Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen jongens

Allroundfinale EK Toestelturnen

Zaterdag 24 april 2021

15de plaats voor Luka Van den Keybus in AA-finale

Vrijdag 23 april 2021

Na de allroundfinale bij de dames is het de beurt aan de heren op het EK Toestelturnen in Basel. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) wist zich tijdens de kwalificaties te plaatsen bij de 24 beste turners. In de allroundfinale wordt hij knap 15de.

EK Toestelturnen: allroundfinale voor Luka Van den Keybus

Donderdag 22 april 2021

Na de kwalificaties bij de dames is het vandaag, donderdag 22 april, de beurt aan de heren op het Europees kampioenschap Toestelturnen. 5 Gymnasten van Team BELGYM komen tijdens de kwalificaties in actie, Luka Van den Keybus selecteert zich voor de allroundfinale.

Reactie Gymfed en coaches op rapport onafhankelijke onderzoekscommissie

Vrijdag 16 april 2021

Het is onze taak om de stemmen van jonge gymnasten te horen, hoe zacht ze soms ook klinken - omdat ze jong zijn, of bang of onzeker. Alleen zo kunnen zij zich op elk moment veilig voelen binnen onze sport“.


Vandaag, 16 april 2021, werd het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de topsportwerking Toestelturnen Dames in Gent bekend gemaakt. Lees hier de reactie van Gymfed alsook de reactie van de betrokken coaches op het rapport.

Een ongeval wat nu? Info voor de clubs

Donderdag 15 april 2021

Gymfed biedt heel wat polissen aan voor haar clubs en leden. Waar je deze verzekeringen en verschillende stappen kan vinden leggen we je hier uit.

Update Coronamaatregelen 14.04

Woensdag 14 april 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 14 april blijven de basisregels voor het in- en outdoor sporten ongewijzigd. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Update EK-delegatie Toestelturnen

Maandag 12 april 2021

Van 21 tot 25 april gaat in Basel (Zwitserland) het Europees kampioenschap Toestelturnen door. Dit weekend, 17 en 18 april, reist Team BELGYM af naar Zwitserland.

Selectie Europees kampioenschap toestelturnen

Dinsdag 6 april 2021

280 gymnasten uit 38 landen trekken midden april naar Basel (Zwitserland) waar het Europees kampioenschap Toestelturnen op de planning staat. Een individueel EK waar 9 Belgische gymnasten in actie komen.

Algemene vergadering 2021, wat moet je weten?

Maandag 29 maart 2021

Op donderdag 25 maart vond online de Algemene Vergadering van Gymfed plaats. Deze vergadering werd gevolgd door 216 bestuurders uit 159 Gymfed-clubs. Wat moet je weten voor 2021?

Start Online Gymfed Cups en Challenges

Donderdag 25 maart 2021

Op zondag 28 maart 2021 bijten de disciplines Toestelturnen Meisjes en Ritmiek de spits af met de eerste organisatie van de Online Gymfed Cup. De Online Gymfed Cups staan open voor sporters t.e.m.13 jaar (°2008). Voor de disciplines Dans en Demo, en Rope Skipping worden Online Gymfed Challenges aangeboden waarbij elk Gymfed-lid (ongeacht leeftijd en niveau) kan deelnemen.

Update 24.03: Huidige maatregelen sportsector kinderen en jongeren ongewijzigd

Woensdag 24 maart 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 24 maart werden de basisregels voor het in- en outdoor sporten behouden. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Europees kampioenschap Toestelturnen

Dinsdag 23 maart 2021

Van 21 tot 25 April staat in het Zwitserse Basel het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. De voorlopige selectie gymnasten die ons land op het EK zal vertegenwoordigen ligt intussen vast. De definitieve selectie wordt begin april bekend gemaakt.

Streamingplatform voor Gymfed-clubs

Dinsdag 23 maart 2021

Wil je als club graag een clubwedstrijd, toonmoment, training, … organiseren per trainingsbubbel en de thuiszitters laten meegenieten?

Covid-19: stappenplan

Dinsdag 16 maart 2021

In de bestrijding van het Coronavirus is het uitermate belangrijke om correct te handelen bij symptomen of een hoog risico contact binnen je (sport)bubbel. Het Covid-19 stappenplan helpt je hiermee.

Next up: Oudercomité topsportwerking

Woensdag 10 maart 2021

Een oudercomité samengesteld uit ouders van actieve topsporters, hiermee willen we als federatie een stem geven aan de ouders binnen onze topsportwerking. Een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van een gezond en ethisch sportklimaat. 

In- en outdoor sporten: regels vanaf 8 maart

Dinsdag 9 maart 2021

De maatregelen die vrijdag 5 maart werden aangekondigd door het overlegcomité inzake het sporten tijdens Corona-tijden werden via een ministerieel besluit geformaliseerd en zijn nu in een sector specifiek protocol gegoten. In- en outdoor sporten kan afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep in- en of outdoor. Wat moet je weten?

Samenstelling atletencommissie gekend

Maandag 8 maart 2021

9 ex-(top)sporters maken vanaf 2021 deel uit van de Gymfed-atletencommissie. Een adviescommissie voor en door (top)sporters die de stem vormen van de sporters binnen en buiten onze (top)sportwerking.

Update 05.03: Update coronamaatregelen

Vrijdag 5 maart 2021

Na het overlegcomité op vrijdag 5 maart, werden voor het eerst sinds lange tijd coronaversoepelingen aangekondigd. Dit inzake het outdoor sporten van verschillende leeftijdsgroepen.

Gymfed roept Internationale gymnastiekfederatie op tot actie in open brief

Vrijdag 12 februari 2021

De afgelopen maanden laaiden zowel in België als in andere gymnastieklanden debatten rond de mentale en fysieke gezondheid van topsportgymnasten hoog op. Dertien gymnastiekfederaties, waaronder ook de Belgische gymnastiekfederatie, slaan de handen in elkaar om te bouwen aan een cultuur waarbinnen ethisch en gezond sporten centraal staat. In een open brief roepen ze de Internationale Gymnastiekfederatie op deze cultuursverandering te coördineren. “Een sportmodel waarbinnen prestatie onlosmakelijk met het mentale en fysieke welzijn van gymnasten verbonden is, moet de norm zijn”, aldus Ilse Arys, algemeen manager van de Vlaamse gymnastiekfederatie Gymfed.

Outdoor lesfiches & online inspiratie community

Donderdag 11 februari 2021

In- en outdoor trainen in bubbels van 10, het vraagt een aanpassing van de reguliere clubwerking en creativiteit van onze trainers. Onze wearegym-community zit zoals steeds niet stil en zet alles op alles om het beste voor de sporters naar boven te halen. En wij, wij helpen daar graag een handje bij!

Coro-what? Next steps!

Vrijdag 5 februari 2021

Helaas geen live wedstrijden, toernooien en happenings op de Gymfed-agenda, dit wil uiteraard niet zeggen dat we niet aan de slag gaan om onze clubs en leden maximaal te ondersteunen in de komende periode. Onze next steps? Je leest ze hier!

Gymfed richt atletencommissie op

Woensdag 3 februari 2021

Een atletencommissie voor en door (top)sporters, hiermee willen we als federatie een stem geven aan de sporters binnen en buiten onze (top)sportwerking. Werk jij mee aan de verdere uitbouw van onze (top)sportwerking?

Geen heropstart competitieseizoen

Vrijdag 29 januari 2021

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft vandaag, vrijdag 29 januari, beslist om alle gymnastiek-, dans-, demo- en rope skipping competities op alle niveaus te annuleren.

FAQ - sporten in coronatijd

Vrijdag 29 januari 2021

Het basisprotocol sport regelt het sportgebeuren in Coronatijden. Na elke aanpassing van de maatregelen, wordt dit in een Ministerieel Besluit geconcretiseerd en vertaald naar een protocol.

Duidelijkheid sporten in bubbels van 10

Vrijdag 29 januari 2021

Het akkoord dat door de ministers van Jeugd en Sport van de verschillende regeringen op 26 januari bereikt werd inzake de buitenschoolse activiteiten werd vastgelegd in een Ministerieel besluit door het Overlegcomité. In- en outdoor sporten kan afhankelijk van de leeftijd in bubbels van 10. Wat moet je weten?