Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Kleuterturnen

7 Redenen waarom turnen goed is voor je kind!

Zondag 16 september 2018

Gymnastiek is de leukste sport ter wereld. Maar wist je dat deze sport ook enorm veel voordelen heeft? We geven je 7 redenen waarom gymnastiek nu net zo goed is voor je kind.

Dag van de Sportclubbestuurder: save the date(s)

Vrijdag 15 juni 2018

Het Dynamo Project organiseert de Dag van de Sportclubbestuurder jaarlijks in de vijf Vlaamse provincies. De Dag van de Sportclubbestuurder is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Tweede editie More than Gym - nu online

Woensdag 30 mei 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. In februari kondigden we de geboorte aan van ons nieuw E-magazine More than Gym. Deze maand staan we al te pronken met de tweede editie van het magazine!

Ook in 2018 elke dag een spelletje met Multimove

Dinsdag 6 maart 2018

In 2017 publiceerde Sport Vlaanderen elke maand een beweegkalender vol leuke doe-activiteiten die je thuis met je kinderen kan doen. En ook in 2018 lanceren ze maandelijks nieuwe spelletjes. Leuke en actieve quality-time verzekerd!

Ontdek de nieuwste Gymtalk!

Woensdag 15 november 2017

De laatste Gymtalk! van 2017 is er! Lees snel verder!

Ook in oktober kan je elke dag bewegen met Multimove

Maandag 2 oktober 2017

Schiet noten weg, poets je tanden op 1 been, tik zoveel mogelijk bomen in 5 minuten, ... Ook in oktober hebben we elke dag een leuke activiteit voor je klaar! Verder staan in oktober ook nog 2 opleidingen tot Multimovebegeleider op de planning, waarna je begin november de Initiatorcursus Kleutergym kan volgen!

Opleidingskalender 2017-2018 ook digitaal beschikbaar

Dinsdag 26 september 2017

Tijdens de startvergaderingen kregen alle aanwezige clubs de opleidingskalender in een aantal exemplaren. Nu is deze kalender ook online te raadplegen.

Nieuw seizoen = Nieuwe Gymtalk!

Woensdag 13 september 2017

Het nieuwe turnseizoen is van start gegaan en daar zijn wij héél blij om!

Lees Gymtalk! vanaf nu online!

Donderdag 23 februari 2017

Ontvang jij reeds je gepersonaliseerde nieuwsbrief?

Maandag 20 februari 2017

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Dat kan!

Gymfed behaalt als eerste sportfederatie het Investors in People-label!

Dinsdag 14 februari 2017

Interview Julie & Tomas van 'The House of Dancing Water'

Dinsdag 13 september 2016

Voormalige topsporters Julie Van Gelder (Acro) en Tomas Thys (Toestelturnen jongens) mogen zich sinds eind juli lid van de cast van ‘The House of Dancing Water” noemen! Deze wervelende show is dé grootste, op water gebaseerde show, ter wereld! Hun eerste performance hebben ze ondertussen al achter de rug en wij wouden toch eens luisteren hoe het daar in het verre Macau (China) allemaal loopt...

JOEPIE de Gymbaknuffel is er!

Woensdag 7 september 2016

282 trainers aanwezig tijdens de kick-off van Multi SkillZ for Gym

Dinsdag 6 september 2016

Tussen 21 en 28 augustus werden regionaal 10 opleidingen Multi SkillZ for Gym georganiseerd. 280 trainers uit 72 verschillende clubs waren aanwezig om nieuwe inzichten te verwerven en actief kennis te maken met Multi SkillZ for Gym!

Team BELGYM meisjes turnt mooie kwalificatiewedstrijd en laat schitterende indruk na!

Zondag 7 augustus 2016

Vandaag (zondag 7 augustus) was het de beurt aan de meisjes van het Team BELGYM op de Spelen in Rio. Ze mochten meteen aan de slag in de eerste van vijf subdivisies. Onze turnmeisjes turnden een prima wedstrijd zonder grote fouten mee te nemen in de eindscore en verzamelden 167.838 punten. Hoe ver ze hiermee eindigen in de rangschikking weten we pas deze nacht (rond 3.00 uur) als alle vijf de subdivisies zijn afgewerkt.

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

Update: Pech voor het GoBELGYM-team, Nina Derwael kwetst zich aan hand

Woensdag 23 maart 2016

Het Belgische meisjesteam bereidt zich momenteel in het Topsportcentrum in Gent voor op de Interland ROU-GER op 3 april in Moeskroen en het Test Event op 15 april in Rio.
Dinsdag 22 maart was echter ook voor de 16-jarige topturnster Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) een off-day.

Algemene Vergadering verkiest leden Raad van Bestuur voor 2016-2020!

Zaterdag 19 maart 2016

Vandaag (zaterdag 19 maart) vond in Gent de Algemene Vergadering van de Gymnastiekfederatie plaats. De 85 aanwezige club (her)verkozen ook de bestuurders voor de beleidsperiode 2016-2020.

Bekende koppen steunen Team BELGYM in rechte lijn naar het Test Event!

Woensdag 16 maart 2016

Na Niels Destadsbader, die mee het startschot gaf van de GO BELGYM campagne, volgden tal van collega-bv’s met eigen versies van hun ‘koprol richting Rio’.

Gym Haacht steunt hun gymnast Rune Hermans op weg naar Rio!

Dinsdag 15 maart 2016

Hoe kan je als club je gymnast steunen op weg naar Rio? Wel door een koprol te maken met alle gymnasten, zoals Gym Haacht dat gedaan heeft!

OTV Nazareth turnt vanaf september 2017 in eigen gymhal!

Vrijdag 11 maart 2016

Op donderdag 10 maart werd onder grote belangstelling de plannen bekendgemaakt van de nieuwe turnhal voor OTV Nazareth. Hiermee komt, na jaren werken, een droom in vervulling van bestuur, trainers en gymnasten die eindelijk een einde zien komen aan het jarenlang op- en afbreken van de turntoestellen. Het project is uniek in de regio!

Dag van de Sportclubbestuurder

Dinsdag 2 februari 2016

In 2016 organiseert het Dynamoproject de 7de editie van de Dag van de Sportclubbestuurder. Dit is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Een cursus Aspirant-Initiator Gymnastiek organiseren?

Maandag 25 januari 2016

Deelnemen aan de opleiding Aspirant-Initiator kan vanaf het kalenderjaar waarin men 15 jaar wordt. De cursisten leren hoe ze als hulptrainer tijdens een les recreatieve gymnastiek en kleutergym kunnen functioneren: Waar stel ik mij op, hoe geef ik instructies en feedback, welke lesorganisaties zijn er mogelijk, hoe motiveer ik de gymnasten, welke opwarmingsvormen kan ik geven, … De volledige opleiding is zeer praktijkgericht en de deelnemers worden permanent geëvalueerd. Wie slaagt ontvangt het attest Aspirant-Initiator van de Vlaamse Trainersschool.

Delhaize - KBT partnership wint Belgian Sponsorship Award voor 'Best Return on Investment'!

Vrijdag 15 januari 2016

Gisterenavond - 14 januari 2016 - werden de winnaars van de 2de editie van de Belgian Sponsorship Awards bekend gemaakt in het prestigieuze Plaza Hotel in Brussel. De Belgian Sponsorship Awards is een initiatief van de Belgian sponsorship community en wordt ingericht om jaarlijkse erkenning te bieden aan de meest inspirerende partnerships