Ethias extranet vanaf 1 september 2023

  ‐  Woensdag 10 mei 2023   ‐   Tweet

#ethiasMet de steun van


Gymfed en Ethias slaan vanaf 1 september de handen in elkaar bij het behandelen van de ongevallendossiers. Gymfed zal niet langer optreden als tussenpartij en alle dossiers zullen rechtstreeks door Ethias behandeld worden. Hiermee streven we naar een meer efficiënte en correcte service van de ongevallendossiers. 

Leden, aangesloten bij Gymfed, zijn via Ethias verzekerd tegen lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid (aansprakelijkheid tegen over derden). Ethias zal vanaf 1 september 2023 ook de onmiddellijke behandeling van de dossiers op zich nemen. 

Wanneer gaat dit van start?

Vanaf 1 september 2023 zal de werking hiervan ingaan. De clubs ontvingen ondertussen de toegang tot het platform 'Ethias extranet'.

Wat gebeurt er met de lopende dossiers?

Alle ongevallen tot en met 31 augustus worden nog behandeld bij Gymfed. Indien er kosten blijven hangen van ongevallen die voor 1/09/2023 plaatsvonden dan blijven die bij Gymfed tot max. 3 jaar na datum.

Wat verandert er voor de club?

Ongevallen zullen niet meer aangegeven worden bij Gymfed maar rechtstreeks in het extranet van Ethias. 

Hoe werkt het digitale platform van Ethias?

Je kan de tutorial HIER bekijken en de presentatie HIER downloaden

Wat verandert er voor de leden?

Alle communicatie en opvolging zal via Ethias gebeuren. Voor vragen en inlichtingen zal je dan ook bij hen terecht kunnen. Concrete info hierover volgt bij de start van het nieuwe seizoen!

Waarom voeren we deze verandering door?

Omdat Ethias beschikt over de nodige expertise en snellere verwerking kan bieden van de dossiers. We hopen zo een betere service te kunnen bieden naar zowel onze leden als onze clubs.7

Wat is de taak van de clubverantwoordelijke in het hele proces?

De clubverantwoordelijke zorgt enkel voor de aangifte. De verdere afhandeling van het dossier gebeurt door Ethias rechtstreeks met het slachtoffer.
Er is een optie dat de clubverantwoordelijke onkosten kan uploaden. Hier gaat hier over KAN en niet MOET! De meeste sportongevallen worden, na aangifte, verder afgehandeld door Ethias met het slachtoffer. We raden dit ook aan!

Welk polisnummer dien ik te gebruiken?

  • Polisnummer aangifte sportongevallen leden/vrijwilligers/medewerkers = 45.262.50
  • Polisnummer aangifte sportpromotionele ongevallen = 45.262.301