Nieuwsberichten met de categorieën Toestelturnen meisjes en Internationale wedstrijden/activiteiten

EK Turnen I Brons voor Sien Ghekiere bij de juniores

Zondag 5 mei 2024

Dag 5 op het EK Turnen in Rimini, op het programma staan de toestelfinales bij de juniores en de teamfinale bij de seniores. Voor België komen 3 juniores in actie tijdens de toestelfinales. Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) pakt het brons aan de Damesbrug.

EK Turnen I BRONS juniores meisjes

Vrijdag 3 mei 2024

Na de dames van het Baloise Team BELGYM komen de juniores meisjes in actie op het EK Turnen. Het juniores team haalt het BRONS in het teamklassement en pakt 4 toestelfinales.

EK Turnen I Kwalificaties Baloise Team BELGYM dames

Donderdag 2 mei 2024

Na de heren staat van 2 tot 5 mei in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Turnen voor de dames op het programma. Het Baloise Team BELGYM werkte hun kwalificaties af en wordt 9de, Maellyse Brassart pakt het laatste Olympisch ticket.

Mis niets van het EK Turnen dames

Maandag 29 april 2024

Van 2 tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Turnen voor de dames op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales.

Maellyse Brassart 7de in toestelfinale

Donderdag 18 april 2024

Van 17 tot 20 april stond in Doha, Qatar, de vierde World Cup in de discipline Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) turnt zich naar de 7de plaats in de toestelfinale aan de Damesbrug.

Selectie juniores EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de juniores jongens en meisjes op het programma. De gymnasten komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de allround- en toestelfinales bij de jongens en voor de toestelfinales bij de meisjes.

Selectie Baloise Team BELGYM EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales. 

Jutta Verkest zet punt achter topsportcarrière

Maandag 15 april 2024

De Olympische Spelen in Tokyo, drie Europees kampioenschappen en twee wereldkampioenschappen. Jutta Verkest (Gymflex Mechelen) zet een punt achter haar carrière als topsporter in de discipline Toestelturnen dames, een terugblik op haar sportieve carrière.

Q&A - Nina's Road to Paris is begonnen

Maandag 18 maart 2024

Amper 6 maand na haar schouderblessure weet Nina Derwael haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs te pakken! Ook benieuwd hoe dit voor haar verlopen is en wat er verder nog op de planning staat?

Baloise Team BELGYM op DTB Pokal Team Challenge

Zaterdag 16 maart 2024

Van 15 tot en met 17 maart trokken de gymnasten Toestelturnen naar Stuttgart, Duitsland, om er deel te nemen aan de EnBW DTB Pokal Team Challenge. België kon met senior gymnasten Noah Kuavita (Silok Deurne) en Glen Cuyle (Gym Izegem) het goud aan de rekstok en zilver in de finale aan de ringen mee naar huis nemen. Bij de juniores was Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) goed voor brons aan de Damesbrug. 

Nina Derwael pakt Brons in Bakoe

Zaterdag 9 maart 2024

Op de World Cup in Bakoe, Azerbeidzjan plaatst Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich tijdens de kwalificaties aan balk als 4de voor de toestelfinale op zondag 10 maart. Tijdens de finale pakt ze brons.

Nina Derwael pakt Olympisch ticket

Vrijdag 8 maart 2024

Van 7 tot 10 maart staat in Bakoe, Azerbeidzjan, de derde World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) verzekert zich tijdens de kwalificaties aan balk voor de Olympische Spelen in Parijs. 

4de en 7de plaats op Junior Cup Gymnix

Maandag 4 maart 2024

Van 6 tot 10 maart ging de 30ste editie van de International Gymnix door in Montréal (CAN). De Belgisch delegatie was vertegenwoordigd door twee juniorenteams. 

Brons Maellyse Brassart World Cup Toestelturnen I Cottbus

Maandag 19 februari 2024

Van 22 tot 25 februari staat in Cottbus, Duitsland, de tweede World Cup Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) plaatsen zich voor drie toestelfinales. Maellyse Brassart pakt brons aan de Damesbrug. Nina Derwael en Erika Pinxten worden 5de en 7de in de balkfinale.

Goud & Zilver World Cup Toestelturnen I Caïro

Woensdag 14 februari 2024

Van 15 tot 18 februari staat in Caïro, Egypte, de World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) halen 3 toestelfinales. In de toestelfinale balk pakt Erika Pinxten het zilver, Nina Derwael is goed voor goud. Erika Pinxten wordt eveneens 5de aan grond.

Selectie World Cup Toestelturnen

Maandag 5 februari 2024

Twee routes voor een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs, via de Wereldbekers of via de allroundcompetitie op het Europees kampioenschap. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) staan aan de start van het World Cup-traject.

Lisa Vaelen moet passen voor World Cups

Dinsdag 30 januari 2024

Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) past voor het World Cup-selectietraject richting de Olympische Spelen in Parijs. Omwille van medische redenen neemt de 19-jarige gymnast een periode van rust en focust ze op het volledige herstel van haar lichaam.

Road to Paris2024

Dinsdag 16 januari 2024

De zomer van 2024 wordt ongetwijfeld het sportieve hoogtepunt van het jaar, de Olympische Spelen in Parijs. Hoe ziet het programma richting Paris2024 eruit voor onze gymnasten?