste M-coaches!

Donderdag 19 nov 2015

De allereerste M-coaches hebben hun certificaat behaald. Onder hen ook Lore Marguillier (Sporttechnisch medewerker recrea / DSKO gymnastiek). PROFICIAT!

Wil jij ook M-coach worden?

Uchimura pakt wereldtitel voor de ZESDE maal op rij! - Florian moet wedstrijd vroegtijdig verlaten

Vrijdag 30 okt 2015

Een bewogen finale nadat Florian Landuyt, de enige gymnast die onze nationale driekleur zou verdedigen in de AA-finale, de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten na blessure aan grond.

Koning Kohei Uchimura (JPN) deed het echter wél opnieuw en wordt voor de ZESDE keer op rij gekroond tot wereldkampioen!