Welk sporttechnisch programma past bij jouw groep?

Phoebe De Potter   ‐  Maandag 22 januari 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Een nieuw jaar brengt nieuwe doelen met zich mee. En wat is meer motiverend voor je gymnasten dan een gloednieuw sporttechnisch programma vol nieuwe uitdagingen? Ontdek hier het volledige sporttechnisch aanbod, van kleutergym tot wedstrijdcompetitie, en kies degene die het best aansluit bij jouw groep!

Kidies - Elke kleuter in actie

Met het kleuterprogramma Kidies ondersteunen we de kleuterwerking in de club zodat jij de kleuters kan inspireren, entertainen en belonen. Het biedt inspiratie aan trainers voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in de lessen kleuterturnen. Samen streven we ernaar om kinderen op een leuke en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen. Het programma Kidies bevat tal van handige producten en tools om de lessen kleuterturnen te ondersteunen. De Kidies-trainersmap vormt de basis van het volledige project en de aanvullende tools begeleiden trainers tijdens de hele les kleutergym.

Gymtopia - Het sporttechnische programma voor 7- en 8-jarigen

Met Gymtopia zorg je voor een brede motorische ontwikkeling voor elke 7- en 8-jarige! Het programma omvat 9 verschillende bewegingsfamilies (zwaaien, hangen, evenwicht, enz.) die worden gesymboliseerd door een dier en die onderverdeeld zijn in 4 verschillende oefeningen/levels. Met andere woorden, de perfecte basis voor een brede motorische ontwikkeling voor elk kind. Via de Gymtopia-happenings krijgen kinderen bovendien de kans om te schitteren voor hun favoriete supporters en kunnen ze genieten van hun eerste succeservaring aan de hand van een beloningskaart.

Gymstars - De basis voor 6- tot 14-jarigen

Wil jij de basisbewegingen zoals handenstand, radslag, koprol,... aanleren? Dat kan je doen met Gymstars! Het programma is gevuld met turnoefeningen voor kinderen van 6 tot 14 jaar en omvat alle basisoefeningen die je kunt aanleren tijdens je trainingen. Voor elke oefening zijn er handige kijkwijzers met belangrijke aandachtspunten, voorbereidende oefeningen, veelvoorkomende fouten en remediëring,... Met behulp van de Gymstars evaluatiemodule kun je als trainer de vooruitgang van je sporters zelf online registreren. Dankzij het jaarlijkse clubabonnement heeft elke trainer op elk moment toegang tot het online Gymstars-programma.

Start-to-skip - Starten met Rope Skipping in jouw club

Wil je Rope Skipping introduceren in jouw club? Dat kan met het Start-to-skip programma. Rope Skipping is een leuke, creatieve en betaalbare discipline die de ideale basis vormt voor andere sporten, maar ook een sport op zich is. Met Start-to-skip kun je als club aan de slag met een startersworkshop, een touwenpakket en een interactief instructieboekje met uitgewerkte lesvoorbereidingen. Kortom, het perfecte programma om als trainer aan de slag te gaan met deze discipline!

Parkour in de buitenomgeving - Starten met Parkour in jouw club

Obstakels overwinnen door in publieke ruimtes sprongen, swings, flips,... te maken? Dat is Parkour! Deze discipline komt volledig tot zijn recht in de buitenomgeving. Maar hoe begin je met het trainen hiervan? Met "Parkour in de buitenomgeving" geven we je tips en tricks om deze sport op een toegankelijke manier aan je sporters over te brengen. Het is ideaal om je training een andere invulling te geven, en wie weet krijg je zelf ook helemaal de Parkour vibes te pakken!

Wedstrijdreglementen en programma's

Jaarlijks staan er meer dan 100 organisaties op onze planning. Om deel te nemen aan een happening, toernooi of wedstrijd moet je als trainer op de hoogte zijn van de correcte wedstrijdreglementen en programma's. Je kunt de verschillende reglementen en programma's vinden via het ingelogde gedeelte van de Gymfed-website, genaamd 'Mijn Gymfed'. Als je nog niet bent ingelogd op onze website, kun je hier meer informatie vinden over hoe je kunt inloggen. Hier kan je ook bekijken welke sporters aan welke organisaties kunnen deelnemen.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen