1712

WAT?

1712 is een professionele hulplijn voor burgers die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 is er zowel voor minderjarigen als voor volwassenen. 1712 is er voor slachtoffers, plegers en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. 1712 kun je elke werkdag telefonisch, via e-mail of chat bereiken en is een samenwerking tussen de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de vertrouwenscentra kindermishandeling.


HOE?

  • Bel: elke werkdag, van maandag tot vrijdag, van 9 tot 18 uur
  • Chat: elke werkdag, van maandag tot donderdag, van 13 tot 20 uur
  • Mail: binnen de twee werkdagen antwoord

Campagne Kijk niet weg

Kijk niet weg, een campagne van hulplijn 1712 over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. Samen evolueren naar een positief en veilig sportklimaat.

Hulplijn 1712 lanceert, in samenwerking met de Vlaamse overheid, een campagne over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. Met als centrale boodschap "Kijk niet weg" ligt de focus op het gedrag van omstaanders. Kijk als buitenstaander niet weg van situaties van grensoverschrijdend gedrag, ondersteun de persoon in kwestie en contacteer de hulplijn 1712. Omstaanders kunnen ook bijdragen tot een positief klimaat in de sportclub of cultuurorganisatie waar niet wordt weggekeken van het probleem. Een boodschap die wij als federatie ten volle ondersteunen.

Meer info