Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen meisjes

RIO 2016: de turncompetitie in cijfers!

Vrijdag 5 augustus 2016

De selectieprocedure voor de Olympische Spelen was lang en hard. Maar wie haalde uiteindelijk de selectie?

Dit zijn de gymnasten van het Team BELGYM voor Rio! Bekijk ook de video's!

Woensdag 29 juni 2016

Vandaag (woensdag 29 juni) stelde de Koninklijke Belgische Turnbond onder grote persbelangstelling het Team BELGYM van de meisjes voor de Olympische Spelen in Rio voor. Bij de jongens was reeds bekend dat Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) ons land vertegenwoordigt op de Spelen.

Team BELGYM behaalt nog 8 medailles op toestelfinales van NK in Rotterdam!

Zondag 26 juni 2016

Op zondag 26 juni vonden de toestelfinales plaats op het Open Nederlands kampioenschap in Rotterdam.
Voor het Team BELGYM een uitstekende gelegenheid om voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd te kunnen turnen op een podium. En ze lieten er zich opmerken!

Dennis Goossens Belgische turner op de Olympische Spelen!

Zaterdag 25 juni 2016

Vandaag (zaterdag 25 juni) nam het Team BELGYM deel aan NK Turnen in Nederland. In een uitverkochte Ahoy turnden de jongens en meisjes hun laatste selectiewedstrijd. Dennis Goossens wist als enige turner de selectienorm te halen en wordt door de Koninklijke Belgische Turnbond aan het BOIC voorgedragen als de Belgische turner op de Spelen.

Gaelle schittert in toestelfinales balk en grond!

Zondag 5 juni 2016

Op de slotdag van het Europees kampioenschap Turnen in Bern is Gaelle Mys (OTV Nazareth) 6de en 7de geëindigd in de toestelfinales balk en grond.

EK Turnen: Team BELGYM blikt terug op hun wedstrijd

Zaterdag 4 juni 2016

Het Belgische team miste tijdens hun kwalificatiewedstrijd op het EK in Bern met 0,033 punten de Teamfinale. Nu de ontgoocheling een beetje meer zijn plaats krijgt blikken we met Julie Meyer (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Gaelle Mys (OTV Nazareth) terug op hun wedstrijd.

EK Bern Junioren: Rinke en Maellyse worden 7de en 14de in allroundfinale

Vrijdag 3 juni 2016

Het junioren meisjesteam werd achtste op het Europees kampioenschap in Bern. Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en de Franstalige Maellyse Brassart (Gym Phenix) plaatsten zich in het individuele klassement respectievelijk als 16ste en 17ste en mochten aantreden in de allroundfinale met de 24 beste junioren van het tornooi.

EK Turnen Bern: Team BELGYM eindigt 9de. Gaelle plaatst zich voor toestelfinales balk en grond!

Donderdag 2 juni 2016

Op het Europees kampioenschap Turnen in Bern turnde het Delhaize TOP-team deze avond de kwalificatiewedstrijd. Voor de vier Belgische gymnasten die deelnamen kaderde dit EK in het voorbereidings-programma van het Team BELGYM voor de Olympische Spelen. Met een totaalscore van 161,930 punten eindigde het team op een 9de plaats en mist zo met 0,033 punten de Teamfinale. Gaelle Mys plaatst zich voor de toestelfinales balk en grond!

EK Bern Junioren: Wie zijn onze allroundfinalisten Rinke en Maellyse?

Donderdag 2 juni 2016

Afgelopen woensdag werd het junioren meisjesteam 8e op het Europees kampioenschap in Bern. Daarenboven wisten Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en de Franstalige Maellyse Brassart (Gym Phenix) zich respectievelijk als 16e en 17e te plaatsen voor de allroundfinale. Maar wie zijn Rinke en Maellyse nu juist? Wij stellen ze graag even voor...

EK Bern: vanavond is het de beurt aan onze senioren!

Donderdag 2 juni 2016

Op het Europees Kampioenschap Toestelturnen in Bern (1 tot 5 juni) is het vanavond om 17.30 uur de beurt aan onze seniorenmeisjes. Het Belgische team op dit EK bestaat uit Julie Meyers (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Nina Dewael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Gaelle Mys (OTV Nazareth). Onze gymnasten starten hun wedstrijd aan balk.

EK Toestelturnen: Belgische junioren eindigen knap 8ste. Allroundfinale voor Rinke en Maellyse!

Woensdag 1 juni 2016

Deze week vindt het Europees kampioenschap Turnen voor meisjes plaats in Bern. Vandaag mochten de junioren hun kwalificatiewedstrijd turnen. Het team slaagde er in een puntentotaal van 157.628 punten te verzamelen en 8ste te eindigen in het teamklassement. Rinke Santy en Maellyse Brassart stoten door tot de allroundfinale.

EK Toestelturnen: volg hun wedstrijd op de Gymfed-app!

Woensdag 1 juni 2016

Deze avond turnen de junioren meisjes op het Europees Kampioenschap Toestelturnen in Bern. Onze Belgische turnsters op dit EK zijn Myrthe Potoms (Gymflex), Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Alysha Senders (Sta Paraat Hasselt-P.H.H. Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en de Waalse turnster Maellyse Brassart (Gym Phoenix). De ambities voor dit team zijn top-8 en twee individuele allroundfinales. Ze starten hun competitie om 18.00 uur aan balk.

EK Toestelturnen: Juniorenmeisjes turnen DEZE avond hun wedstrijd!

Dinsdag 31 mei 2016

Van 1 tot 5 juni vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de meisjes plaats in Bern. Onze Belgische junioren op dit EK zijn Myrthe Potoms (Gymflex), Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Alysha Senders (Sta Paraat Hasselt-P.H.H. Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en de Waalse turnster Maellyse Brassart (Gym Phoenix). De ambities voor dit team zijn top-8 en twee individuele allroundfinales. Hun competitie start op woensdag 1 juni op 18.00 uur aan balk.

Alle foto's & resultaten Groot BK online!

Donderdag 12 mei 2016

Op het Groot BK werden een heleboel foto's genomen. Deze staan intussen allemaal online Wil je zien of jij er ook tussen staat? Neem dan snel een kijkje! Ook de resultaten van alle disciplines kan je daar terugvinden.

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

Selectie EK junioren meisjes bekend!

Maandag 2 mei 2016

Van 1 tot en met 5 juni vindt het Europees kampioenschap toestelturnen meisjes (junioren en senioren) plaats in Bern (Zwitserland). Na de jongensselectie is nu ook de definitieve selectie bij de meisjes junioren gekend!

Test Event: BRONS voor Belgisch meisjesteam én selectie voor de OS! Foto's en video's online!

Maandag 18 april 2016

Op zondag 17 april turnde het Team Belgym meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Ze namen het op tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen!

Test Event: verslag wedstrijden meisjes

Zondag 17 april 2016

Vandaag (zondag 17 april) zijn de meisjes aan de beurt op het Test Event in Rio. Voor de 8 deelnemende teams (BRA, FRA, SUI, GER, ROU, AUS, KOR en België) is het de laatste kans om zich als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen.
In de mixed groups zien we de individuele gymnasten aan het werk, zij turnen voor een van de 35 of 36 individuele tickets voor de Spelen. De 4 teams die zich niet selecteren voor het Test Event mogen automatisch 1 gymnast naar de Spelen afvaardigen.

Test Event: interviews Team Belgym meisjes na de podiumtraining! Video's online!

Zaterdag 16 april 2016

Het Delhaize TOP-team van de meisjes mocht op vrijdag 15 april de wedstrijdhal verkennen tijdens de podiumtraining van het Test Event in Rio.

We hadden na deze training met hen een korte babbel...

Test Event: geslaagde podiumtraining voor Team Belgym meisjes! Video's en foto's online!

Vrijdag 15 april 2016

Op vrijdag 15 april werkte het Team Belgym meisjes hun podiumtraining af op het Test Event in Rio. Ze maakten voor het eerst kennis met de zaal en de wedstrijdtoestellen.
Zondag turnen ze in dezelfde omstandigheden de wedstrijd van de laatste kans voor een teamticket voor de Olympische Spelen.

UPDATE: Test Event 15 april: podiumtraining meisjes

Vrijdag 15 april 2016

Op 16 april (jongens) en 17 april (meisjes) turnt het Delhaize TOP-team op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Spelen. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties op dit Event.
De wedstrijden worden LIVE gebracht via de Gymfed-app (gratis te downloaden in de App Store en Google Play).
We houden jullie ook hier regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwtjes vanuit Rio!

Ontdek het meisjesteam dat de Belgische kleuren zal verdedigen op het Olympische Test Event !

Donderdag 7 april 2016

Nu vrijdag, 8 april 2016, vertrekt Team BELGYM naar Brazilië met het Olympisch Test Event in zicht. Dit gaat door op 16 april voor de jongens en op 17 april voor de meisjes. Na vele selectietests zijn het jongens- en meisjesteam eindelijk bekend!

Topweekend voor Vlaamse gymnasten!

Maandag 4 april 2016

Afgelopen weekend lieten onze topgymnasten zich opmerken op verschillende internationale competitie.

Team Belgym wint Interland BEL-ROU-GER

Zondag 3 april 2016

Op zondag 3 april vond in Moeskroen een vriendschappelijke interland plaats tussen de nationale meisjesteams van Roemenië, Duitsland en België. Voor de drie landen een belangrijk toetsingsmoment in het kader van hun deelname aan het Test Event (17 april) in Rio waar de laatste vier tickets voor de Olympische Spelen verdeeld worden.