Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Trampoline

Code ORANJE vanaf 14 oktober

Maandag 12 oktober 2020

Vanaf woensdag 14 oktober schakelen we in de sportsector over naar CODE ORANJE. Indoor sporten voor +12 jaar is vanaf dan enkel contactloos toegelaten.

Kijk niet weg

Maandag 5 oktober 2020

Kijk niet weg, een campagne van hulplijn 1712 over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. Samen evolueren naar een positief en veilig sportklimaat.

Beeldmateriaal oefenstof Gymtopia beschikbaar

Woensdag 23 september 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en daarom hebben we de oefenstof van Gymtopia - het nieuwe (sporttechnische) programma voor 7- en 8-jarigen - in beeld gebracht.

Afscheid bestuursleden Gymfed

Vrijdag 18 september 2020

Zaterdag 5 september stond de online Algemene Statutaire Jaarvergadering op het programma. Met de verkiezing van de nieuwe Raad van Bestuur van Gymfed nemen we ook afscheid van 3 bestuurders.

E-magazine More than Gym #11 nu online

Woensdag 16 september 2020

Gymtastisch sporten, daar staan we voor!

Zaterdag 29 augustus 2020

Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Gymfed stelt samen met haar clubs alles in het werk om alle leden een Gymtastisch sportseizoen te bezorgen!

Heropstart sportsector in kleurencodes

Woensdag 26 augustus 2020

Om de sportsector zo goed mogelijk te ondersteunen in de opstart van het nieuwe seizoen werd, analoog naar het onderwijs, een systeem met kleurencodes voor de sport uitgewerkt. Deze codes staan voor de ernst van de Coronasituatie in ons land op dat moment en dus ook voor welke maatregelen er op dat moment zullen gelden.

Gymfed tot uw dienst

Woensdag 26 augustus 2020

Het nieuwe sportseizoen staat voor de deur, het Gymfed-team kijkt er naar uit om samen met haar clubs de sporters een gymtastisch jaar te bezorgen. Naast nieuwe projecten en initiatieven brengt de start van het nieuwe seizoen eveneens enkele wijzigingen in onze organisatiestructuur met zich mee.

Opstart Gymfed-seizoen

Donderdag 13 augustus 2020

Samen met onze clubs streven we er naar om zoveel mogelijk leden aan het sporten te krijgen in het nieuwe seizoen. Dit kan uiteraard enkel en alleen indien de geldende Corona-maatregelen door ieder van ons gerespecteerd worden.

Update 13.08 Corona - Sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 13 augustus 2020

Antwerps gouverneur Cathy Berx kondigt tijdens persconferentie (12/8/2020) een nieuwe aanpassing aan voor sporten in Antwerpen.

Update 31.07 Coronavirus - Update protocollen

Vrijdag 31 juli 2020

Om de sportbeoefening verantwoord en veilig te laten verlopen, heeft de klankbordgroep voor de heropstart van de sportsector gedragscodes en protocollen uitgewerkt voor verschillende doelgroepen.

Corona: sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 30 juli 2020

In de provincie Antwerpen is alleen contactloos sporten toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Update 29.07 Coronavirus - Info sportsector

Woensdag 29 juli 2020

Naar aanleiding van de Veiligheidsraad afgelopen maandag 27 juli en de verwarring inzake de sportsector kunnen we onze clubs meegeven dat de regels voor de sportsector zoals gecommuniceerd op 1 juli, voorlopig, behouden blijven.

Reactie Gymfed recente gebeurtenissen

Dinsdag 28 juli 2020

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft de afgelopen dagen het belang van een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving, evenals de prioriteit die dit krijgt binnen haar beleid, meermaals benadrukt.

Update coronavirus: nood aan verduidelijking

Dinsdag 28 juli 2020

Er heerst heel wat onduidelijkheid inzake de communicatie van de Veiligheidsraad omtrent de sportmogelijkheden voor de komende periode. Van zodra deze duidelijkheid er is communiceert Gymfed via haar kanalen.

Gymfed draagt ethisch en gezond sporten hoog in het vaandel

Zaterdag 25 juli 2020

Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Meer dan ooit is er aandacht voor de noodzaak aan een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving. Voor Gymfed is en blijft dat een prioriteit voor haar sportief beleid, zowel in de breedtesport als in de topsport.

Blijf volhouden!

Vrijdag 17 juli 2020

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt weer snel te stijgen. Experten spreken nu onomwonden van "het begin van de tweede coronagolf" Het is superbelangrijk om alle maatregelen op vlak van hygiëne en veiligheid strikt te volgen

Gymgala in 2021

Vrijdag 10 juli 2020

Het Gymgala vormt traditiegetrouw de eindejaarsshow bij uitstek voor alle gymnastiekfans. Als preventiemaatregel zal het Gymgala niet doorgaan in 2020. We verwelkomen alle gymnastiekfans graag in december 2021 voor een wervelende editie!

Overlegplatformen per discipline

Donderdag 9 juli 2020

Hoewel de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld, gaan wij als federatie toch een nieuwe beleidsperiode tegemoet. Hét moment om terug te blikken op de afgelopen 4 jaar, te kijken naar wat (nog) beter kan en nieuwe doelen te stellen en dat op verschillende vlakken.

Selectieprocedures EK TRA-DMT-TU

Dinsdag 30 juni 2020

Door de Coronacrisis wordt het Europees Kampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling, dat gepland stond in bij in Zweden, verschoven naar 29 april tot 2 mei 2021 in Sochi (RUS). De Koninklijke Belgische Turnbond heeft de aangepaste selectieprocedures hiervoor goedgekeurd.

Planning juryopleiding zomer en najaar 2020 beschikbaar

Dinsdag 30 juni 2020

Wil jij jurylid worden of ga je een recyclage of opfrissing volgen?... De planning voor de zomer en het najaar is gekend!

Indoor sporten met contact toegelaten

Vrijdag 26 juni 2020

Woensdag 24 juni was voorlopig de laatste persconferentie van de nationale veiligheidsraad. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor de maanden juli en augustus werden verder versoepeld.

Lode Grossen sluit carrière af bij Gymfed

Donderdag 25 juni 2020

Na een succesvol parcours voltooit Lode Grossen zijn carrière als Algemeen Manager bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Lode zegt Gymfed en de sportwereld echter geen vaarwel, zo zal hij vanaf september 2020 als extern adviseur de eliteploeg Toestelturnen Meisjes mee ondersteunen ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2021 en gaat hij bij de Vlaamse Zwemfederatie aan de slag als Technisch Directeur Topsport.

More than Gym #10 - Lees hem nu

Donderdag 11 juni 2020

We hebben bewogen weken achter de rug met Coronavirus Covid-19. Maar wij zaten daarom niet stil. Ontdek hier de tiende editie van het More than Gym E-magazine!

Update 09/06 Internationale kalender

Woensdag 10 juni 2020

De internationale planning werd door het coronavirus goed door elkaar geschud. UEG (Europese gymnastiekfederatie) en FIG (internationale gymnastiekfederatie) werken intussen grondig aan de kalender van de komende maanden.