Zoeken

Nieuwsberichten

De voltallige WAGC delegatie

Belgische delegatie WAGC Tumbling & Trampoline vertrokken naar Baku

Dinsdag 23 nov 2021

Na een fantastisch wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline is het van 25 tot 28 november de beurt aan onze jongeren om in Baku het beste van zichzelf te tonen op de World Age Group Competition (WAGC). 

Acht gymnasten Toestelturnen meisjes trokken naar Combs-la-ville om er wedstrijdervaring op te doen

Dinsdag 23 nov 2021

Tijdens het weekend van 20 en 21 november namen vier juniores en vier beloften Toestelturnen meisjes deel aan een teamcompetitie in Frankrijk. 

Belgisch kampioenen 16-18j & 19+j - Foto Toby Traets

Laurena Van Leeuwen & Jelle Van Heesbeke zijn Belgisch kampioenen Rope Skipping 2021

Maandag 22 nov 2021

Op 20 november verzamelden de beste skippers van het land in Mariakerke om er te strijden om de Belgische titels. 

Tachina Peeters pakt brons op het WK Tumbling

Zaterdag 20 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur.

Subsidies Jeugdsportfonds verdeeld!

Vrijdag 19 nov 2021

In samenwerking met Sport Vlaanderen kunnen Gymfed-clubs via het 'Jeugdsportfonds' jaarlijks subsidies aanvragen om de clubwerking te ondersteunen. Met veel plezier kunnen we melden dat er voor het seizoen 2020-2021 niet minder dan 221 clubs in aanmerking komen voor deze incentives! Het totale subsidiebedrag dat verdeeld wordt is 157 120 euro.

Belgisch meisjesteam Tumbling is Vice-wereldkampioen

Vrijdag 19 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur.

Wereldkampioenschap TU TRA DMT 2021 - Kwalificaties dag 2

Vrijdag 19 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur. 

Coronamaatregelen vanaf 20 november

Donderdag 18 nov 2021

Hieronder geven we een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 20 november op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 17 november 2021.
We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en communiceren dit naar de clubs indien nodig.

Wereldkampioenschap TU TRA DMT 2021 - Kwalificiaties dag 1

Donderdag 18 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur.

Hou indoor sporten mogelijk!

Dinsdag 16 nov 2021

Na het advies van de expertengroep GEMS om indoor contactsporten tijdelijk op te schorten vragen wij, samen met de Vlaamse sportfederatie, om niet te snel over te gaan tot het verbieden van de indoorsporten. Als federatie willen we massaal meewerken aan de bestrijding van de pandemie, zolang onze 130 000 leden en meer dan 320 clubs kunnen blijven sporten. Een verbod van indoor contactsporten is het allerlaatste redmiddel dat op tafel zou mogen liggen.

Zilver voor België

Drie medailles op Elite Gym Massilia 2021

Maandag 15 nov 2021

Van 12 tot 14 november ging in Marseille de jaarlijkse internationale competitie 'Elite Gym Massilia' door. Vier Belgische gymnasten Toestelturnen meisjes kwamen er in actie en verzamelden maar liefst 3 medailles! 

Club in de kijker - TC Olympia Oosterzele

Woensdag 10 nov 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan TC Olympia Oosterzele.

Vierde plaats voor juniores Toestelturnen jongens op Interland NED-BEL-ITA-SUI

Maandag 8 nov 2021

Op zaterdag 6 november turnden vijf Belgische juniores Toestelturnen jongens een Interland competitie in Rotterdam (NED). De deelnemers kwamen uit Nederland, Italië en Zwitserland. 

Zilver voor junioren Toestelturnen meisjes op Swiss Cup 2021

Maandag 8 nov 2021

Afgelopen weekend vond in Zwitserland de Internationale competitie, Swiss Cup, plaats. Hel deelnemersveld bestond uit zowel juniores als seniores. Voor België zagen we zes juniores in actie. 

Rosy Taeymans herverkozen FIG Committee Acro

Maandag 8 nov 2021

Zaterdag 6 november stond in Atalya (TUR) het FIG-congres op de agenda met de (her)verkiezingen van de verschillende voorzitters. Rosy Taeymans (BEL) werd herverkozen als voorzitter van het Technisch Committee Acro. Morinari Watanabe (JPN) neemt voor de periode 2022-2024 opnieuw de functie FIG-president voor zijn rekening.

  Coronamaatregelen tijdens Gymfed-organisaties

  Vrijdag 5 nov 2021

  De stijgende coronacijfers leiden tot enige voorzichtigheid tijdens onze Gymfed-organisaties. Hierdoor worden er per organisatie specifieke maatregelen toegepast zodat we iedereen op een veilige manier aan het sporten kunnen houden.

  Gezond en ethisch sporten, thematische werkgroepen van start

  Woensdag 3 nov 2021

  5 thematische werkgroepen die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een klimaat waarbinnen het mentale en fysieke welzijn van de sporter centraal staat. Een volgende stap in de cultuurverandering waarbij we als Gymfed onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van alle sporters en hun omgeving.

  De eerste Parkour skill competitie komt eraan!

  Donderdag 28 okt 2021

  In Hal 5, Leuven, wordt op zondag 21 november de allereerste parkour skill competitie van Vlaanderen georganiseerd. Benieuwd naar hoe het er aan toe zal gaan? Geïnteresseerd om deel te nemen? Lees onderaan verder om meer te weten te komen over dit evenement. 

  Geslaagden jurycursus Trampoline en DMT

  Woensdag 27 okt 2021

  Laat ons blijven sporten!

  Woensdag 27 okt 2021

  Corona slaat weer toe. Samen met de Vlaamse sportfederatie (VSF), de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten roepen we op om de sportclubs open te houden en sportactiviteiten niet te schrappen.

  Instructor Meerhout & Masterclass met Jason Paul!

  Maandag 25 okt 2021

  Ontdek de ondersteuning voor jouw G-Gym groep

  Maandag 25 okt 2021

  We hopen van harte dat jullie vlot zijn opgestart en al enkele toffe lessen met jullie G-sporters achter de rug hebben. Na het verwerken van de aanvraagformulieren G-Gym, informeren we jullie graag verder. En vooral met goed nieuws want we bieden heel wat ondersteuning voor jullie!

  Geslaagde eerste Gymtopia happening

  Maandag 25 okt 2021

  Op zondag 24 oktober ging in Nazareth de eerste Gymtopia happening van het seizoen door. We zagen vooral heel veel blije gezichtjes :)

  Allroundfinale WK Turnen

  Vrijdag 22 okt 2021

  Twee gymnasten in de top 20 van de allroundfinale bij de heren op een WK Turnen. Hiermee schrijven Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) geschiedenis in het Belgische herenturnen.

  Trainersdiploma behalen in 2022? Schrijf je nu in!

  Donderdag 21 okt 2021

  Het is nog even voor het nieuwe jaar start, maar waarom nu al geen goede voornemens? Wil jij in 2022 een eerste trainersdiploma behalen of een stapje hoger gaan? Schrijf je dan nu in, want de inschrijvingen zijn geopend.