Zoeken

Nieuwsberichten

Proficiat met je trainersdiploma!

Woensdag 31 januari 2024

Nee hoor, we delen niet zomaar diploma's uit. Maar willen de spotlights wel even zetten op de 367 trainers die afgelopen jaar een eerste of hoger trainersdiploma behaalden. Chapeau! 


Lisa Vaelen moet passen voor World Cups

Dinsdag 30 januari 2024

Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) past voor het World Cup-selectietraject richting de Olympische Spelen in Parijs. Omwille van medische redenen neemt de 19-jarige gymnast een periode van rust en focust ze op het volledige herstel van haar lichaam.

Ontdek onze podcast "De totale sporter centraal"

Vrijdag 26 januari 2024

Wist jij het al? Wij hebben een eigen podcast! Tal van ervaren coaches geven hun expertise over de mentale groei en ontwikkeling van gymnasten om jou als trainer zoveel mogelijk bij te leren.

Hoe snel en effectief reageer jij bij een blessure tijdens je les?

Donderdag 25 januari 2024

Veiligheid staat voorop, en jouw rol als trainer is cruciaal in het waarborgen van een veilige trainingsomgeving. Leer de essentials in een EHBO-opleiding die specifiek afgestemd is op de unieke behoeften van de gymnastiekwereld.

Ballonleuke lesideeën

Dinsdag 23 januari 2024

Ballonnen zijn een geweldige toevoeging een de les kleutergymnastiek. 
Ze bevorderen op een leuke manier de fysieke activiteit en stimuleren verschillende ontwikkelingsvaardigheden.
Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten met ballonnen in jouw les kleutergymnastiek.

Welk sporttechnisch programma past bij jouw groep?

Maandag 22 januari 2024

Een nieuw jaar brengt nieuwe doelen met zich mee. En wat is meer motiverend voor je gymnasten dan een gloednieuw sporttechnisch programma vol nieuwe uitdagingen? Ontdek hier het volledige sporttechnisch aanbod, van kleutergym tot wedstrijdcompetitie, en kies degene die het best aansluit bij jouw groep!

Beleef de ultieme Freerunning ervaring op Gravity Defiers

Vrijdag 19 januari 2024

Ben jij een gepassioneerde freerunner op zoek naar een unieke kans om de grenzen van Parkour te verleggen? Zoek niet verder! Gravity Defiers nodigt jou uit voor een reeks evenementen die de wereld van Parkour/Freerunning op de kaart zullen zetten. 

Road to Paris2024

Dinsdag 16 januari 2024

De zomer van 2024 wordt ongetwijfeld het sportieve hoogtepunt van het jaar, de Olympische Spelen in Parijs. Hoe ziet het programma richting Paris2024 eruit voor onze gymnasten?

Hé trainer.. wil jij een stapje hoger?

Dinsdag 16 januari 2024

Voor alle initiator - die training geven aan competitiesporters - is de cursus Instructeur dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze Instructeur-opleiding bestaat uit verschillende modules en de eerste algemene module wordt nu gegeven, specifiek voor gymnastiek

Club in de kijker - Kinetrix

Maandag 15 januari 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Kinetrix!

Q&A - Nieuwe topsportcoach Ulla Koch

Vrijdag 12 januari 2024

De nieuwste headcoach Toestelturnen meisjes: de Duitse Ulla Koch. Een topcoach met meer dan 40 jaar ervaring en heel wat sportieve successen op haar naam, resultaten die hand in hand gaan met gezond en ethisch sporten, één van haar prioriteiten. Welke nieuwe wind gaat Ulla bij de meisjes in de topsporthal inblazen en welke doelen tracht ze met hen te bereiken? 

Bereid jouw gymnasten optimaal voor op het wedstrijdseizoen

Maandag 8 januari 2024

Een nieuw jaar betekent een nieuw wedstrijdseizoen! Op 6 januari wordt het startschot gegeven op de eerste provinciale voorronde Trampoline. Jouw sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens deze wedstrijdperiode is cruciaal. Daarom geven we jullie graag de nodige handvaten voor zowel de voorbereiding, de wedstrijd zelf en het omgaan met de resultaten achteraf.

Het wedstrijdseizoen 2024 gaat van start

Woensdag 3 januari 2024

Kan jij ook niet wachten tot de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen? Wel, dan hebben we goed nieuws voor jou want komende zaterdag gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start. De trampolinespringers geven op zaterdag 6 januari de aftrap van het wedstrijdseizoen 2024. 

What's to come - Januari 2024

Dinsdag 2 januari 2024

Wat er in januari allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Maak je klaar voor een actieve vakantie met de SPORTA sportkampen

Donderdag 21 december 2023

Weet jij soms ook niet goed wat te doen tijdens de vakanties? Geen zorgen, SPORTA en Gymfed slaan opnieuw de handen in elkaar en hebben zes super toffe kampen voor jullie klaarstaan. 

Last call: Kandidaturen Gymfed-organisaties 2024-2025

Dinsdag 19 december 2023

Wenst jullie club, samen met Gymfed, een wedstrijd, Recreatoernooi of Gymtopia happening te organiseren? Stel je dan nu kandidaat, deadline 31 januari 2024!

Jouw sportclub in het gloednieuwe VRT-programma "Goed gespeeld"

Woensdag 13 december 2023

Nu 2023 op zijn einde loopt, kijken talloze sporters uit naar de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Ook VRT wil de spelen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In “Goed gespeeld!”, een nieuw spelprogramma van VRT 1, gepresenteerd door Siska Schoeters, nemen elke week vier lokale sportclubs het tegen elkaar op in hun verschillende disciplines. Wil jij met je sportclub meedoen? Dat kan!

Club in de kijker - KSMG Halle

Dinsdag 12 december 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan KSMG Halle!

Q&A - Road to Paris 2024 met Luka & Noah

Maandag 11 december 2023

Het einde van 2023 komt in zicht, en wat een topsportjaar! Ondanks de vele top prestaties, richten we onze spots toch graag even op deze: maar liefst 3 tickets voor de jongens in het Toestelturnen op de Olympische Spelen in Parijs 2024!

Noémie Louon en Fien Enghels zetten punt achter topsportcarrière

Donderdag 7 december 2023

Noémie Louon (Turnclub Varsenare) en Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) waren jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Beide gymnasten zeggen na het WK Turnen in Antwerpen de turnzaal vaarwel, een terugblik op hun sportieve carrière. 

Belangrijke info wedstrijdseizoen 2024

Maandag 4 december 2023

Na de inschrijvingsdeadline van 15 november zijn de organisatiecoördinatoren met hun overlegplatformen aan de slag gegaan om de voorlopige dagindelingen op te maken voor de wedstrijdorganisaties in het voorjaar van 2024. Wij zijn alvast klaar om jullie vanaf januari terug op de wedstrijden te verwelkomen.

What's to come - December 2023

Vrijdag 1 december 2023

Wat er in december allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Infomeeting Tumbling - opname

Vrijdag 1 december 2023

Op donderdag 30 november organiseerden we een online infomoment voor juryleden en trainers Tumbling. Hierbij hebben we veranderingen, verduidelijkingen of nieuwigheden tov van vorig seizoen op een rijtje gezet. Op die manier is iedereen goed voorbereid voor het komende wedstrijdseizoen.

Ontdek waarom een initiatorcursus volgen belangrijk is

Woensdag 29 november 2023

Als trainer weet ja als geen ander dat het geen eenvoudige taak is om telkens weer de meest optimale training te geven voor al je sporters. Het is dan ook essentieel om met een diploma voor je groep staat. Zoë Van Hulle (SPORTAC86) en Ine Gheysens (SPORTAC86) hebben beiden de initiatorcursus Rope Skipping in hun thuisstad Deinze gevolgd. Gymfed deed een interview met beiden om te polsen hoe zij hun initiatorcursus beleefd hebben.

Q&A - De gymnasten blikken terug op een fantastisch WK TU TRA DMT 2023

Maandag 27 november 2023

Van 9 tot 12 november ging het wereldkampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). We zagen er maar liefst 10 Belgische gymnasten in actie! Ook benieuwd naar hun WK-ervaring?