Zoeken

Nieuwsberichten

UEG Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Dinsdag 3 maart 2020

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 23 tot 29 augustus in Sangalhos (POR).

Tweede testdag in Gent zit erop!

Donderdag 20 februari 2020

Op zaterdag 15 februari vonden in Gent de eerste technische en fysieke leerlijntesten van dit sportjaar plaats.

Trainersapp: vanaf nu ook pdf-rapporten aanwezigheden gymnasten beschikbaar

Maandag 17 februari 2020

De 'trainers app', waar de club de registratie van de aanwezigheden van de gymnasten en de gepresteerde uren van de trainers kan bijhouden, is uitgebreid met het rapport: pdf-file aanwezigheid gymnasten

WAGC TRA-DMT-TU - dag 2 - Laura pakt brons

Vrijdag 6 december 2019

De World Age Group Competition is het grootste internationale event voor Trampoline, DMT en Tumbling. Jaren voor we hen misschien zien schitteren op het Wereldkampioenschap komen de jongeren hier al het beste van zichzelf geven. Meer dan 800 gymnasten uit 40 landen zijn er klaar voor. Onder hen ook 31 Belgen.

WAGC TRA-DMT-TU gaat van start in Tokyo - dag 1

Donderdag 5 december 2019

De World Age Group Competition is het grootste internationale event voor Trampoline, DMT en Tumbling. Jaren voor we hen misschien zien schitteren op het Wereldkampioenschap komen de jongeren hier al het beste van zichzelf geven. Meer dan 800 gymnasten uit 40 landen zijn er klaar voor. Onder hen ook 31 Belgen.

Trainers zijn het kloppend hart van een club

Zaterdag 23 november 2019

Trainers zijn één van de belangrijke pijlers binnen een club. We zien echter vaak een grote drop-out én clubs zijn steeds op zoek naar (nieuwe) trainers. Daarom willen we als federatie in de komende beleidsperiode nog meer inzetten op het trainersbeleid en de ondersteuning van de clubs daarin.

169 clubs aan de slag met Kidies

Donderdag 21 november 2019

Begin oktober werd het nieuwe kleuterprogramma Kidies gelanceerd op het Kaderweekend 2019. Intussen zijn reeds meer dan 160 Gymfed-clubs aan de slag gegaan met dit nieuwe programma.


More than Gym #8 - nu online

Donderdag 21 november 2019

We sluiten 2019 af met de 8ste editie van het online magazine More than Gym. Lees alles over de voorbije grote competities, nieuwtjes over de internationale gymnasten, en misschien staat jouw club wel in de kijker bij snapshots!

Kidies, méér dan een trainersmap

Dinsdag 15 oktober 2019

De basis van Kidies is een handige trainersmap die heel veel belangrijke informatie en leuke inspiratie geeft voor élke trainer die lesgeeft aan kleuters. Maar Kidies is nog veel meer dan dat! Ook online biedt Kidies ondersteuning voor trainers kleuterturnen.

WK Stuttgart - Nina Derwael WERELDKAMPIOEN Damesbrug

Zaterdag 12 oktober 2019

Na haar sterke wedstrijd in de allroundfinale, waar ze knap 5de werd, zet Nina Derwael (TK Sta Paraat-PHH Hasselt) alles op alles in de brugfinale. Aan haar favoriete toestel heeft ze maar één doel, haar wereldtitel verlengen.

WK Stuttgart - Nikita Nagornyy pakt wereldtitel

Vrijdag 11 oktober 2019

Op het WK turnen staat vandaag, donderdag 11 oktober, de allroundfinale bij de mannen op het programma. Bij de dames pakte Simone Biles haar 5de allround-wereldtitel. Wie pakt de titel bij de mannen?

WK Stuttgart - Nina Derwael wordt 5de in allroundfinale

Donderdag 10 oktober 2019

Na de teamfinales staan vanaf vandaag, 10 oktober, de allroundfinales op het programma op het WK Turnen. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) verdedigt de Belgische driekleur.

WK Stuttgart - Rusland pakt wereldtitel bij de mannen

Woensdag 9 oktober 2019

Woensdag 9 oktober, op het WK in Stuttgart staat de teamfinale bij de mannen op het programma. Wie volgt de Chinese ploeg op en wordt wereldkampioen bij de landenteams?

Gymbo & Gymba ondersteunen Kidies

Dinsdag 8 oktober 2019

Gymbo en Gymba, de mascottes van de Gymnastiekfederatie, vinden turnen, dansen op muziek, spelen met ballen, springen in touwen, ... super cool, zeker als ze dit samen met enthousiaste sporters kunnen doen. Ze ondersteunen dan ook met veel plezier Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed.

WK Stuttgart - 18de plaats voor Team BELGYM jongens

Maandag 7 oktober 2019

Na de meisjes is het vandaag, maandag 7 oktober, de beurt aan de jongens van Team BELGYM voor hun kwalificaties op het wereldkampioenschap te Stuttgart (GER).

3 finales voor Nina Derwael op WK

Zaterdag 5 oktober 2019

Het hoofddoel voor onze Belgische meisjes op het WK in Stuttgart was de Olympische teamselectie. Hiernaast turnt Nina Derwael ook een sterke individuele competitie en plaatst ze zich voor 3 finales.

Eerste testdag in Brugge zit erop!

Dinsdag 1 oktober 2019

Op zaterdag 28 september vonden in Brugge de eerste technische leerlijntesten van dit sportjaar plaats.

Hoe kan Kidies jouw clubwerking versterken?

Dinsdag 1 oktober 2019

Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er weinig Vlaamse kleuters voldoen aan de richtlijn rond bewegen, binnen een nieuwe 24-uurs richtlijn over hoe een gezonde dag bij kleuters er zou moeten uitzien. Een kleuter zou namelijk minstens 180 minuten dienen te bewegen, waarvan minstens 60 minuten intensief spelen.

Team BELGYM naar WK Toestelturnen

Dinsdag 24 september 2019

Een record van 93 landen voor het komende wereldkampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes. Van 4 tot 13 oktober is Stuttgart de gaststad voor de 49ste editie van het WK Toestelturnen. Na 1989 en 2007 is Stuttgart inmiddels toe aan zijn derde editie, Set New Signs!

Kleuters opvolgen en belonen met Kidies

Dinsdag 24 september 2019

Naast alle inspiratie die Kidies geeft om de inhoud van je lessen kleuterturnen vorm te geven op een gevarieerde, leuke en actieve manier, bevat Kidies ook heel wat tips & tools om de kleuters te motiveren, te belonen en hun motorische ontwikkeling op te volgen.

Team BELGYM op koers voor Olympische teamselectie

Vrijdag 20 september 2019

Van 24 juli tot 9 augustus 2020 richten alle ogen zich op Tokio, de gaststad voor de Olympische Spelen. Japan organiseerde reeds driemaal de Olympische Spelen, waarvan één keer een zomereditie. Tokio 2020 gaat voluit voor innovatie, nu al worden de Zomerspelen van 2020 “The Green Games” genoemd.

Afscheid van De heer Willem Peremans

Donderdag 19 september 2019

Met spijt in het hart nemen we afscheid van De heer Willem Peremans. Jarenlang zette hij zich in voor de gymsport en was hij een van de grondleggers van een sterke federatie die de Gymnastiekfederatie Vlaanderen momenteel is.

Profiteer nu van de groepsaankoop bij Janssen-Fritsen!

Dinsdag 17 september 2019

Op zoek naar nieuw gymmateriaal? Een aankoop gepland? Dan is het nu hét moment! Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met Janssen-Fritsen, zo koopt jouw club extra goedkoop nieuw materiaal aan!

8 redenen waarom Kidies een must have is voor elke trainer

Dinsdag 17 september 2019

De basis van Kidies is een handige trainersmap die heel veel belangrijke informatie en leuke inspiratie geeft voor élke trainer die lesgeeft aan kleuters. Wat maakt deze trainersmap nu zo interessant? We vatten het even samen in 8 redenen...

Gymfed zet maximaal in op innovatie

Maandag 16 september 2019

Met de start van het sportjaar 2019-2020 lanceert Gymfed 3 nieuwe projecten. Hiermee ligt de focus op een maximale ondersteuning van de clubs en hun trainers voor een optimale clubwerking.