Zoeken

Nieuwsberichten

OS2024 I Programma

Vrijdag 26 juli 2024

De kwalificaties die selectief zijn voor de allroundfinale en toestelfinales. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Noah Kuavita (Silok Deurne), Glen Cuyle (Gym Izegem), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) staan aan de start van hun Olympische Spelen in Parijs.

OS2024 I Supporter mee op groot scherm

Maandag 22 juli 2024

Zaterdag 27 en zondag 28 juli verdedigen Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Noah Kuavita (Silok Deurne), Glen Cuyle (Gym Izegem), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) de Belgische driekleur op de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de kwalificaties kunnen ze zich selecteren voor de allroundfinale en toestelfinales. Supporteren jullie mee op groot scherm?

Tickets voor de Olympische Spelen

Zaterdag 20 juli 2024

De ticketverkoop voor het Turnen op de Olympische Spelen gemist? We got you!

EK Rope Skipping | 11 Europese titels finales dag 2

Vrijdag 19 juli 2024

Van 16 tot 20 juli staat het (jeugd) Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma in Eger, Hongarije. Op 19 en 20 juli staan de event finales, de show competitie en het Double Dutch Contest Europe op het programma. Op de 2de dag van de finales verzamelen de skippers maar liefst 11 Europese titels en 24 medailles. 

OS2024 I Meet Nina Derwael

Donderdag 18 juli 2024

De huidige Olympisch kampioene aan Damesbrug is back. Dat Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) een enorm doorzettingsvermogen heeft, is duidelijk. Ze zette haar doelen op Parijs en wist na een heel korte revalidatieperiode haar ticket te bemachtigen via het World Cup-traject. In Parijs komt ze in actie aan de balk en damesbrug. Als ervaren gymnaste is dit reeds Nina's 3de Olympische Spelen!

EK Rope Skipping | Jeugdteams dubbel Europees kampioen

Dinsdag 16 juli 2024

Van 16 tot 20 juli staat het (jeugd) Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma in Eger, Hongarije. Vandaag komen de jeugd teams aan bod. Zowel bij de meisjes als mixed teams kaapt België de Europese titel weg! Ze behalen eveneens een zilveren en bronzen medaille in de all-around. Daarnaast behalen ze nog 2 Europese titels, 2 vice-Europese titels en een bronzen medaille in de single rope & double dutch overalls. Als kers op de taart weten ze 31 event medailles te bemachtigen.

OS 2024 I Meet Maellyse Brassart

Dinsdag 16 juli 2024

Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) bereidt  zich voor op haar 2de Olympische Spelen. Dat ze een sterke teamspeler is, zagen we al op de Spelen in Tokyo. Maar, dit jaar bewijst ze dat ze ook individueel haar ticket kan binnenhalen. Ze weet het allerlaatste ticket naar Parijs te pakken tijdens de allroundcompetitie op het afgelopen EK in Italië.

Programma's en reglementen 2024-2025 online

Maandag 15 juli 2024

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om verder vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor.

EOT Rope Skipping | 20 medailles op tweede dag

Zondag 14 juli 2024

Op 14 en 15 juli komen de Belgische skippers in actie op het Europen Open Tournament in Eger, Hongarije in de categorieën 12-15 jaar en 16+ jaar. Op dag 2 zien we de teams in actie in de single rope events. Ze weten op deze 2de dag maar liefst 20 extra medailles te bemachtigen. De skippers keren huiswaarts met een totaal van 49 medailles, wat een succesvol EOT!

OS 2024 I Meet Luka Van den Keybus

Vrijdag 12 juli 2024

In 2014 behaalde hij zilver aan het Rek op de Jeugd Olympische Spelen. 10 jaar later maakt hij zich klaar voor de échte Olympische Spelen. De kapitein van het herenteam, Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) is klaar om de Olympische droom werkelijkheid te maken.

OS2024 I Meet Clen Cuyle

Woensdag 10 juli 2024

Glen Cuyle (Gym Izegem) weet zich als specialist aan de Ringen als derde gymnast bij de heren te kwalificeren voor zijn allereerste Olympische Spelen. Zijn sterkte? De technische details en uitvoering geven Glen een voorsprong op andere gymnasten.

Mis niets van het EK Rope Skipping 2024

Maandag 8 juli 2024

Van 14 tot 20 juli staat in Eger, Hongarije, het Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma. Op het programma staan de individuele allround wedstrijden en event finales, de team allround wedstrijden en event finales, de show competitie en het Double Dutch Contest.

Noah_Kuavita

OS2024 I Meet Noah Kuavita

Maandag 8 juli 2024

De gymnast achter "De Kuavita", hij start aan de Olympische Spelen met zijn eigen element die hem tot heden nog niemand heeft durven nadoen. Alhoewel zijn eigen element aan de Herenbrug is, is Rek toch wel zijn toestel bij uitstek. Noah Kuavita (Silok Deurne) maakt zich klaar voor een nieuwe mijlpaal in zijn carrière, zijn allereerste Olympische Spelen.

Derwael in actie met Olympische oefening

Maandag 8 juli 2024

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) kwamen zaterdag 6 juli in actie tijdens de French Olympic Trials. Voor Nina Derwael het moment om haar nieuwe oefening aan de Damesbrug voor het eerst in competitie te brengen.

Glen Cuyle vervolledigt OS-delegatie

Zaterdag 6 juli 2024

Glen Cuyle, Gym Izegem, wordt de derde Belgische man op de Olympische Spelen in Parijs. Hij haalde de selectie na twee officiële testen in Gent en vervolledigt hiermee Team BELGYM dat eind juli richting Parijs trekt.

Q&A | Glen's Road to Paris

Donderdag 4 juli 2024

Het is officieel: Glen Cuyle (Gym Izegem) werd voorgedragen aan het BOIC als derde mannelijke atleet die de Belgische gymnasten zal vervoegen op de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Maar, wie is Glen? En hoe kon hij dat derde ticket bemachtigen?

What's to come - juli 2024

Maandag 1 juli 2024

Wat er in juli allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Zilver voor Louise Van Regenmortel op World Cup Tumbling

Maandag 1 juli 2024

Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) pakt zilver op de World Cup Tumbling in Coimbra, Portugal. Fran Renders (Gymplus) wordt 8ste in de finale.

Planning juryopleidingen 2024-2025 beschikbaar

Maandag 1 juli 2024

Wil jij jurylid worden of heb je nood aan een opfrissing? De planning voor 2024-2025 is gekend! We hebben dit seizoen opnieuw gezocht naar de ideale combinatie tussen online en offline, afgestemd op de doelgroep en de soort opleiding.

Nieuwe vrijwilligers voor het ingeven van de ongevallendossiers?

Donderdag 27 juni 2024

Hoe herken je een UiTPAS met kansentarief?

Donderdag 27 juni 2024

Als sportclub heb je een belangrijke maatschappelijke rol, o.a. sport toegankelijk maken voor iedereen. Door het voorzien van een sociaal tarief toon je als club dat iedereen welkom is. Hoe herken je een kansentarief? Je leest het hieronder 

Olympiërs in actie in Gent

Woensdag 26 juni 2024

Noah Kuavita (Silok Deurne), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en de andere Belgische heren Toestelturnen aan het werk zien voor ze richting Parijs vertrekken voor de Olympische Spelen? Dat kan op zaterdag 29 juni in de Topsporthal in Gent!

Clubprestatie in de kijker - Juni 2024

Dinsdag 25 juni 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! We sluiten het wedstrijdseizoen graag af met deze clubprestaties in de kijker te zetten. Proficiat aan alle sporters!

Nieuwe Gymfed-structuur

Dinsdag 25 juni 2024

Zoveel mogelijk mensen in elke fase van het leven aan gymnastiek laten doen, check! Hoe we dat doen? Met een nieuwe Gymfed-structuur met gemotiveerde medewerkers die maximaal op elkaar zijn ingespeeld en zich ten volle inzetten voor onze sport en clubs! 

Club in de kijker: ROM Skippers Mechelen

Donderdag 20 juni 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan ROM Skippers Mechelen!