Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Acro

WK Stuttgart - Nina Derwael WERELDKAMPIOEN Damesbrug

Zaterdag 12 oktober 2019

Na haar sterke wedstrijd in de allroundfinale, waar ze knap 5de werd, zet Nina Derwael (TK Sta Paraat-PHH Hasselt) alles op alles in de brugfinale. Aan haar favoriete toestel heeft ze maar één doel, haar wereldtitel verlengen.

Profiteer nu van de groepsaankoop bij Janssen-Fritsen!

Dinsdag 17 september 2019

Op zoek naar nieuw gymmateriaal? Een aankoop gepland? Dan is het nu hét moment! Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met Janssen-Fritsen, zo koopt jouw club extra goedkoop nieuw materiaal aan!

Coach@Home nu online!

Maandag 16 september 2019

Gymfed lanceert ism Sport Vlaanderen een nieuw innovatief project: 'Coach@Home'. Een uniek concept dat de oefenstof in alle disciplines bundelt en trainers op die manier een zee aan inspiratie geeft.

Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed!

Dinsdag 10 september 2019

Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed, is dé bron van inspiratie voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in jouw lessen kleuterturnen. Een handige trainersmap aangevuld met online hulpmiddelen en ondersteunende tools maken van elke les een leuke, actieve en leerrijke beleving voor elke kleuter!

22 initiatorcursussen in 2020

Vrijdag 16 augustus 2019

De Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Trainersschool organiseren samen trainersopleidingen. Op het eerste niveau situeren zich de initiatorcursussen, DÉ opleiding voor elke (beginnende) trainer. Ben je 16 jaar of ouder, schrijf je dan in!

Belgische delegatie European Games 2019

Woensdag 12 juni 2019

50 landen, 15 sporten en meer dan 4000 atleten trekken in juni naar Minsk (RUS) om er deel te nemen aan de Europese Spelen. Die European Games worden, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd.

WK Turnen 2023 in Antwerpen

Vrijdag 3 mei 2019

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Binnen exact 365 dagen zitten we op het puntje van onze stoel, op het puntje van onze stoel in het Sportpaleis in Antwerpen voor het startschot van het WK Turnen. Get moved by Antwerp, Get moved by motion!

Problemen Gymfed-website en app

Maandag 29 april 2019

10 Facts about Acro

Maandag 4 februari 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is Acro aan de beurt! Heldin Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) neemt van 4/2 tot 9/2 onze Instagram over!

Marina Chernova & Georgii Pataraia zijn The World Games Athletes of the Year 2018

Vrijdag 1 februari 2019

Het is een belangrijke dag vandaag voor het Russisch duo Marina Chernova & Georgii Pataraia. Zij kronen zich vandaag tot World Games Atleet van het jaar 2018!

Medicijnen en wedstrijden - wat mag en wat mag niet?

Maandag 3 december 2018

Je bent jong, sportief en neemt deel aan wedstrijden, daar horen geen medicijnen bij, maar soms kan het niet anders. Je wil natuurlijk niet als dopinggebruiker aanzien worden, dus wat nu…?

Geniet van het ledentarief op onze activiteiten!

Zaterdag 1 december 2018

Alle leden van de Gymnastiekfederatie krijgen op vertoon van hun lidkaart toegang tot het ledentarief op tal van activiteiten (uitgezonderd Gymgala en internationale evenementen) georganiseerd door Gymfed.

Acrogymnast Bram Geusens zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 29 november 2018

Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na een blessure een punt achter zijn topsportcarrière. Bram was een vaste waarde binnen het topsportteam acro.

Een (hoger) trainersdiploma in 2019?

Donderdag 8 november 2018

Het is nog even voor het nieuwe jaar start, maar waarom nu al geen goede voornemens? Wil jij in 2019 een eerste of een hoger trainersdiploma halen, schrijf je dan nu in!

Nina Derwael is WERELDKAMPIOEN aan de Damesbrug

Vrijdag 2 november 2018

Vrijdag 2 november, de grote dag voor België op het WK Turnen. Na de kwalificaties plaatste topfavoriete Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich als eerste voor de toestelfinale aan de damesbrug.

Dag van de Sportclubbestuurder: save the date(s)

Vrijdag 15 juni 2018

Het Dynamo Project organiseert de Dag van de Sportclubbestuurder jaarlijks in de vijf Vlaamse provincies. De Dag van de Sportclubbestuurder is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Tweede editie More than Gym - nu online

Woensdag 30 mei 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. In februari kondigden we de geboorte aan van ons nieuw E-magazine More than Gym. Deze maand staan we al te pronken met de tweede editie van het magazine!

BRONS voor België op wereldkampioenschap

Zondag 15 april 2018

FINALS! Tijd om de top in elke categorie aan het werk te zien! De meisjesparen starten, gevold door de gemengde duo’s en als laatste de heren groepen!

ZILVER voor Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst!

Dinsdag 10 april 2018

Vandaag, dinsdag 10 april, stonden in de Antwerpse Lotto Arena de finales op de World Age Group Competitions Acrobatische gymnastiek in de leeftijdscategorieën 12-18 en 13-19 jaar op de planning. Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst wisten in de categorie Meisjes drie 13-19 jaar de ZILVEREN medaille in de wacht te slepen.

Zilver voor Noor Careelmont & Laura Fransen op WAGC

Donderdag 5 april 2018

Vandaag stonden naast de laatste kwalificaties ook de finales op de planning voor de jongste gymnasten op de WAGC. Met maar liefst 3 teams trad België aan in de finales om 16.00 uur deze middag.

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe missen WK in Antwerpen

Dinsdag 3 april 2018

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) waren ongetwijfeld één van de publieksliefhebbers voor het komende WK Acro in Antwerpen. Omwille van een kwetsuur zullen de meisjes er jammer genoeg niet bij zijn.

Team BELGYM met ambities naar WK Acro!

Vrijdag 23 maart 2018

Vrijdag 23 maart werd het Belgische team dat ons land zal vertegenwoordigen op het aankomende Wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek in Antwerpen voorgsteld aan de pers. Op het WK, dat doorgaat van 13 tot 15 april in de Antwerpse Lotto Arena, komen gymnasten in 5 verschillende formaties in actie. In 4 van de 5 categorieën vaardigt België een team af dat onder leiding van headcoach Sergey Tretjakov traint aan de topsportschool in Gent

Ontdek de nieuwste Gymtalk!

Woensdag 15 november 2017

De laatste Gymtalk! van 2017 is er! Lees snel verder!

Opleidingskalender 2017-2018 ook digitaal beschikbaar

Dinsdag 26 september 2017

Tijdens de startvergaderingen kregen alle aanwezige clubs de opleidingskalender in een aantal exemplaren. Nu is deze kalender ook online te raadplegen.

Nieuw seizoen = Nieuwe Gymtalk!

Woensdag 13 september 2017

Het nieuwe turnseizoen is van start gegaan en daar zijn wij héél blij om!