Nieuwsberichten met de categorieën Tumbling en Internationale wedstrijden/activiteiten

Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Zaterdag 27 april 2024

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 21 tot 27 juli in Sangalhos (POR).

Europese titel voor Lani Spiessens op jeugd EK Tumbling

Zondag 7 april 2024

In Guimaraes, Portugal, gaat van 3 tot 7 april het Jeugd Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Op jeugd EK pakt Lani Spiessens de Europese titel in de discipline Tumbling. Ook het meisjesteam behaalt de zilveren medaille in de teamfinale Tumbling.

Bronzen medaille voor Brent Deklerck op Europees kampioenschap DMT

Zondag 7 april 2024

Van 3 tot 7 april ging in Guimaraes, Portugal, het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) behaalt de bronzen medaille in de discipline Dubbele Minitrampoline. Damesteam Tumbling behaalt bronzen medaille in teamfinale.

Tachina en Louise knallen naar Tumblingfinale

Vrijdag 5 april 2024

Van 3 tot 7 april staat het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline op het programma. België zal met een delegatie van 17 juniores en seniores afreizen naar Guimaraes, Portugal. 

Lani Spiessens vice-wereldkampioen Tumbling bij de junioren

Maandag 20 november 2023

Junioren die voldoende punten wisten te sprokkelen tijdens het WAGC werden geselecteerd om op 19 november mee te doen aan de Junior Worlds in Birmingham (GBR). 

WK TU TRA DMT 2023 - 5de en 8ste plaats in finale Tumbling

Zaterdag 11 november 2023

Van 9 tot 12 november gaat het 37ste werldkampioenschap Tumbling, Tramoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). Tien Belgische gymnasten strijden er om een plek in de finale. In de teamfinale Tumbling eindigden de vrouwen op de vierde plaats. Individueel eindigen Evi en Louise op de 5de en 8ste plaats. 

Tumbling French Cup 2023

Maandag 2 oktober 2023

Op 30 september en 1 oktober ging in Sevran (FRA) de Tumbling French Cup 2023 door. Vier junioren en zeven senioren uit onze topsportwerking kwamen in actie tijdens deze laatste test voor het Wereldkampioenschap in Birmingham (GBR). 

World Cup Tumbling Coimbra 2023 - 2 finales voor België

Zaterdag 8 juli 2023

Op 7 en 8 juli ging in Coimbra (POR) de tweede World Cup Tumbling van juli door. Voor België zagen we 4 gymnasten aan de aftrap. In totaal werden er 2 finales gesprongen.

World Cup Tumbling & Trampoline Santarem 2023 - BRONS voor Louise & Brent

Zaterdag 1 juli 2023

Op 1 en 2 juli gaat in Santarem (POR) een World Cup Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we 7 gymnasten in drie verschillende disciplines aan de aftrap. Op zaterdag 1 juli stonden de kwalificaties op het programma. Er werden in totaal 5 finales verzameld!