Nu praat ik erover

WAT?

Nupraatikerover.be is een initiatief van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling (VK) en wordt bemand door medewerkers van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel.
Minderjarigen uit Vlaanderen en Brussel zijn welkom om met ons te komen chatten. De Vertrouwenscentra Kindermishandeling geven advies en vorming en werken met plegers en slachtoffers van kindermishandeling, verwaarlozing en misbruik en hun families.
Er is een vertrouwenscentrum in elke Vlaamse provincie en in Brussel. Meer informatie over de Vertrouwenscentra en de contactgegevens per regio vind je hier.

HOE?

  • Na het aanmelden via de chatknop kom je terecht bij een chatmedewerker, dit is een professionele medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling.
  • De chatgesprekken zijn gratis, anoniem en op jouw tempo. Je hebt de mogelijkheid om op een later moment terug te komen chatten (bij dezelfde chatmedewerker). Zo hoef je niet steeds je verhaal opnieuw te brengen.
  • Het is niet altijd eenvoudig om te weten of je in een situatie van geweld bent terechtgekomen. Meer informatie over seksueel misbruik, fysieke & emotionele mishandeling en verwaarlozing vind je ook op hun website.