FIAC - Flanders International Acro Cup

Vrijdag 8 tot zondag 10 april 2022 • Puurs-Sint-Amands

Van 8-10 april zagen we onze acrogymnasten in actie in eigen land tijdens de FIAC in Puurs. Het publiek en onze gymnasten genoten duidelijk van de competitie. De topsporters brachten allemaal goud mee naar huis. 

Op het programma stonden de kwalificaties op 8 en 9 april. Tijdens de finales op 10 april kwamen de gymnasten in actie met hun combined oefening en werden de medailles verdeeld. Na het WK afgelopen maand in Baku vormde de FIAC de volgende belangrijke competitie in de voorbereiding naar de World Games die deze zomer op de planning staan. De drie seniores teams gingen allemaal met de gouden medaille aan de haal. 

Geniet nog even mee van de combined oefeningen van onze seniores.

Video: Lighthouse Video

Belgische delegatie seniores

  • Meisjes drie seniores: Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics)
  • Heren vier seniores: Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze)
  • Gemengd paar seniores: Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter)

Belgische delegatie juniores 

Naast onze seniores kwamen ook de 13-19j topsporters in actie op de FIAC. Ook zij schitterden op de vloer en wisten drie keer goud te pakken!

  • Meisjes drie 13-19j: Mirte Vercauteren, Sofie Jaeken en Lauren Verbrugghe (Sportac Deinze - Ambitious Pro Gymnastics - Art Gym)
  • Meisjes paar 13-19j: Silke Macharis en Sam Janssens (Art Gym)
  • Heren paar 13-19j: Seppe Bernaerts en Noah Geniar (Art Gym - Acro II Gym)

Gemengd paar 12-18j: Marte Goossen (ambitious Pro Gymnastics) en Tuur Ver Heyen (Art Gym) kwam niet in actie wegens een blessure. 

Locatie

Sporthal De Vrijhals
Vrijhalsweg 15
2870 Puurs-Sint-Amands
Plan uw route via Google Maps
 

Tweet

Reacties op deze activiteit

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen