WK TU TRA DMT 2023 - 5de en 8ste plaats in finale Tumbling

  ‐  Zaterdag 11 november 2023   ‐   Tweet

#TRAWorlds2023

Van 9 tot 12 november gaat het 37ste werldkampioenschap Tumbling, Tramoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). Tien Belgische gymnasten strijden er om een plek in de finale. In de teamfinale Tumbling eindigden de vrouwen op de vierde plaats. Individueel eindigen Evi en Louise op de 5de en 8ste plaats. 

11 November - Finale

Op zaterdag 11 november stonden de individuele finales op het programma van het WK. Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) konden zich eerder deze ochtend plaatsen voor de finale Tumbling. 

Onze Belgische vrouwen genoten duidelijk van de finale en sprongen elk een mooie reeks. Evi scoorde 23.100 en eindigt op de 8ste plaats. Louise deed iets beter en eindigt met haar 25.300 op een mooie vijfde plaats!

 1. Candy Briere-Vetillard (FRA) 26.000 punten
 2. Megan Kealy (GBR) 25.800 punten
 3. Saskia Servini (GBR) 25.300 punten
Een dikke proficiat aan alle gymnasten! 

11 November - Tweede kwalificatieronde

TUMBLING

Na hun vierde plaats in de Teamfinale gisteren 10 november kwamen Sara Neyrinck (KT Aalst) en Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) vandaag terug in actie in de tweede kwalificatieronde. 

Alle drie de meisjes zetten een heel knappe reeks neer. De jongste van de drie, Sara Neyrinck (KT Aalst), scoorde op haar allereerste WK als senior én met een nieuwe reeks 24.700 punten. Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) deden nog iets beter en plaatsen zich met 25.200 en 25.300 punten als 7de en 8ste voor de finale! Die start deze middag om 14.15 uur Belgische tijd. 

Tijdens deze tweede kwalificatieronde streden de landen ook om een ticket voor de World Games die in 2025 op het programma staan. De 6 beste landen plaatsen zich rechtstreeks én België heeft als 5de land dus ook een ticket binnen! 

DMT

En ook in de discipline Dubbele Minitrampoline trad vandaag een Belg aan in de tweede kwalificatieronde (top 24). Brent Deklerck (Kon.Tunrkring Rust Roest Brugge) kreeg 22.300 punten voor zijn doorgang en staat hiermee tweede reserve voor de finale (top 8) deze middag. 

10 November - Finales

Op donderdag 9 november plaatste het vrouwenteam Tumbling zich als eerste voor de teamfinale. In die teamfinale wordt er gewerkt met een volledig ander wedstrijdconcept dan tijdens de kwalificaties. De scores van de reeksen tellen niet mee maar er wordt gewerkt met rankingpunten per blok die verdiend kunnen worden. 

Het team tijdens de finale bestond uit drie gymnasten: Sara Neyrinck (KT Aalst) en Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen). Samen verzamelden de gymnasten 5 punten wat hen een zeer knappe vierde plaats opleverde. Er werd nog een inquiry ingediend voor een deel uit Louise haar reeks maar werd helaas afgewezen. Hiermee doen ze beter dan tijdens de teamfinale van 2022 waar ze vijfde werden. 

10 November - Kwalificaties

DUBBELE MINITRAMPOLINE

Na de kwalificaties van de heren gisteren was het vandaag de beurt aan de vrouwen op het wereldkampioenschap. Lore Bosmans (CSA Kempen) en 
Lise Doorakkers (Sterk en Lenig Drongen) verdedigden er de Belgische driekleur in groep twee.

Beide gymnasten zetten twee mooie reeksen neer. Lore behaalt een totaal van 47.400 punten en eindigt op de 22ste plaats en Lise eindigde haar twee doorgangen met een totaalscore van 45.500 punten en een 28ste plaats. Helaas eindigt het WK hier voor hen.

TRAMPOLINE SYNCHROON

Synchroon duo en clubgenoten Darwin Billiet en Florian Vandenberghe (Lenig & Vlug Beveren-Leie) waren als laatste Belgische gymnasten aan de beurt om hun kwalificaties te turnen. De eerste reeks liep mis maar bij de tweede reeks herpakten de jongens zich. Een mooie score van 50.640 punten levert hen een knappe 5de plaats én een plekje in de tweede kwalificatierond op. 

Tijdens die tweede kwalificatieronde turnden Darwin Billiet en Florian Vandenberghe (Lenig & Vlug Beveren-Leie) helaas niet zoals gehoopt. Hun reeks was goed voor 20.140 punten. Hierdoor plaatsen ze zich niet voor de World Games 2025. Wél staan ze eerste reserve voor de finale die zondag 12 november doorgaat! 


    9 November - Kwalificaties

    TUMBLING

    Sara Neyrinck (KT Aalst) en Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) beten de spits af op het WK in groep 1. Met elk 2 knappe reeksen was de toon gezet. Sara scoort in totaal 48.100 punten op haar allereerste WK als senior en plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde (top 24).

    Evi deed nog iets beter en scoorde 49.200 punten. Met deze hoge score pronkt ze even helemaal bovenaan het scorebord na blok 1 waardoor ze rechstreeks doorgaat naar de tweede kwalificatieronde op 11 november waar de beste 24 tumblers in actie komen. 


    In groep 3 was het de beurt aan Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker). Haar eerste reeks verliep goed en kreeg 23.900 punten. Maar bij haar tweede reeks ging het mis bij de eindsalto. Een totaalscore van 42.600 punten bracht haar op een 35ste plaats. 

    Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) was als laatste Belgische tumbler aan de beurt. Louise loste alle hoge verwachtingen in en zette twee knappe reeksen neer, goed voor een totaalscore van 50.800 punten, een 3de plaats en eveneens een plaats in de tweede kwalificatieronde waar de 24 beste gymnasten in actie komen.

    Met een totaalscore van 148.100 punten plaatsen onze Belgische vrouwen zich als eerste (!) voor de Teamfinale die 10 november om 16.30 uur Belgische tijd op het programma staat.

    > Bekijk alle oefeningen hier


    DUBBELE MINITRAMPOLINE

    's Avonds was het de beurt aan de heren in de discipline Dubbele Minitrampoline om te tonen wat ze in hun mars hadden. Brent Deklerck (Kon.Tunrkring Rust Roest Brugge) en Kobe Antheunis (Sterk & Lenig Drongen) verdedigden er de Belgische driekleur. Kobe was als eerste Belgische gymnast aan de beurt. Zijn twee doorgangen waren goed voor 47.000 punten. Brent scoorde op zijn allereerste WK als senior voor zijn twee doorgangen telkens meer dan 27 punten wat hem op een totaalscore van 55.400 punten bracht! Hiermee verzekert hij zichzelf van een plek bij de beste springers en zien we hem zaterdag 11 november opnieuw in actie.

    > Bekijk alle oefeningen hier

    Programma

    • 11/11 - Kwalificaties & finales
     • 14.15 - start finales Tumbling - Louise & Evi
    • 12/11 - Finales Trampoline
     • 13.30-14:00 - finale TRA Synchroon mannen - top 8

    (*Belgische uren)

    Belgische delegatie

    Tumbling

    • Louise Van Regenmortel (CSA Kempen)
    • Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw)
    • Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker)
    • Sara Neyrinck (KT Aalst)
    • Reserve: Fran Renders (Gymplus)

    Trampoline Synchroon

    • Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie)
    • Florian Vandenberghe (Lenig & Vlug Beveren-Leie)

    Dubbele Minitrampoline

    • Brent Deklerck (Kon.Tunrkring Rust Roest Brugge)
    • Kobe Antheunis (Sterk & Lenig Drongen)
    • Lore Bosmans (CSA Kempen)
    • Lise Doorakkers (Sterk en Lenig Drongen)
    • Reserve: Ioana Teodoru (CSA Kempen)

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen