Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen jongens

EK-junioren turnen hoopgevende selectietest! Foto's online!

Zondag 15 mei 2016

Op vrijdag 13 mei turnden de Belgische en Nederlandse junioren een selectietest voor het EK voor junioren dat plaatsvindt eind mei in Bern. Onze fotografen Els De Nil en Mathias Hikketik waren er bij en maakten een mooie fotoreportage!

Dennis Goossens eindigt 5de in finale World Cup in Varna

Zondag 15 mei 2016

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en ringenspecialist Dennis Goossens (TK De Kerels Waasmunster) namen deel aan de World Cup-competitie in Varna (Bulgarije). Dennis stootte door tot de finale in zijn favoriete onderdeel en eindigde er vijfde.

Alle foto's & resultaten Groot BK online!

Donderdag 12 mei 2016

Op het Groot BK werden een heleboel foto's genomen. Deze staan intussen allemaal online Wil je zien of jij er ook tussen staat? Neem dan snel een kijkje! Ook de resultaten van alle disciplines kan je daar terugvinden.

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

Donna-Donny Truyens gehuldigd op Groot BK

Zondag 8 mei 2016

Donna-Donny Truyens, lid van gymclub Blauwput Omnisport, besliste in februari een punt te zetten achter zijn actieve turncarrière. Op het Groot BK op 7 mei in Gent werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn schitterende prestaties en bijdrage aan de gymsport!

Definitieve selectie EK junioren jongens gekend!

Donderdag 28 april 2016

Van 25 tot en met 29 mei vindt het Europees kampioenschap toestelturnen plaats in Bern. De afgelopen weken werden er verschillende selectietesten afgewerkt in binnen -en buitenland. De definitieve selectie bij de jongens junioren is nu gekend!

Test Event: Team Belgym jongens eindigt 7de met recordscore! Foto's en video's online!

Zondag 17 april 2016

Op zaterdag 16 april turnde het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Het Belgische mannenteam geraakte door het forfait van Wit-Rusland alsnog in de Top-16 van dit olympisch kwalificatietornooi. Met een recordscore van 342.534 punten eindigde het mannenteam mooi op een 7de plaats. De teamtickets voor de Spelen gaan naar: Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk.

Test Event: interview Team Belgym jongens na de podiumtraining

Vrijdag 15 april 2016

Het Delhaize TOP-team van de jongens turnde gisteren (donderdag 14 april) hun podiumtraining op het Test Event in Rio.
Op deze podiumtraining werkten Jimmy, Maxime, Daan en Bram de zes toestellen af. Dennis nam ringen, sprong en grond voor zijn rekening en Siemon zagen we aan paard, sprong en grond.
We hadden de volgende ochtend een korte babbel...

Test Event: ploegsamenstelling jongens blijft na podiumtraining ongewijzigd! Eerste video's online!

Vrijdag 15 april 2016

Op zaterdag 16 april turnt het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Vandaag (donderdag 14 april) stond voor hen de podiumtraining op het programma.

UPDATE: Test Event 15 april: podiumtraining meisjes

Vrijdag 15 april 2016

Op 16 april (jongens) en 17 april (meisjes) turnt het Delhaize TOP-team op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Spelen. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties op dit Event.
De wedstrijden worden LIVE gebracht via de Gymfed-app (gratis te downloaden in de App Store en Google Play).
We houden jullie ook hier regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwtjes vanuit Rio!

Update: Jonas Delvael stunt met 4 medailles op Junior Team Cup Berlin!

Zaterdag 9 april 2016

Onze juniorjongens toestelturnen zijn momenteel aan het werk op de Junior Team Cup Berlijn. Dit prestigieuze tornooi mocht dit jaar een deelnemersveld verwelkomen van meer dan 20 verschillende landen die samen 38 ploegen afvaardigden. Een unicum in zijn soort. Naast alle Europese toplanden (enkel ITA & GBR ontbreken) zijn ook China en Amerika er present! Voor België kadert deze wedstrijd in het selectietraject van het Europees Kampioenschap toestelturnen jongens dat eind mei in het Zwitserse Bern plaatsvindt.

Topweekend voor Vlaamse gymnasten!

Maandag 4 april 2016

Afgelopen weekend lieten onze topgymnasten zich opmerken op verschillende internationale competitie.

Brons voor Dennis Goossens op World Cup in Cottbus!

Zaterdag 2 april 2016

Turner Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunsters) is er in geslaagd een bronzen medaille te behalen aan de ringen op de 40ste editie van de "Turnier Der Meister’, de populaire World Cup Turnen in Cottbus (Duitsland).

Update: Pech voor het GoBELGYM-team, Nina Derwael kwetst zich aan hand

Woensdag 23 maart 2016

Het Belgische meisjesteam bereidt zich momenteel in het Topsportcentrum in Gent voor op de Interland ROU-GER op 3 april in Moeskroen en het Test Event op 15 april in Rio.
Dinsdag 22 maart was echter ook voor de 16-jarige topturnster Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) een off-day.

Algemene Vergadering verkiest leden Raad van Bestuur voor 2016-2020!

Zaterdag 19 maart 2016

Vandaag (zaterdag 19 maart) vond in Gent de Algemene Vergadering van de Gymnastiekfederatie plaats. De 85 aanwezige club (her)verkozen ook de bestuurders voor de beleidsperiode 2016-2020.

DTP-Pokal in Stuttgart: Jimmy, Maxime en Daan verzekeren zich van ticket voor Test Event! Nu ook foto's online!

Vrijdag 18 maart 2016

Op zaterdag 18 maart namen 8 turners van het Team Belgym deel aan de Team Challenge (DTP-Pokal) in Stuttgart. De inzet van de wedstrijd was een ticket voor het Test Event dat half april in Rio plaatsvindt.

Bekende koppen steunen Team BELGYM in rechte lijn naar het Test Event!

Woensdag 16 maart 2016

Na Niels Destadsbader, die mee het startschot gaf van de GO BELGYM campagne, volgden tal van collega-bv’s met eigen versies van hun ‘koprol richting Rio’.

Gym Haacht steunt hun gymnast Rune Hermans op weg naar Rio!

Dinsdag 15 maart 2016

Hoe kan je als club je gymnast steunen op weg naar Rio? Wel door een koprol te maken met alle gymnasten, zoals Gym Haacht dat gedaan heeft!

OTV Nazareth turnt vanaf september 2017 in eigen gymhal!

Vrijdag 11 maart 2016

Op donderdag 10 maart werd onder grote belangstelling de plannen bekendgemaakt van de nieuwe turnhal voor OTV Nazareth. Hiermee komt, na jaren werken, een droom in vervulling van bestuur, trainers en gymnasten die eindelijk een einde zien komen aan het jarenlang op- en afbreken van de turntoestellen. Het project is uniek in de regio!

Interview met de Olympische medaillewinnares Ulla Werbrouck

Woensdag 9 maart 2016

De gymnasten van Team BELGYM kan je bijna elke dag terugvinden in de Gentse Topgymnastiekhal. Daar werken ze hard om alle oefeningen perfect te krijgen voor het Testevent. Ze beschouwen het dus een beetje als hun tweede thuis. In de wandelgangen van die Topgymhal treffen we Ulla Werbrouck aan, zij werkt er als verantwoordelijke voor de Topgymnastiekhal en de Trampoline- en Ritmiekhal. Ulla Werbrouck is een voormalig Belgisch judoka. Ze behoorde jaren tot de wereldtop en werd Olympisch kampioene judo in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Zij weet dus als geen ander hoe je je klaar dient te stomen voor de Spelen en heeft enkele tips voor Team BELGYM!

Mannenteam toch naar Testevent!

Donderdag 25 februari 2016

Het Belgische mannenteam mag dan toch deelnemen aan het TESTEVENT dat plaatsvindt in april 2016 in Rio. Het team van Wit-Rusland gaf forfait en daarmee schuift België (dat 17de werd tijdens het WK) in de Top-16 ranking. De teams die op het WK eindigden op plaats 9 tot 16 krijgen op het Test Event een ultieme kans op de laatste 4 tickets voor de Olympische Spelen te behalen.

Junioren turnen interland BEL-FRA

Dinsdag 23 februari 2016

Nog meer spektakel op de Provinciale Voorronde van 5 maart: naast de senioren die er 's avonds hun eerste selectietest turnen in functie van de Olympische Spelen turnen ook onze nationale junioren hun eerste belangrijke wedstrijd: de juniorinterland BEL - FRA! Voor hen is de inzet uiteraard niet Rio, maar wel het Europees Kampioenschap Artistiek Turnen te Bern. Kom hen dus zeker aanmoedigen in hun Road to Bern!

De weg naar Rio blijft ook open voor twee Belgische turners!

Maandag 22 februari 2016

In oktober slaagde het mannenteam er op het WK Turnen in Glasgow helaas net niet in een ticket te bemachtigen voor het Testevent. Toch worden ze beloond voor het traject dat ze reeds aflegden. Doordat ze zich plaatsten bij de 24 beste teams van het WK 2014 in Nanning mogen er 2 gymnasten afreizen naar het Testevent in Rio. Uiteindelijk zal er zich een gymnast, na één verdere kwalificatieprocedure, kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen!

UPDATE: World Challenge Cup Baku: zilveren medaille voor Maxime Gentges op paard met bogen!

Zondag 21 februari 2016

Het Olympisch jaar is goed begonnen voor de Waalse turner Maxime Gentges (GC Malmedy). Hij wist zich dit weekend te kwalificeren voor drie toestelfinales op de World Challenge Cup in Baku. Op het paard haalden hij deze morgen (21.02) een zilveren medaille!