Geen heropstart competitieseizoen

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 29 januari 2021   ‐   Tweet

#wearegym

We are gym, we are safe

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft vandaag, vrijdag 29 januari, beslist om alle gymnastiek-, dans-, demo- en rope skipping competities op alle niveaus te annuleren.

Op basis van de huidige Coronasituatie en de implicaties op de club- en federatiewerking werd beslist om alle wedstrijden, recreatoernooien en happenings te annuleren. Gezien het stijgend aantal Coronabesmettingen en de bijkomende maatregelen is het niet aangewezen om verschillende groepen sporters tijdens onze organisaties met elkaar in contact te brengen. Daarnaast spreken we over een technische sport waarbij er voldoende trainingstijd nodig is om onze sporters voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. De situatie zoals deze op vandaag is biedt weinig tot geen perspectief om onze clubs en sporters op korte termijn te laten deelnemen aan ons competitiecircuit. Door deze beslissing te nemen, en dus geen live wedstrijdorganisaties aan te bieden dit seizoen, willen we de organiserende en deelnemende clubs en in het bijzonder de sporters en trainers duidelijkheid bieden.

We zijn er ons van bewust dat deze beslissing niet alleen duidelijkheid brengt maar ook (opnieuw) teleurstelling. We vinden het echter prioritair dat onze jongste sporters kunnen blijven sporten en de hogere leeftijdscategorieën zo snel mogelijk terug aan de slag kunnen. Door deze beslissing over onze wedstrijdorganisaties te nemen, willen we er als federatie toe bijdragen dat we binnen de kortst mogelijke termijn terug naar normaal kunnen.

Wat met opleidingen en andere organisaties?

De implicaties die de huidige maatregelen hebben op andere Gymfed-organisaties zoals cursussen, opleidingen, regiotrainingen, selecties WAGC/EAGC, … worden aan de specifieke doelgroep gecommuniceerd. Ook voor deze organisaties geldt het basisprincipe dat de gezondheid en de veiligheid op de eerste plaats komen.

En nu? Online competities!

Sporters -13 jaar (geboortejaar 2008 en jonger) mogen indoor sporten en zijn dat - afhankelijk van de regio - tijdens de laatste maanden ook meestal blijven doen. Afhankelijk van de noden en mogelijkheden per discipline zal Gymfed overschakelen op online competities of challenges. Van zodra dit format klaar is, hoor je er meer over.

Sporters +13 jaar (geboortejaar 2007 en ouder) kunnen momenteel enkel outdoor aan de slag en kunnen zich bijgevolg niet optimaal voorbereiden op mogelijke online competities. Van zodra er versoepeling komt in het sportaanbod voor deze doelgroep zal er eveneens, indien mogelijk en discipline afhankelijk, overgeschakeld worden op een online aanbod.

Hoe kunnen we jullie helpen?

De impact van de afgelopen maanden en deze nieuwe beslissingen zijn voor onze sporters en clubs bijzonder zwaar. We zijn als federatie vragende partij om onze leden op een verantwoorde en veilige manier te laten sporten en zullen hierop blijven inzetten. Gezien de huidige situatie wordt het echter moeilijk om op korte termijn iedereen indoor aan de slag te laten gaan.

Als federatie willen we dan ook in deze periode onze clubs en trainers blijven ondersteunen waar mogelijk. Hoe kan je als club je leden gemotiveerd houden? Waar kan je extra op inzetten? Welke alternatieven kan je bieden? Het Gymfed-team gaat alvast opnieuw aan de slag om deze periode voor iedereen zo sportief mogelijk te overbruggen. Heb je concrete vragen of ideeën, wij horen het graag!

Wat brengt de toekomst?

Op de vraag wanneer iedereen opnieuw zijn favoriete sport kan beoefenen dienen we jullie helaas het antwoord schuldig te blijven. Wat we wel weten is dat het Gymfed-team ontzettend veel zin heeft om ieder van jullie te verwelkomen op onze Gymfed-wedstrijden in seizoen 2021-2022. De wedstrijdkalender voor dit seizoen staat alvast op punt en kan je hier terugvinden.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen