Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen meisjes

Duitse topcoach Ulla Koch als interim-headcoach

Vrijdag 17 november 2023

De Duitse topcoach Ulla Koch wordt de nieuwe interim-headcoach van de topsportwerking in de discipline Toestelturnen Dames bij Gymfed. “Ulla Koch is een kampioenencoach met meer dan 40 jaar evaring. We zijn ongelofelijk trots dat een topcoach als Ulla ons team komt versterken binnen ons Prestatieprogramma in samenwerking met Sport Vlaanderen. We kijken ernaar uit om met de technische en interdisciplinaire staf onze gymnasten klaar te stomen richting de komende competities." stelt Ruben Neyens, Topsportmanager van Gymfed.

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 november 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 oktober 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

Vacature: Headcoach Toestelturnen meisjes

Maandag 23 oktober 2023

Gymfed is op zoek naar een Headcoach Toestelturnen meisjes van wereldklasse om leiding te geven aan de implementatie van het Gymfed prestatieprogramma en uiteindelijk het toekomstige succes van de Belgische Olympische prestaties te stimuleren en te behouden.

Dringend organisatoren gezocht voor wedstrijden TTm en Recreatoernooien Toestelturnen!

Vrijdag 20 oktober 2023

Wil jij er mee voor zorgen dat de gymnasten kunnen schitteren, en ondertussen de clubkas spijzen? We zijn nog steeds op zoek naar organiserende clubs voor de wedstrijden TTm en recreatoernooien Toestelturnen komend seizoen.

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 oktober 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

Vacature - Versterk jij het topsportteam Toestelturnen meisjes in Gent?

Donderdag 19 oktober 2023

Ben je een gepassioneerde en enthousiaste coach met een sterke pedagogische aanpak? Hou je van positieve coaching en heb je sporttechnische kennis op hoog niveau? Check, join our team!

Kwalificaties Baloise team BELGYM dames

Maandag 2 oktober 2023

Op maandag 2 oktober zagen we de dames van het Baloise Team BELGYM in actie op het WK Turnen in Antwerpen.

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 september 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 september 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Pre-selectie Baloise Team BELGYM WK Turnen

Donderdag 24 augustus 2023

België wist op het afgelopen EK Turnen in Antalya 2023 de 7de plaats te behalen tijdens de teamfinale dames en de 8ste plaats bij de heren. Daarmee plaatsen ze zich zowel met het vrouwen- als mannenteam voor het WK Turnen in Antwerpen in 2023.

"De weg naar succes" - Volg Baloise Team BELGYM op weg naar het WK

Donderdag 10 augustus 2023

In de aanloop naar het WK Turnen in Antwerpen volgt KBT-partner Baloise de getalenteerde toestelturners van Baloise Team BELGYM in een 8-delige docureeks 'De weg naar succes'.

EYOF 2023 - 6de plaats in Mixed team finale & 4de plaats in finale herenbrug

Zaterdag 29 juli 2023

Van 23 tot 29 juli is Maribor (SLO) gaststad voor het Europees Olympisch jeugd zomerfestival. Zes juniores Toestelturnen jongens en meisjes verdedigen er de Belgisch driekleur! Op dinsdag 25 juli & woensdag 26 juli stonden de kwalificaties op het programma van de gymnasten. Op donderdag 27 juli zagen we twee gymnasten in actie tijdens de mixed team finale! Zaterdag 29 juli sloot Kyano het EYOF af met een knappe finale aan de brug.

WK Turnen 2023 - Selectieprocedure

Maandag 24 juli 2023

Q&A - Juniores Toestelturnen naar het EYOF

Donderdag 20 juli 2023

Volgende week zien we 6 juniores in het Toestelturnen in actie op het European Youth Olympic Festival in Maribor, Slovenië. Ontdek wie deze juniores zijn en wat hun doelen zijn in deze exclusieve Q&A!

Q&A WK Turnen - Een inkijk bij team sportief

Woensdag 19 juli 2023

Het wereldkampioenschap Turnen komt dichterbij. Op zaterdag 30 september geven we in het Sportpaleis te Antwerpen het startschot van wat een fan-tas-tische 9 daagse wordt. 

Programma's en Reglementen 2023-2024 online

Zaterdag 15 juli 2023

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt binnenkort - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor.

Zien we elkaar op het WK Turnen?

Maandag 3 juli 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van het Baloise Team BELGYM, dat kan! En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent.

Wedstrijdseizoen 2022-2023, u was fantastisch!

Vrijdag 30 juni 2023

Half juni sloten onze jongste gymnasten het wedstrijdseizoen 2022-2023 af op de Gymtopia-happening in Jabbeke. Maar liefst 13268 gymnasten, skippers en dansers gaven dit seizoen het beste van zichzelf. Het werd een fantastisch wedstrijdseizoen boordevol hoogtepunten. 

Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen

Dinsdag 30 mei 2023

Van 27 tot 29 mei stonden de Belgische kampioenschappen op het programma, dé afsluiter van een fantastisch wedstrijdseizoen. Onze gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro, Trampoline, Tumbling en Ritmiek gaven dit weekend nog een allerlaatste keer het beste van zichzelf. 

Deze Vlaamse gymnasten behaalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap

Vrijdag 12 mei 2023

De Belgische kampioenschappen sluiten het competitieseizoen af. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Ritmiek, Acro, Tumbling en Trampoline het tegen elkaar op! Kom jij voor hen supporteren? 

Een initiatorcursus in jouw club in 2024?

Zondag 30 april 2023

Lijkt 2024 best nog veraf voor jou? Wij starten alleszins nu al met de voorbereidingen om alle Initiator cursussen in 2024 in te plannen. Wil jij een organisatie in jouw club en zo de eigen trainers de mogelijkheid geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp dan nu je kans!

World Cup Toestelturnen Caïro - Twee keer brons & zilver voor Erika & Maxime

Zaterdag 29 april 2023

Van 27 tot 30 april gaat in Caïro (EGY) de FIG apparatus World Cup door. Acht Belgische seniores trokken naar Egypte om er deel te nemen aan de World Cup. De gymnasten verzamelen maar liefst drie medailles! 

Q&A - Een succesvol EK Toestelturnen voor Baloise Team BELGYM

Donderdag 27 april 2023

Twee weken geleden was het zo ver, het startschot van het EK Toestelturnen werd gegeven in Antalya, Turkije. Een enorm belangrijke wedstrijd voor onze gymnasten, want dit was hun laatste kans om zich te selecteren voor het WK Toestelturnen in Antwerpen dat van 30 september tot 8 oktober 2023 op de planning staat. 

World Cup Toestelturnen Caïro - Vier finales

Donderdag 27 april 2023

Van 27 tot 30 april gaat in Caïro (EGY) de FIG apparatus World Cup door. Acht Belgische seniores trekken naar Egypte om er deel te nemen aan de World Cup. Op donderdag 27 april stonden de eerste kwalificaties op het programma. De gymnasten verzamelen 4 Toestelfinales.