Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen jongens

Bekende koppen steunen Team BELGYM in rechte lijn naar het Test Event!

Woensdag 16 maart 2016

Na Niels Destadsbader, die mee het startschot gaf van de GO BELGYM campagne, volgden tal van collega-bv’s met eigen versies van hun ‘koprol richting Rio’.

Gym Haacht steunt hun gymnast Rune Hermans op weg naar Rio!

Dinsdag 15 maart 2016

Hoe kan je als club je gymnast steunen op weg naar Rio? Wel door een koprol te maken met alle gymnasten, zoals Gym Haacht dat gedaan heeft!

OTV Nazareth turnt vanaf september 2017 in eigen gymhal!

Vrijdag 11 maart 2016

Op donderdag 10 maart werd onder grote belangstelling de plannen bekendgemaakt van de nieuwe turnhal voor OTV Nazareth. Hiermee komt, na jaren werken, een droom in vervulling van bestuur, trainers en gymnasten die eindelijk een einde zien komen aan het jarenlang op- en afbreken van de turntoestellen. Het project is uniek in de regio!

Interview met de Olympische medaillewinnares Ulla Werbrouck

Woensdag 9 maart 2016

De gymnasten van Team BELGYM kan je bijna elke dag terugvinden in de Gentse Topgymnastiekhal. Daar werken ze hard om alle oefeningen perfect te krijgen voor het Testevent. Ze beschouwen het dus een beetje als hun tweede thuis. In de wandelgangen van die Topgymhal treffen we Ulla Werbrouck aan, zij werkt er als verantwoordelijke voor de Topgymnastiekhal en de Trampoline- en Ritmiekhal. Ulla Werbrouck is een voormalig Belgisch judoka. Ze behoorde jaren tot de wereldtop en werd Olympisch kampioene judo in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Zij weet dus als geen ander hoe je je klaar dient te stomen voor de Spelen en heeft enkele tips voor Team BELGYM!

Mannenteam toch naar Testevent!

Donderdag 25 februari 2016

Het Belgische mannenteam mag dan toch deelnemen aan het TESTEVENT dat plaatsvindt in april 2016 in Rio. Het team van Wit-Rusland gaf forfait en daarmee schuift België (dat 17de werd tijdens het WK) in de Top-16 ranking. De teams die op het WK eindigden op plaats 9 tot 16 krijgen op het Test Event een ultieme kans op de laatste 4 tickets voor de Olympische Spelen te behalen.

Junioren turnen interland BEL-FRA

Dinsdag 23 februari 2016

Nog meer spektakel op de Provinciale Voorronde van 5 maart: naast de senioren die er 's avonds hun eerste selectietest turnen in functie van de Olympische Spelen turnen ook onze nationale junioren hun eerste belangrijke wedstrijd: de juniorinterland BEL - FRA! Voor hen is de inzet uiteraard niet Rio, maar wel het Europees Kampioenschap Artistiek Turnen te Bern. Kom hen dus zeker aanmoedigen in hun Road to Bern!

De weg naar Rio blijft ook open voor twee Belgische turners!

Maandag 22 februari 2016

In oktober slaagde het mannenteam er op het WK Turnen in Glasgow helaas net niet in een ticket te bemachtigen voor het Testevent. Toch worden ze beloond voor het traject dat ze reeds aflegden. Doordat ze zich plaatsten bij de 24 beste teams van het WK 2014 in Nanning mogen er 2 gymnasten afreizen naar het Testevent in Rio. Uiteindelijk zal er zich een gymnast, na één verdere kwalificatieprocedure, kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen!

UPDATE: World Challenge Cup Baku: zilveren medaille voor Maxime Gentges op paard met bogen!

Zondag 21 februari 2016

Het Olympisch jaar is goed begonnen voor de Waalse turner Maxime Gentges (GC Malmedy). Hij wist zich dit weekend te kwalificeren voor drie toestelfinales op de World Challenge Cup in Baku. Op het paard haalden hij deze morgen (21.02) een zilveren medaille!

Dag van de Sportclubbestuurder

Dinsdag 2 februari 2016

In 2016 organiseert het Dynamoproject de 7de editie van de Dag van de Sportclubbestuurder. Dit is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Delhaize - KBT partnership wint Belgian Sponsorship Award voor 'Best Return on Investment'!

Vrijdag 15 januari 2016

Gisterenavond - 14 januari 2016 - werden de winnaars van de 2de editie van de Belgian Sponsorship Awards bekend gemaakt in het prestigieuze Plaza Hotel in Brussel. De Belgian Sponsorship Awards is een initiatief van de Belgian sponsorship community en wordt ingericht om jaarlijkse erkenning te bieden aan de meest inspirerende partnerships

Instructeur of Trainer B start met Module 1

Donderdag 7 januari 2016

Ben jij initiator Gymnastiek of hiermee gelijkgesteld (voorturner, Bachelor of Master LO) dan is het misschien tijd om een stapje hoger te zetten en je verder te bekwamen in jouw specifieke domein als Instructeur B of Trainer B. Of het nu gaat over recreatieve gym of wedstrijdsport binnen een bepaalde discipline, wij hebben een opleiding voor jou op maat...

We brengen je op de hoogte van alle wedstrijdinfo via 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 december 2015

Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Wil je eenvoudig de reglementering kunnen downloaden?
Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Ontdek jouw persoonlijke wedstrijdinfo op 'Mijn Gymfed'

Zondag 20 december 2015

Wil je weten voor welke activiteiten je door jouw club bent ingeschreven? Wens je op de hoogte gehouden te worden als de werkvolgordes/programma's van de wedstrijden beschikbaar zijn? Maak je dan GRATIS lid van de wearegym-community!

Allereerste M-coaches!

Donderdag 19 november 2015

De allereerste M-coaches hebben hun certificaat behaald. Onder hen ook Lore Marguillier (Sporttechnisch medewerker recrea / DSKO gymnastiek). PROFICIAT!

Wil jij ook M-coach worden?

Uchimura pakt wereldtitel voor de ZESDE maal op rij! - Florian moet wedstrijd vroegtijdig verlaten

Vrijdag 30 oktober 2015

Een bewogen finale nadat Florian Landuyt, de enige gymnast die onze nationale driekleur zou verdedigen in de AA-finale, de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten na blessure aan grond.

Koning Kohei Uchimura (JPN) deed het echter wél opnieuw en wordt voor de ZESDE keer op rij gekroond tot wereldkampioen!

Florian Landuyt turnt deze avond allround-finale op WK in Glasgow!

Vrijdag 30 oktober 2015

Het was spannend afwachten op de officiële bevestiging, toen we te horen kregen dat Fabian Hambüchen zich terugtrok uit de Allround Finale... Maar JA HOOR ... De 1ste reserve, niemand minder dan onze eigen Florian Landuyt, zal vanavond de finale turnen!

WK Turnen: Delhaize TOP-team heren grijpt nét naast testevent - Florian 1ste reserve in AA-Finale!

Maandag 26 oktober 2015

De jongens van het Delhaize TOP-team turnden zondag 25 oktober 336.192 punten bij elkaar. Hiermee verbeterden ze hun score van Nanning 2014 (334.385 ptn) en zetten ze de beste teamprestatie ooit in de geschiedenis van het Belgisch herenturnen neer! Helaas nét niet genoeg voor het testevent... De heren moeten tevreden zijn met een 17de plaats!

WK Glasgow: 2de kwalificatiedag Turnen Heren!

Maandag 26 oktober 2015

26.10.2015 - Deze morgen startte de tweede kwalificatiedag voor de heren op het WK Turnen in Glasgow. We zien vandaag nog enkele toplanden waaronder USA, UKR & ROU! Het blijft dus spannend afwachten tot vanavond vooraleer we het eindklassement kennen!

WK Turnen 2015: hoopvolle teamprestatie van Delhaize TOP-team jongens

Zondag 25 oktober 2015

WK Turnen: vandaag Delhaize TOP-team jongens in actie!

Zondag 25 oktober 2015

Vandaag (zondag 24 oktober) en morgen zijn het de kwalificatiewedstrijden van de heren op het WK Turnen in Glasgow. Ook hier zien we de 24 beste teams van het WK 2014 aan de start. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen. De Top-8 is selecteert zich rechtstreeks voor de Spelen, de landen die eindigen op plaats 9 tot 16 turnen op het Testevent (april in Rio) voor de overige 4 teamtickets.


WK Turnen: selectie Delhaize TOP-team bekend!

Vrijdag 16 oktober 2015

Italië wint tweelandenwedstrijd van Delhaize TOP-team

Zaterdag 3 oktober 2015

Delhaize TOP-Team jongens op trainingsstage in Madrid

Maandag 3 augustus 2015

Momenteel genieten de jongens van het Delhaize TOP-team van hun laatste stagedag in het zonnige Madrid. 27 juni stapten deze jongens het vliegtuig op voor een trainingsstage met het Spaanse Nationale Team en morgen, 6 augustus, zien we hen terug op Belgische bodem.

EYOF 2015: Noah & Takumi turnen knappe AA-Finale!

Woensdag 29 juli 2015

De allroundfinale zit erop voor Noah Kuavita (Silok Deurne) & Takumi Onoshima (FfG). Met 78.850 ptn voor Noah en 78.650 ptn voor Takumi behaalden ze respectievelijk een mooie 13de en 15de plaats!

TBILISI COUNTDOWN! - Alles wat je moet weten over het EYOF

Donderdag 23 juli 2015