Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Rope Skipping

Belgische skippers worden Europees kampioen in Bratislava!

Donderdag 28 juli 2022

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op deze eerste dag van het EK gaven de 7 teams het beste van zichzelf tijdens de kwalificaties. De Belgen legden de lat meteen hoog en behaalde maar liefst 2 Europese titels en een totaal van 18 medailles. Daarbij behaalden ze ook nog eens tal van event finales!

Jeugd Teams knallen op Jeugd EK Rope Skipping

Woensdag 27 juli 2022

Het Jeugd Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 27 juli t.e.m. 29 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. De jongste skippers gaven met een knal het startschot op het Jeugd EK voor teams. In totaal kwamen 6 teams in actie en werden er maar liefst 31 deelmedailles behaald!

Europees kampioenschap Rope Skipping 2022

Woensdag 20 juli 2022

Eind juli staat het Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma in Bratislava, Slowakije. België zakt op 24 juli af met een delegatie van 6 individuele skippers en 7 teams om er het beste van zichzelf te geven. 

Vacature: versterk jij ons sportief- en organisatieteam?

Vrijdag 8 juli 2022

Ben jij thuis in de discipline Rope Skipping en daarnaast ook nog een top organisatietalent? Dan ben jij wie wij zoeken en vervoeg jij binnenkort misschien wel het Gymfed-team!

Q&A - Team BELGYM naar World Games Acro & Tumbling

Vrijdag 1 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. In de disciplines Acro en Tumbling zien we onze gymnasten op 15,16 en 17 juli in actie. Wij spraken met hen in een exclusieve Q&A richting dit topevent.

Zo ben jij een superheld voor jouw sporters!

Maandag 13 juni 2022

Het seizoen loopt bijna op z'n einde of je gaf misschien al je laatste training. Dit is sowieso een goed moment om even te reflecteren over hoe jij jouw rol als trainer invult. Hoe heb jij het dit seizoen aangepakt? Waar wil je volgend seizoen opnieuw op inzetten of wat zou je beter toch wat anders aanpakken? We geven graag enkele do's en don'ts mee om jouw sporters optimaal te begeleiden.

Hoeveel uren trainen verschillende trainingsgroepen best?

Vrijdag 3 juni 2022

Het aantal trainingsuren is belangrijk, maar hoe de trainingen worden ingevuld (krachttraining, houdingsscholing, technieken opbouwen,…) en in welke omstandigheden ze plaats vinden (infrastructuur, opleidingsniveau en expertise trainer, aantal sporters per trainer, …) is nóg belangrijker. Om een houvast te hebben bij het opstellen van de uurregeling per trainingsgroep in een club, geven we in het Gymfed-sportmodel graag enkele richtlijnen mee.

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af

Maandag 30 mei 2022

Van 26 tot 29 mei ging in de Topgymnastiekhal te Gent het Groot BK door. De beste Vlaamse en Waalse gymnasten in 9 disciplines namen het in het A- en B-niveau tegen elkaar op om de Belgische titels.

Belgisch kampioenen Trampoline, Dubbele Minitrampoline & Rope Skipping 2022

Donderdag 26 mei 2022

Op donderdag 26 mei werd de aftrap gegeven van het 4-daagse event in de Topsporthal te Gent, het Groot BK! Gymnasten en skippers in de discipines Toestelturnen meisjes, Dubbele Minitrampoline, Trampoline, Rope Skipping en Ritmiek kwamen in actie. 

Uitrol actieplan gezond en ethisch sporten

Dinsdag 24 mei 2022

Onze sporters op een ethisch verantwoorde en gezonde wijze hun favoriete sport levenslang laten beoefenen, een engagement waar we als Gymfed onze leiderschapsrol in opnemen. Concrete taken en acties gebundeld in een actieplan en een traject herstel & integratie vormen een volgende stap binnen de cultuurverandering in onze sport.

Zo kunnen jouw wedstrijdsporters hun volle potentieel bereiken

Maandag 23 mei 2022

Het wedstrijdseizoen loopt ten einde... Misschien hebben jouw sporters nog een laatste wedstrijd voor de boeg waar ze nog een keertje willen knallen? Of misschien zijn alle wedstrijden achter de rug, ben je het seizoen positief aan het afsluiten en kijk je stiekem al vooruit naar volgend seizoen? Wat de situatie ook is, training geven aan wedstrijdsporters is een hele uitdaging en elke wedstrijdtrainer gaat deze uitdaging aan op zijn eigen manier. Wij geven graag enkele tips mee die je kunnen helpen in jouw aanpak.

Bouw jij mee aan onze inspiratietool Coach@home?

Donderdag 19 mei 2022

Eén van onze 8500 Gymfed-trainers? Check! Samen bouwen aan de optimale begeleiding van jouw sporters? Dubbel check! Laat ons weten hoe we jou als trainer maximaal kunnen ondersteunen en bouw mee aan de optimalisatie van onze inspiratietool Coach@home.

Zo laat je jouw recreatieve sporters schitteren

Donderdag 12 mei 2022

Op recreatieve trainingen is élke sporter welkom. Natuurlijk wil jij als trainer iedereen een fantastisch leuke en leerrijke training geven. En dat is een hele uitdaging! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen. Wij zetten graag enkele tips op een rijtje die je kunnen helpen in jouw aanpak om iedere sporter te laten schitteren.

Nood aan inspiratie voor jouw trainingen?

Maandag 2 mei 2022

Hoe kan ik mijn opwarming aantrekkelijk maken voor mijn sporters? Wat met fysieke voorbereiding? Hoe kan ik best een specifiek element aanleren? Kortom, nood aan inspiratie voor jouw volgende training? 

Parkour in de buitenomgeving

Parkour in de buitenomgeving - Kant-en-klaar-pakket voor leuke lessen outdoor!

Maandag 2 mei 2022

Gymfed lanceerde in mei 2021 met veel trots het project 'Parkour in de buitenomgeving'. Voor alle trainers en leerkrachten die willen proeven van de Freerunning & Parkour sport maar hier zelf geen kennis van hebben. Met een kant-en klaar pakket levert Gymfed je alles aan om een toffe Freerunning & Parkour les te geven. Met het goede weer en de laatste lesmaanden in het verschiet, is Parkour in de buitenomgeving perfect om nu in je lessen te implementeren!

Expert aan het woord: samen voor fysiek en mentaal sterke sporters

Donderdag 21 april 2022

Elke training je sporters progressie laten maken tijdens een leuke training, dat is het doel! Maar geef toe, gemakkelijk is dat niet altijd?! Wist je dat het Gymfed-sportmodel je helpt om jouw trainingen nóg beter te maken op maat van jouw sporters?

40 clubs vieren jubileumverjaardag

Vrijdag 15 april 2022

Een jubileumverjaardag, dat is feest! Zo ook voor de 40 clubs die tijdens de afgelopen Algemene Vergadering in de bloemetjes gezet werden voor hun x-jarige bestaan. Maar wat is het ‘geheim’ nu van die clubs? Waarom bestaan ze al zo lang? Of hebben ze een lid waarop ze heel trots zijn? Wij vroegen het hen!

Waarom is een trainersopleiding volgen nu zo belangrijk? Drie cursisten leggen het je uit!

Donderdag 14 april 2022

Een gediplomeerde trainer is goud waard, écht waar. En waarom is die opleiding nu zo een meerwaarde? We vroegen het aan enkele trainers die de Initiatorcursus Gymnastiek volgden.

Wil jij nieuwe trainers Rope Skipping de kneepjes van het vak leren?

Donderdag 31 maart 2022

De Gymnastiekfederatie organiseert samen met de Vlaamse Trainersschool Initiatorcursussen Rope Skipping verspreid over Vlaanderen. Om deze opleidingen te doceren, zijn we op zoek naar versterking voor het docententeam!

Activiteitenkalender 2022-2023 online

Vrijdag 25 maart 2022

Ook zo aan het genieten van het live sportseizoen? Wat is het fijn om al onze leden in levende lijve aan het werk te zien, gymtastisch! En we hebben goed nieuws: we gaan er gewoon mee door en stellen jullie graag de activiteitenkalender voor volgend seizoen 2022-2023 voor.

Oekraïense vluchtelingen laten sporten, doen jullie mee?

Vrijdag 18 maart 2022

Naar aanleiding van de recente internationale ontwikkelingen, kunnen vele kinderen en volwassenen hun passie voor de gymsport jammer genoeg tijdelijk niet verder zetten. Samen met onze clubs willen ook wij ons steentje bijdragen en zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het sporten houden. Wat kan je doen als club?

#Sportclubbing campagne van start

Maandag 7 maart 2022

Sporten in een sportclub heeft zó véél meer voordelen: het is kwalitatief, gezond, sociaal, energiek. Vergeet ook niet de sportinfrastructuur, de trainers, de onmisbare vrijwilligers, de sfeer en menselijke warmte. Kortom: je kan sporten, maar je kan ook sportclubben!

FAQ corona Gymfed-organisaties - Update vanaf 7.03

Zaterdag 5 maart 2022

Coronamaatregelen update vanaf 7 maart

Zaterdag 5 maart 2022

Het overlegcomité kwam op 4 maart opnieuw samen en besliste om over te schakelen van code oranje naar code geel. Goed nieuws dus voor de sportsector! Code geel gaat in na de krokusvakantie op 7 maart. Waar dien je nu nog rekening mee te houden?

3-stappenplan voor jouw ideale coaching

Donderdag 3 maart 2022

Wil je jouw sporters optimaal opleiden en begeleiden zowel op fysiek als mentaal vlak? Pas het 3-stappenplan toe in jouw coaching en bezorg elke sporter een kwalitatieve en persoonlijke sportervaring.