Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Kleuterturnen

Heropstart sportsector in kleurencodes

Woensdag 26 augustus 2020

Om de sportsector zo goed mogelijk te ondersteunen in de opstart van het nieuwe seizoen werd, analoog naar het onderwijs, een systeem met kleurencodes voor de sport uitgewerkt. Deze codes staan voor de ernst van de Coronasituatie in ons land op dat moment en dus ook voor welke maatregelen er op dat moment zullen gelden.

Gymfed tot uw dienst

Woensdag 26 augustus 2020

Het nieuwe sportseizoen staat voor de deur, het Gymfed-team kijkt er naar uit om samen met haar clubs de sporters een gymtastisch jaar te bezorgen. Naast nieuwe projecten en initiatieven brengt de start van het nieuwe seizoen eveneens enkele wijzigingen in onze organisatiestructuur met zich mee.

Communicatietools op maat voor de Kidies-clubs

Vrijdag 21 augustus 2020

In de Kidies-club kunnen de trainers actief aan de slag met de Kidies-trainersmap en bijhorende tools om van de lessen kleuterturnen een succes te maken. Hiernaast helpen we onze clubs graag verder bij de volgende stap: de communicatie omtrent de Kidies-kleuterwerking naar hun, potentiële, leden. We bezorgen alle Kidies-clubs hiervoor de nodige gepersonaliseerde communicatietools en tips die ingezet kunnen worden bij de promotie van hun kleuterwerking.

Opstart Gymfed-seizoen

Donderdag 13 augustus 2020

Samen met onze clubs streven we er naar om zoveel mogelijk leden aan het sporten te krijgen in het nieuwe seizoen. Dit kan uiteraard enkel en alleen indien de geldende Corona-maatregelen door ieder van ons gerespecteerd worden.

Update 13.08 Corona - Sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 13 augustus 2020

Antwerps gouverneur Cathy Berx kondigt tijdens persconferentie (12/8/2020) een nieuwe aanpassing aan voor sporten in Antwerpen.

Schrijf je in voor één van de regionale Kidies-opleidingen

Woensdag 12 augustus 2020

We dromen stilletjes aan van het nieuwe seizoen... Want we willen dolgraag al onze kleuters een fantastische beleving bezorgen tijdens de lessen kleuterturnen. Om jullie hierbij te helpen, organiseren we, rekening houdend met de corona-maatregelen, regionaal Kidies-opleidingen! Tot dan?!

Update 31.07 Coronavirus - Update protocollen

Vrijdag 31 juli 2020

Om de sportbeoefening verantwoord en veilig te laten verlopen, heeft de klankbordgroep voor de heropstart van de sportsector gedragscodes en protocollen uitgewerkt voor verschillende doelgroepen.

Corona: sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 30 juli 2020

In de provincie Antwerpen is alleen contactloos sporten toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Update 29.07 Coronavirus - Info sportsector

Woensdag 29 juli 2020

Naar aanleiding van de Veiligheidsraad afgelopen maandag 27 juli en de verwarring inzake de sportsector kunnen we onze clubs meegeven dat de regels voor de sportsector zoals gecommuniceerd op 1 juli, voorlopig, behouden blijven.

Reactie Gymfed recente gebeurtenissen

Dinsdag 28 juli 2020

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft de afgelopen dagen het belang van een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving, evenals de prioriteit die dit krijgt binnen haar beleid, meermaals benadrukt.

Update coronavirus: nood aan verduidelijking

Dinsdag 28 juli 2020

Er heerst heel wat onduidelijkheid inzake de communicatie van de Veiligheidsraad omtrent de sportmogelijkheden voor de komende periode. Van zodra deze duidelijkheid er is communiceert Gymfed via haar kanalen.

Gymfed draagt ethisch en gezond sporten hoog in het vaandel

Zaterdag 25 juli 2020

Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Meer dan ooit is er aandacht voor de noodzaak aan een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving. Voor Gymfed is en blijft dat een prioriteit voor haar sportief beleid, zowel in de breedtesport als in de topsport.

Blijf volhouden!

Vrijdag 17 juli 2020

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt weer snel te stijgen. Experten spreken nu onomwonden van "het begin van de tweede coronagolf" Het is superbelangrijk om alle maatregelen op vlak van hygiëne en veiligheid strikt te volgen

Gymgala in 2021

Vrijdag 10 juli 2020

Het Gymgala vormt traditiegetrouw de eindejaarsshow bij uitstek voor alle gymnastiekfans. Als preventiemaatregel zal het Gymgala niet doorgaan in 2020. We verwelkomen alle gymnastiekfans graag in december 2021 voor een wervelende editie!

Indoor sporten met contact toegelaten

Vrijdag 26 juni 2020

Woensdag 24 juni was voorlopig de laatste persconferentie van de nationale veiligheidsraad. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor de maanden juli en augustus werden verder versoepeld.

Lode Grossen sluit carrière af bij Gymfed

Donderdag 25 juni 2020

Na een succesvol parcours voltooit Lode Grossen zijn carrière als Algemeen Manager bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Lode zegt Gymfed en de sportwereld echter geen vaarwel, zo zal hij vanaf september 2020 als extern adviseur de eliteploeg Toestelturnen Meisjes mee ondersteunen ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2021 en gaat hij bij de Vlaamse Zwemfederatie aan de slag als Technisch Directeur Topsport.

More than Gym #10 - Lees hem nu

Donderdag 11 juni 2020

We hebben bewogen weken achter de rug met Coronavirus Covid-19. Maar wij zaten daarom niet stil. Ontdek hier de tiende editie van het More than Gym E-magazine!

Sportkamp deze zomer in je club?

Dinsdag 9 juni 2020

Het feit dat je ook indoor mag trainen én dat contactsporten (vanaf 1 juli) toegelaten worden, zet het licht op groen om de turn- en sportkampen deze zomer in onze clubs te laten doorgaan.

Gymtopia, de basis voor elke 7- en 8 jarige sporter

Zaterdag 6 juni 2020

Gymtopia is een discipline overschrijdend programma voor 7- en 8-jarigen dat kadert binnen het Gymfed-sportmodel. We gaan er vanaf seizoen 2020-2021 mee aan de slag!

Update - Opnieuw indoor sporten vanaf 8 juni

Woensdag 3 juni 2020

Na het outdoor sporten kunnen we, mits de nodige maatregelen, vanaf maandag 8 juni ook opnieuw indoor aan de slag.

Waarom het Kidies-programma goed is voor elke kleuterles

Woensdag 20 mei 2020

Kidies is het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed en ondertussen gingen al bijna 170 clubs ermee aan de slag. We bezochten eind februari de kleuters van TC Olympia Oosterzele zodat ze hun ervaring met ons konden delen. De club organiseerde net voor de 2e keer een ouder-kindles. De trainers haalden daarvoor inspiratie uit verschillende domeinen van Kidies, zoals ‘Peuter-ouderturnen’ en ‘Inspiratie met alternatief materiaal’.

Volg Gymfed op social media

Maandag 18 mei 2020

Volg Gymfed op de verschillende social media en blijf op de hoogte van alles wat er in de gymnastiek- en Rope Skipping wereld gebeurt!

Outdoor sporten in groep vanaf 18 mei

Woensdag 13 mei 2020

Maandag 18 mei is het zover, outdoor sporten met maximum 20 personen (inclusief sportbegeleiders) in georganiseerd verband wordt opnieuw mogelijk. Een duidelijke stap in de heropstart van de sportsector. Gymfed roept al haar clubs en leden op om de regels strikt na te leven en samen ieders veiligheid te garanderen. We are gym, we are safe!

Voorstel stappenplan heropstart sportsector

Donderdag 7 mei 2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft met de sector een gefaseerd adviesplan uitgewerkt voor de heropstart van de sportsector. Dat plan ligt momenteel bij de experten van de GEES en wordt volgende week besproken.

Vanaf 4 mei meer buitensport mogelijk

Zaterdag 2 mei 2020

Zaterdag 2 mei werd de officiële persmededeling vanuit het kabinet van de minister van Sport Ben Weyts gepubliceerd. Vanaf 4 mei is er opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden.