Nieuwsberichten met de categorieën Toestelturnen jongens en Internationale wedstrijden/activiteiten

2x 5de plek in toestelfinales | World Challenge Cup Varna 2024

Vrijdag 24 mei 2024

Van 23 tot 5 mei gaat de World Challenge Cup door in Varna, Bulgarije. Vijf heren van het Baloise team BELGYM vertegenwoordigen België.

19de in allroundfinale op EK Turnen

Vrijdag 26 april 2024

Van 24 tot 28 april staat het Europees kampioenschap Turnen voor de heren in Rimini op het programma. In de toestelfinale aan het rek wordt Kyano Schepers (Olympia Houthalen) VICE-EUROPEES kampioen! In de allroundfinale eindigt hij 19de.

2 finales voor juniores op EK Turnen jongens

Donderdag 25 april 2024

Dag 2 op het Europees kampioenschap Turnen voor de heren in Rimini. De juniores komen vandaag in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de allround- en toestelfinales.

14de plaats voor Baloise Team BELGYM heren op EK Turnen

Dinsdag 23 april 2024

Van 24 april tot 28 april staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Turnen voor de heren op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen vandaag in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales.

Selectie juniores EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de juniores jongens en meisjes op het programma. De gymnasten komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de allround- en toestelfinales bij de jongens en voor de toestelfinales bij de meisjes.

Selectie Baloise Team BELGYM EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales. 

Vier medailles voor Baloise Team BELGYM heren op Luxembourg Open

Maandag 15 april 2024

Op 12 en 13 april ging de tweede editie van de Luxembourg Open door in Luxemburg (LUX). De gymnasten van het Baloise Team BELGYM heren weten maar liefst vier medailles te behalen. De juniores doen er nog acht medailles bij voor België. 

Baloise Team BELGYM op DTB Pokal Team Challenge

Zaterdag 16 maart 2024

Van 15 tot en met 17 maart trokken de gymnasten Toestelturnen naar Stuttgart, Duitsland, om er deel te nemen aan de EnBW DTB Pokal Team Challenge. België kon met senior gymnasten Noah Kuavita (Silok Deurne) en Glen Cuyle (Gym Izegem) het goud aan de rekstok en zilver in de finale aan de ringen mee naar huis nemen. Bij de juniores was Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) goed voor brons aan de Damesbrug. 

Goud en Zilver Toestelturnen Heren in Stuttgart

Zaterdag 16 maart 2024

Op de EnBW DTB Pokal Team Challenge in Stuttgart halen Noah Kuavita en Glen Cuyle goud en zilver in de toestelfinales.

Brons Maellyse Brassart World Cup Toestelturnen I Cottbus

Maandag 19 februari 2024

Van 22 tot 25 februari staat in Cottbus, Duitsland, de tweede World Cup Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) plaatsen zich voor drie toestelfinales. Maellyse Brassart pakt brons aan de Damesbrug. Nina Derwael en Erika Pinxten worden 5de en 7de in de balkfinale.

Selectie World Cup Toestelturnen

Maandag 5 februari 2024

Twee routes voor een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs, via de Wereldbekers of via de allroundcompetitie op het Europees kampioenschap. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) staan aan de start van het World Cup-traject.

Road to Paris2024

Dinsdag 16 januari 2024

De zomer van 2024 wordt ongetwijfeld het sportieve hoogtepunt van het jaar, de Olympische Spelen in Parijs. Hoe ziet het programma richting Paris2024 eruit voor onze gymnasten?